rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu Adrian Liviu Petrovici

Mărturisirile unui năvodărean, campion naţional la motociclism viteză

Adrian Liviu Petrovici

sursa foto: facebook/Adrian Liviu

Adrian Liviu Petrovici este un năvodărean care de la 19 ani a descoperit pasiunea pentru motociclete, iar din 2014 a decis să se implice şi în concursuri în care a avut rezultate foarte bune. De pildă, între 22-24 aprilie, a participat la prima etapă a Campionatului Individual al României la motociclism viteză, unde a ieşit primul dintre români. Următoarea etapă se desfăşoară în perioada 25-26 iunie şi va avea loc în comuna Adâncata din judeţul Ialomiţa, acolo unde a fost testat primul circuit auto-moto din România. Din păcate, circuitul reprezintă şi locul în care Adrian a avut primul accident, în care şi-a fracturat clavicula. Dar asta nu l-a împiedicat să meargă mai departe.

S-a operat şi a urmat o procedură mai rapidă de recuperare pentru a se putea întoarce în cursă. Trăieşte pentru adrenalină, competiţie şi senzaţia unică pe care i-o oferă motocicleta sa. Este de părere că motociclismul nu este apreciat la adevărata lui valoare în România şi că autorităţile locale promovează sporturi care nu necesită atât de multă muncă sau costuri la fel de mari. Cu toate acestea, este optimist şi vrea să demonstreze că motociclismul este un sport demn de luat în considerare, un sport în adevăratul sens al cuvântului.

Reporter: De când aveţi pasiunea aceasta pentru motociclete? Cum a început totul?

Adrian Liviu Petrovici: Cred că orice copil şi-ar fi dorit de mult o motocicletă. Dat fiind că înainte erau foarte rare motocicletele la noi, la 19 ani am ajuns în Italia, am văzut acolo cât mai multe şi am decis că vreu să îmi iau permis pentru categoria A şi să-mi cumpăr o motocicletă. Am reuşit să o fac pe la 21 de anii şi de atunci până acum doi ani, nu am mers decât pe stradă. Nu m-a tras inima către motosport pentru că ştiu că sunt nişte costuri exorbitante pentru a practica acest sport. Până acum doi ani, când am reuşit să găsesc sprijinul şi să încep să îmi încerc norocul şi să văd dacă pot să fac o carieră din asta.

Rep.: Unde aţi găsit acest sprijin?

A.L.P.: La familie, prieteni şi câteva mici firme care au vrut să mă sponsorizeze. În 2014 s-a deschis în România primul circuit şi am decis să-l inaugurez şi să văd unde mă situez faţă de alţi sportivi români. Am reuşit să obţin rezultate destul de bune- locurile 2 şi 3 la două etape diferite. Am decis ca în 2015 să vin puţin mai pregătit şi să particip alături de piloţii români şi europeni. M-am înscris în campionatul Romanian Superbike care se desfăşoară în mai multe ţări precum Grecia, Cehia, Slovacia, Ungaria. Sunt circuite consacrate. Am fost la toate etapele de la Romanian Superbike. Am avut numai locurile 1 şi 2, dar la final, când s-a tras linie, am ieşit pe locul 2, după 7 etape. La Campionatul Naţional care se desfăşura numai în România am decis să particip pentru că erau nişte costuri mai mici faţă de celălat campionat. La toate etapele am ieşit pe locul 1, dar la una din etape am avut un accident în care mi-am fracturat clavicula şi am avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. După o săptămână m-am întors înapoi pentru că aveam cursă în campionatul Romanian Superbike. Am făcut-o. Desigur că mi-a fost teamă. Cred că tocmai din acest motiv nu am tras foarte tare şi poate de asta am pierdut locul 1. Am ieşit pe locul 2, dar m-am mulţumit cu asta.

Rep.: Ce v-a determinat să treceți de la acest hobby la un concurs propriu-zis și să participați alături de profesioniști?

