REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mărţişoare handmade în scop caritabil, la Viişoara, locul unde reînvie tradiţii de pe vremea bunicilor GALERIE FOTO

Mărţişoare handmade în scop caritabil, la Viişoara, locul unde reînvie tradiţii de pe vremea bunicilor GALERIE FOTO

Replica API 26 februarie 2018 | 01:33 801

La Viişoara, comuna Cobadin, se pun bazele unei asociaţii menită să-i ajute pe copiii nevoiaşi din localitate. Este vorba despre un proiect care reuneşte mai multe asociaţii, ONG-uri şi societăţi comerciale, printre care amintim „Copiii Viişoarei ONG”, „Crucea Roşie Constanţa”, „Crama Viişoara”, magazinul „Jucării Reciclate Home & Depot Constanța”, dar şi grupul de Facebook „Mămicile Constănţene” şi Liceul Cobadin care, împreună, sprijină și susțin copiii din localitate în realizarea și vânzarea creațiilor handmade în materie de mărţişoare. Banii obținuți vor fi folosiţi pentru proiecte caritabile, cum ar fi organizarea unei petreceri pentru copiii nevoiași din Viișoara. Vor fi achiziţionate baloane, tort, jucării, iar cei mici se vor bucura şi de face painting.

Reînvie tradiţia

Mai mult decât atât, organizatorii doresc să reînvie tradiţia horei de duminică în sat, pentru care se doreşte achiziționarea de costume populare pentru copii, exact la fel ca pe vremuri. „De hramul bisericii Sf.Gheorghe din sat, ne dorim să fie prima apariție în port popular a copiilor la biserică, după care să se facă hora în centru satului și să rămână obiceiul de duminică, unde se pot întâlni toate generațiile, că în vremea bunicilor”, ne-a declarat Nina Creangă, din cadrul „Copiii Viişoarei ONG”.

Referitor la mărţişoarele create de copii, acestea vor fi vândute în cadrul unui târg organizat în incinta Liceului Cobadin și a școlii din Viișoara, începând de luni 26 februarie, dar și pe pagina de Facebook „Copiii Viișoarei”, unde creaţiile celor mici vor fi expuse, iar doritorii pot face comenzi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Potrivire de nume
0
0
Ce legatura are autorul articolului, Daniel Albu cu Conu Albu?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108