A.L.P.: Îmi place competiția. Iar pasiunea trebuie dezvoltată și dacă poți să faci o profesie din ea, e un lucru bun, pentru că vei face acel lucru cu plăcere. Voi încerca să fiu anul acesta printre primi 3-4. La prima etapă a concursului de la Serres, Grecia, am avut locul 1 dintre români la clasa supersport. Cursa pe ploaie m-a ajutat, dat fiind că nu am avut o motocicletă foarte bine pregătită. E o motocicletă destul de veche, dar cred că ploaia a egalat puțin situația. Pentru că nu poți să folosești același echipament și pe ploaie și pe asfalt, de exemplu.

Și materialul din concurs contează. Nu poți să te bați cu o motocicletă de câteva mii de euro. E clar că sunt net inferior. De aceea doresc ca în anul acesta să particip la campionatul național, să văd care este potențialul meu ca pilot. Și cu siguranță că, dacă voi avea posibilitatea, îmi voi lua o motocicletă mai performantă și atunci o să fie mai multă bătaie decât va fi acum. Poate apuc până atunci să îmi scot și tija. Ar fi bine să mă operez înainte de cursă, pentru că o altă căzătură ar fi mult mai gravă decât prima.

Rep.: Cum v-ați simțit să participați la aceste concursuri și să vă puteți reprezenta țara și orașul?

A.L.P.: Orașul îl reprezint pentru că de altfel, Primăria la care apelez de foarte mult timp și îi cer sprijinul nu a ridicat nici măcar un deget în privința asta. După un morman de cereri depuse la ei, să primești răspunsuri negative, e frustrant. În primă fază mi-au cerut rezultate. Le-am adus rezultate. După care au făcut tot posibilul să ocolească acest subiect. Cu toate că sunt printre primii piloți ai României. Nu știu cum văd ei acest sport. Una este sportul și alta este hobby-ul de pe stradă.

Rep.: În acest context, cum vedeți motociclismul în societatea românească actuală?

A.L.P.: Cei care știu despre ce este vorba, s-au urcat vreodată pe o motocicletă, sau care sunt pasionați și se uită la curse, înțeleg. Cel care vede din afară și nu-i trezește nimic, nu mai ai ce să-i spui acelui om. Noi am fost obișnuiți cu fotbalul și trebuie să ținem cont că până acum 2 ani, nu a existat circuit de motociclism în România. Cei mai mulți văd o motocicletă pe stradă. Și pe stradă nu vezi un sportiv, vezi un motociclist, un teribilist sau orice altceva. Ține de mentalitate și majoritatea oamenilor generalizează. Tocmai de aceea e greu ca atunci când vrei să ai o discuție cu un potențial sponsor, el generaliează de asemenea: ”Ei, motocicliști! Nu vă văd eu prin Mamaia? Nu știu eu cum faceți voi?”. Și încerc să le explic că aceea este strada, iar ce practic eu este un sport național. Este un sport periculos și poate asta mă incită și mai mult.

Rep.: În condițiile actuale, credeți că acest sport are vreun viitor în România?

A.L.P.: Ca și orice alt sport, este la început și trebuie dezvoltat. Trebuie pus în lumină. E nevoie de oameni pasionați care să facă echipe puternice și nu să rămână doar pe campionatele naționale. Să mergem să arătăm, cu potențialul pe care-l avem, că suntem și noi printre ei și avem sportivi destul de buni. Dar lipsa sponsorilor e cea mai mare problemă la noi, pentru că este un sport extraordinar de scump.

Un set de cauciucuri ajunge aproape la 500 de euro și poți să-l tocești într-o zi. Și în 3-4 zile de concurs, dacă vrei să faci performanță, nu poți să te duci cu un set de cauciucuri. Frica de a cădea, te trage puțin înapoi pentru că nu ai atunci posibilitatea să te urci pe o a doua motocicletă să continui cursa. Nu știu dacă sunt 2-3 piloți care își permit acest aspect în România. Iar restul, nici măcar piese de schimb nu avem și asta ne trage puțin înapoi. Dar nu facem rabat de la siguranța noastră. Nici nu se pune problema. Mai bine te retragi, înainte să riști să faci altceva.

Rep.: De unde credeți că ar trebui să pornească promovarea acestui sport? De la autoritățile locale, sau credeți că e doar o problemă de mentalitate?

A.L.P.: În primul rând, autoritățile locale ar trebui să își susțină toți reprezentanții pe acest segment pentru că, legal, ei sunt obligați. Apoi, media ar trebui să se implice mai mult pe acest segment și piloții să dea cât mai mult pentru asta. Cu rezultatele poți promova un sport. Fără rezultate, rămâi în curtea școlii și joci. Nu se poate ca o echipă de liga 4 sau 5 de fotbal să fie promovată la nivelul care este și niște campioni naționali la motociclism care fac asta de la vârste mici să stea în spatele cortinelor. Cu timpul se va face. Dacă într-un an am ajuns la stadiul la care am ajuns, eu zic că e un început. Trebuie să gândim pozitiv, să nu ne pierdem speranța și să aducem rezultate în orașele pe care le reprezentăm sau în țară. Cu mult antrenament și sprijin, eu zic că rezultatele vor veni.

Probabil că mulți oameni care trăiesc în societatea românească actuală au exclamat la un moment dat, atunci când au văzut așa-ziși motocicliști pe stradă: ”Ăștia sunt donatori de organe”. Asta este deja o problemă de mentalitate. Și nu este o noutate faptul că poporul român este extrem de reticent în a încerca lucruri noi. Ceea ce nu luăm în calcul este că lucrurile noi nu sunt neapărat greșite. Ele sunt incitante pentru mulți, iar dacă știm să facem totul cu pasiune, atunci rezultatele nu vor întârzia să apară.

La asta se gândește și Adrian Petrovici de fiecare dată când se izbește de reacțiile celor din jur. Cu tot cu motocicleta lui ”băbuță”, după cum o numește, a reușit să reprezinta România și Orașul Năvodari în competiții naționale de motociclism. Întâi la începători, iar acum la profesioniști. În ceea ce privește următoarea etapă a concursului de la Adâncata, Adrian vrea să facă tot posibilul să își scoată tijele, astfel ca nimic să nu-l mai împiedice să concureze pentru locul 1.

Geanina DRĂGOI

luni, 9 mai 201610697
Comentarii

00Fely(10 oct 13:58)
Bravo! Te felicit!
01Lacramioara(11 mai 14:46)
Curaj si rabdare
01Maria(10 mai 07:34)
Cati oameni simpli la minte! Felicitari pt reusita si pt ca ti-ai urmat pasiunea!
21taximetrist(10 mai 02:55)
bah drogatule pt ce vrei sponorizari pt droguri? vinde bicicleta..
35Elena(9 mai 22:48)
Succes Adrian Liviu Petrovici in meseria de motociclist!
03gigi(9 mai 21:29)
mata trage legale pepoola ,erol, iar donatorule de organe, tu ai ramas fara organ de aceea esti frustrat laaaba trrrrrrrrrrrrrrrrrrista!
41Erol(9 mai 20:30)
Asta trage legale la greu e...prajit
54Donatorii de organe !(9 mai 18:45)
Motociclistii poolii .
06Alex(9 mai 14:16)
bv o ADI , Tine-o tot asa !!!
09elena mihai(9 mai 12:15)
Felicitari,Adrian Petrovici,pentru toate rezultatele actuale,la cat mai multe locuri 1, pe viitor.Multa sanatate,aceeasi pasiune si tenacitate pe viitor! Si mi doresc din suflet sa te gaseasca niscaiva sponsori implicati si de cursa lunga,cum se spune!
mai mult...Replica
16 iun 17:27ReplicaSCANDAL la un hotel în Olimp: un turist a sărit la bătaie la un ospătar, pe motiv că n-a mai fost mâncare! VIDEO

All inclusiv pe litoral! Mâncare puţină, turişti mulţi! Sâmbătă, 15 iunie, a avut loc un incident la un hotel...2165

16 iun 12:31ReplicaRAZIE ÎN MAMAIA: MEDIC care a consumat cannabis, surprins la volanul unui bolid de lux!4935
16 iun 00:00ReplicaDosarul Retrocedărilor. Condamnaţii, împotriva lui Mazăre: 'În loc să lupţi, ai ales fuga în Madagascar, la soare'2080
15 iun 11:03ReplicaACCIDENT la Tuzla. Pieton LOVIT DE MAȘINĂ pe trecere!

Polițiștii și cadrele medicale de la Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au fost solicitați să...3142

15 iun 21:52ReplicaCARAMBOL pe drumul spre Lazu. Mașini FĂCUTE PRAF și un copil rănit!9968
15 iun 22:01ReplicaȘEZLONGURI până-n buza apei! Oamenii sunt nemulțumiți!3728
15 iun 00:00ReplicaRAZIE ÎN MAMAIA pentru depistarea ȘOFERILOR DROGAȚI! VIDEO

O amplă acțiune pentru depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise s-a...3474

15 iun 18:58ReplicaACUZAȚII DE FURT DE APĂ! Branșament ILEGAL la Kaufland Mamaia Nord?3493
15 iun 00:00Replica„BIZON” PE PLAJĂ: CU BOLIDUL ÎN TROMBĂ pe lângă copii!3938
15 iun 19:43ReplicaDETALII INCREDIBILE. ACCIDENT MORTAL PE A4: a oprit să ajute și a fost lovit de un autobuz!

Un teribil accident rutier a avut loc, sâmbătă după-amiază, 15 iunie a.c., pe autostrada A4, Constanța – Ovidiu....5358

15 iun 15:53ReplicaSALVARE PE MARE. Șalupă cu patru persoane, adusă la mal de Garda de Coastă. VIDEO1298
15 iun 15:31ReplicaACCIDENT GRAV PE AUTOSTRADA SOARELUI. O PERSOANĂ A DECEDAT7155
Vremea
23.9°18.6° - 24.4° joi, 23 mai 2019
cer seninUmiditate: 51%
Vânt: 5.5 m/s din V
Presiune: 1010.1 milibari

Loto
6/4952231383947
5/4014171924256
joker4182131451
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 iun 00:00SportSimona Halep a dezamăgit-o pe Martina Navratilova. Ce a spus fosta mare jucătoare după ce pariase pe româncă

Martina Navratilova (62 de ani, fost lider mondial) e dezamăgită de prestația Simonei Halep (27 de ani, 8 WTA) la...684

15 iun 00:00SportFC Viitorul şi-a prezentat primele transferuri ale verii: Gabriel Iancu şi Hamidou Keyta

Gruparea FC Viitorul şi-a prezentat, vineri, primele două achiziţii din pauza competiţională, Gabriel Iancu,...472

15 iun 00:00SportSimona Halep, detalii despre o nouă colaborare cu Darren Cahill: „Eu sunt prima pe care o sună, are pauză anul ăsta”

Simona Halep, loc 8 WTA și 27 de ani, a anunțat că ar putea relua colaborarea cu australianul Darren Cahill, dacă...433

15 iun 00:00SportRomânia a coborât pe locul 27 în clasamentul FIFA

Naţionala României a coborât două locuri şi se află pe poziţia a 27-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale...370

Local
15 iun 00:00LocalAfaceristul Cătălin Guriţă vrea să-şi arunce vecinii în stradă!? Cere desfiinţarea lucrărilor de construire a blocurilor în care locuiesc

Scandalul dintre afaceristul Cătălin Guriţă şi vecinii săi pare fără sfârşit! S-a judecata ni de zile, după...469

15 iun 00:00LocalRAZII în județ: polițiștii au aplicat sancțiuni pe bandă

Poliţişti din cadrul Secției 7 Rurală Crucea, la data de 13 iunie a.c., în jurul orei 17.20, au depistat un...805

15 iun 01:23LocalDouă locuri de joacă din Constanţa, amenajate cu covor de cauciuc

Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de turnare a covorului de cauciuc în spațiile de joacă, ca...739

15 iun 00:06LocalFetiţa de 10 ani, dată DISPĂRUTĂ, după ce a fost certată din cauza notelor, A FOST GĂSITĂ!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia minorei ALEXANDRA-OANA LUNGU, în vârstă de 10 ani, din...12540

15 iun 01:23LocalPronunțarea în dosarul Beirut, AMÂNATĂ din nou!

Magistrații Curții de Apel au amânat vineri, 14 iunie, pronunțarea în dosarul Beirut, în care prima instanță...561

15 iun 00:17LocalURMĂRIRI pe străzile din Cuza Vodă! La volan: un puști de 15 ani!

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, la data de 13 iunie a.c., în jurul orei 12.15, au efectuat...1126

15 iun 00:20LocalSENS GIRATORIU provizoriu în Mamaia Nord

Consilierii locali din Năvodari au aprobat, în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, amenajarea unui sens...1667

15 iun 00:21LocalAccident rutier urmat de INCENDIU, la Hanul Morilor

Medicii constănţeni au fost solicitaţi vineri, 14 iunie, să intervină între localităţile Stupina și Hanul...1644

15 iun 00:50LocalCamion RĂSTURNAT la Mihail Kogălniceanu, în baza militară

Un cetățean turc, în vârstă de 33 de ani, la data de 14 iunie a.c., în jurul orei 10.00, a condus o...2303

15 iun 01:18LocalAccident rutier GRAV în Eforie! A intervenit elicopterul SMURD

Un bărbat în vârstă 54 de ani, din municipiul Brăila, la data de 14 iunie a.c., la ora 8.36, a condus un autoturism...2607

Politică
14 iun 01:30PoliticăIlie Năstase se retrage din politică: „M-am gândit foarte bine“

Ilie Năstase, fost candidat din partea UNPR la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European și fost tenismen,...500

15 iun 01:29PoliticăNechifor, Pro România: Competiţia pentru supremaţia politică se va da între Pro România şi USR-PLUS, în viitorul apropiat

În viitorul apropiat competiţia pentru supremaţia politică va fi între Pro România şi USR Plus, conform...364

15 iun 01:29PoliticăRaeţchi: Premierul să returneze fondurile tăiate SPP, SRI şi SIE şi să se ocupe de dotarea corespunzătoare a Poliţiei

Vicepreşedintele Comisiei de apărare, liberalul Ovidiu Raeţchi, cere premierului Viorica Dăncilă returnarea de...462

15 iun 01:29PoliticăFifor: Cei care au depus moţiunea vor doar să dărâme, nu sunt în stare să construiască nimic

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susţine că partidele care au depus moţiunea de cenzură "vor doar să...340

15 iun 01:28PoliticăRadu Herjeu prezintă un document care indică o fraudă majoră la europarlamentare, în Diaspora

Membru al CNA, Radu Herjeu, prezintă, pe pagina personală de Facebook, procesul verbal al unei secții de votare de la...988

15 iun 01:27PoliticăLeş: Evoluţia securităţii în regiunea Mării Negre presupune îngrijorări serioase; cea mai mare îngrijorare - Rusia

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat vineri, la conferinţa internaţională "Black Sea and Balkans...428

15 iun 01:27PoliticăSkate Park în Năvodari pentru tinerii pasionați de sporturi extreme

Tinerii năvodăreni pasionați de sporturi extreme sunt nevoiți să mai aibă doar puțină răbdare până la...414

15 iun 01:24PoliticăParapetul de la locul de joacă de pe aleea Mălinului, reabilitat!

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a finalizat lucrările de reabilitare a parapetului care...433

15 iun 01:25PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, DEZLĂNȚUIT total la adresa lui Klaus Iohannis: 'România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator'

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl atacă pe președintele României, Klaus Iohannis, după ce ieri, de...593

14 iun 02:28PoliticăCutremur în CSM: Procurorul Cristian Ban, vizat în două dosare penale, şi-a „pensionat“ propriul anchetator

Secţia pentru procurori a CSM a decis marţi să nu acorde avizul anual pentru menţinerea în funcţie după vârsta...813

Monden
15 iun 19:16MondenAndreea Esca și-a angajat fiica. Alexia Eram va realiza o emisiune de modă

Întoarsă acasă din Londra, după primul an de facultate, Alexia Eram s-a gândit să îmbine utilul cu plăcutul și...399

15 iun 00:00MondenNicola a devenit bunică la 50 de ani! Primele imagini cu nepoțica adorabilă

Viața de familie a Nicolei devine din ce în ce mai fericită! Artista, în vârstă de 50 de ani, trăiește în...333

15 iun 00:00MondenDetalii șocante despre divorț. Ioana Ginghină și fiica merg la psiholog, Papadopol „vrea să-și trăiască viața”

Aflată în prag de divorţ după 12 ani de mariaj, actriţa Ioana Ginghină (41 de ani) şi-a încărcat bateriile...385

15 iun 00:00Monden„Lover“, viitorul album al lui Taylor Swift, va fi lansat la 23 august

...245

15 iun 00:00MondenMadonna revine cu un nou album, ''Madame X'', cu influenţe fado, hip-hop şi reggaeton

Cel de-al 14-lea album lansat de Madonna, intitulat ''Madame X'' şi inspirat de viaţa artistei în Lisabona, combină...245

15 iun 16:13MondenActriţa mexicană Edith González, cunoscută din telenovela ''Inimă sălbatică'', a murit de cancer la 54 de ani

Actriţa mexicană Edith González a murit din cauza unui cancer ovarian care i-a fost diagnosticat în urmă cu trei...304

15 iun 00:00Monden„Men in Black“ şi „Shaft“, rivalitate pe afişele cinematografelor americane

Pe afişele cinematografelor americane se anunţă în acest sfârşit de săptămână un duel al continuărilor...274

15 iun 00:00MondenMadonna dezminte că ar vrea să părăsească Lisabona

Cântăreaţa americană Madonna, al cărei nou album de studio - al 14-lea din discografia sa - a fost lansat vineri, a...257

15 iun 00:00MondenCuba Gooding Jr., inculpat pentru agresiune sexuală la New York; actorul a pledat nevinovat

Actorul american Cuba Gooding Jr. a fost inculpat joi la New York pentru agresiune sexuală în legătură cu un...264

15 iun 00:00MondenLady Gaga reacţionează la zvonurile privind o relaţie cu Bradley Cooper

După ce s-a aflat despre despărţirea dintre Bradley Cooper şi modelul Irina Shayk a apărut o imagine din 2016 în...299

Mapamond
15 iun 00:00MapamondRepublica Moldova: Partidul Democrat se retrage de la guvernare prin demisia executivului

Partidul Democrat (PD) din Republica Moldova a decis vineri să cedeze puterea guvernului învestit de majoritatea ACUM...268

15 iun 00:00MapamondZborul MH17 doborât deasupra Ucrainei: Noi informaţii asupra anchetei vor fi dezvăluite miercuri

Echipa comună de investigaţie (JIT) care anchetează asupra prăbuşirii zborului MH17 doborât deasupra Ucrainei de o...303

15 iun 00:00MapamondPartidul Popular din Spania, judecat pentru distrugerea probelor într-un caz de mită

Un proces împotriva Partidului Popular (PP, conservator) din Spania pentru distrugerea unor hard-disk-uri care ar fi...239

15 iun 00:00MapamondUE deţine probe despre activitatea de dezinformare rusă privind alegerile

Uniunea Europeană a strâns probe cu privire la activitatea de dezinformare ''continuă şi susţinută'' făcută de...265

15 iun 00:00MapamondProcesul privind extrădarea lui Assange în SUA va începe la 25 februarie 2020

Procesul privind extrădarea în Statele Unite ale Americii a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, deţinut în Marea...237

15 iun 00:00MapamondNoua Zeelandă: Australianul inculpat pentru masacrul de la Christchurch a pledat nevinovat

Extremistul australianul Brenton Tarrant, inculpat pentru uciderea a 51 de persoane, în martie, în două moschei din...272

15 iun 00:00MapamondSUA: Un bărbat a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru că şi-a ucis cei cinci copii

Un american în vârstă de 37 de ani a fost condamnat joi la pedeapsa capitală pentru că şi-a ucis cei cinci copii,...297

15 iun 00:00MapamondIndia: Mii de medici în grevă pentru a cere creşterea siguranţei, după un incident la un spital

Mii de doctori din India au făcut vineri grevă pentru a cere creşterea securităţii în spitale după un atac asupra...262

15 iun 00:00MapamondO bombă din Al Doilea Război Mondial, descoperită în centrul Berlinului

O bombă americană de 100 de kilograme folosită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită...246

15 iun 00:00MapamondArabia Saudită: Un nou atac împotriva unui aeroport, cinci drone ale rebelilor yemeniţi au fost interceptate

Arabia Saudită a interceptat vineri cinci drone ale rebelilor yemeniţi în cursul celui de-al doilea atac în două...231

Sănătate
15 iun 01:24SănătateEchipamente medicale donate Centrului de Transfuzii Constanța

Echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității...349

14 iun 02:13SănătateCJAS Constanța atrage atenția medicilor să nu mai ceară ordinul de plată la eliberarea CONCEDIILOR MEDICALE!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța le atrag atenția medicilor de familie dar...3429

13 iun 02:27SănătateDr. Iuliana Botezatu este director interimar la Spitalul CF Constanţa

Spitalul CF Constanţa are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fosta preşedinte a Comisiei de...1034

12 iun 00:52SănătateAparatură medicală vitală prematurilor, noua dotare a Spitalului Medgidia

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a...894

10 iun 00:17SănătateApel către Colegiul Medicilor pentru găsirea de anesteziști pentru Spitalul Județean Tulcea

Autoritățile tulcene, printre care Consiliul Județean Tulcea și Direcția de Sănătate Publică Tulcea caută...404

9 iun 23:09SănătatePacienți cu tumori maligne, operați la Spitalul Județean Constanța de prof. dr. Irinel Popescu

Vineri, 9 iunie a.c., la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța s-a...1859

8 iun 03:24SănătateSecţiile de Neurologie şi Chirurgie Plastică, din cadrul Spitalului Judeţean, renovate!

Managerul spitalului Judeţean, Cătălin Grasa, a anunţat, în cadrul ueni conferinţe de presă, faptul că de...691

8 iun 03:41SănătateUn nou medic la Spitalul Orășenesc Hârșova

Veste îmbucurătoare pentru locuitorii din Hârșova și împrejurimi: începând de luni, 10 iunie a.c., un nou medic...685

8 iun 03:19SănătateManagerul Spitalului Județean, precizări cu privire la mâncarea servită pacienților!

Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean, a susținut o conferință de presă pentru a veni cu lămuriri în...1763

8 iun 04:38SănătateDotări de 10.000 de euro pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Medgidia

Organizația „Salvați Copiii” cu sprijinul Atlas Translogistics dotează secția de neonatologie din cadrul...936