rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu Adrian Liviu Petrovici

Mărturisirile unui năvodărean, campion naţional la motociclism viteză

Adrian Liviu Petrovici

sursa foto: facebook/Adrian Liviu

Adrian Liviu Petrovici este un năvodărean care de la 19 ani a descoperit pasiunea pentru motociclete, iar din 2014 a decis să se implice şi în concursuri în care a avut rezultate foarte bune. De pildă, între 22-24 aprilie, a participat la prima etapă a Campionatului Individual al României la motociclism viteză, unde a ieşit primul dintre români. Următoarea etapă se desfăşoară în perioada 25-26 iunie şi va avea loc în comuna Adâncata din judeţul Ialomiţa, acolo unde a fost testat primul circuit auto-moto din România. Din păcate, circuitul reprezintă şi locul în care Adrian a avut primul accident, în care şi-a fracturat clavicula. Dar asta nu l-a împiedicat să meargă mai departe.

S-a operat şi a urmat o procedură mai rapidă de recuperare pentru a se putea întoarce în cursă. Trăieşte pentru adrenalină, competiţie şi senzaţia unică pe care i-o oferă motocicleta sa. Este de părere că motociclismul nu este apreciat la adevărata lui valoare în România şi că autorităţile locale promovează sporturi care nu necesită atât de multă muncă sau costuri la fel de mari. Cu toate acestea, este optimist şi vrea să demonstreze că motociclismul este un sport demn de luat în considerare, un sport în adevăratul sens al cuvântului.

Reporter: De când aveţi pasiunea aceasta pentru motociclete? Cum a început totul?

Adrian Liviu Petrovici: Cred că orice copil şi-ar fi dorit de mult o motocicletă. Dat fiind că înainte erau foarte rare motocicletele la noi, la 19 ani am ajuns în Italia, am văzut acolo cât mai multe şi am decis că vreu să îmi iau permis pentru categoria A şi să-mi cumpăr o motocicletă. Am reuşit să o fac pe la 21 de anii şi de atunci până acum doi ani, nu am mers decât pe stradă. Nu m-a tras inima către motosport pentru că ştiu că sunt nişte costuri exorbitante pentru a practica acest sport. Până acum doi ani, când am reuşit să găsesc sprijinul şi să încep să îmi încerc norocul şi să văd dacă pot să fac o carieră din asta.

Rep.: Unde aţi găsit acest sprijin?

A.L.P.: La familie, prieteni şi câteva mici firme care au vrut să mă sponsorizeze. În 2014 s-a deschis în România primul circuit şi am decis să-l inaugurez şi să văd unde mă situez faţă de alţi sportivi români. Am reuşit să obţin rezultate destul de bune- locurile 2 şi 3 la două etape diferite. Am decis ca în 2015 să vin puţin mai pregătit şi să particip alături de piloţii români şi europeni. M-am înscris în campionatul Romanian Superbike care se desfăşoară în mai multe ţări precum Grecia, Cehia, Slovacia, Ungaria. Sunt circuite consacrate. Am fost la toate etapele de la Romanian Superbike. Am avut numai locurile 1 şi 2, dar la final, când s-a tras linie, am ieşit pe locul 2, după 7 etape. La Campionatul Naţional care se desfăşura numai în România am decis să particip pentru că erau nişte costuri mai mici faţă de celălat campionat. La toate etapele am ieşit pe locul 1, dar la una din etape am avut un accident în care mi-am fracturat clavicula şi am avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. După o săptămână m-am întors înapoi pentru că aveam cursă în campionatul Romanian Superbike. Am făcut-o. Desigur că mi-a fost teamă. Cred că tocmai din acest motiv nu am tras foarte tare şi poate de asta am pierdut locul 1. Am ieşit pe locul 2, dar m-am mulţumit cu asta.

Rep.: Ce v-a determinat să treceți de la acest hobby la un concurs propriu-zis și să participați alături de profesioniști?

A.L.P.: Îmi place competiția. Iar pasiunea trebuie dezvoltată și dacă poți să faci o profesie din ea, e un lucru bun, pentru că vei face acel lucru cu plăcere. Voi încerca să fiu anul acesta printre primi 3-4. La prima etapă a concursului de la Serres, Grecia, am avut locul 1 dintre români la clasa supersport. Cursa pe ploaie m-a ajutat, dat fiind că nu am avut o motocicletă foarte bine pregătită. E o motocicletă destul de veche, dar cred că ploaia a egalat puțin situația. Pentru că nu poți să folosești același echipament și pe ploaie și pe asfalt, de exemplu.

Și materialul din concurs contează. Nu poți să te bați cu o motocicletă de câteva mii de euro. E clar că sunt net inferior. De aceea doresc ca în anul acesta să particip la campionatul național, să văd care este potențialul meu ca pilot. Și cu siguranță că, dacă voi avea posibilitatea, îmi voi lua o motocicletă mai performantă și atunci o să fie mai multă bătaie decât va fi acum. Poate apuc până atunci să îmi scot și tija. Ar fi bine să mă operez înainte de cursă, pentru că o altă căzătură ar fi mult mai gravă decât prima.

Rep.: Cum v-ați simțit să participați la aceste concursuri și să vă puteți reprezenta țara și orașul?

A.L.P.: Orașul îl reprezint pentru că de altfel, Primăria la care apelez de foarte mult timp și îi cer sprijinul nu a ridicat nici măcar un deget în privința asta. După un morman de cereri depuse la ei, să primești răspunsuri negative, e frustrant. În primă fază mi-au cerut rezultate. Le-am adus rezultate. După care au făcut tot posibilul să ocolească acest subiect. Cu toate că sunt printre primii piloți ai României. Nu știu cum văd ei acest sport. Una este sportul și alta este hobby-ul de pe stradă.

Rep.: În acest context, cum vedeți motociclismul în societatea românească actuală?

A.L.P.: Cei care știu despre ce este vorba, s-au urcat vreodată pe o motocicletă, sau care sunt pasionați și se uită la curse, înțeleg. Cel care vede din afară și nu-i trezește nimic, nu mai ai ce să-i spui acelui om. Noi am fost obișnuiți cu fotbalul și trebuie să ținem cont că până acum 2 ani, nu a existat circuit de motociclism în România. Cei mai mulți văd o motocicletă pe stradă. Și pe stradă nu vezi un sportiv, vezi un motociclist, un teribilist sau orice altceva. Ține de mentalitate și majoritatea oamenilor generalizează. Tocmai de aceea e greu ca atunci când vrei să ai o discuție cu un potențial sponsor, el generaliează de asemenea: ”Ei, motocicliști! Nu vă văd eu prin Mamaia? Nu știu eu cum faceți voi?”. Și încerc să le explic că aceea este strada, iar ce practic eu este un sport național. Este un sport periculos și poate asta mă incită și mai mult.

Rep.: În condițiile actuale, credeți că acest sport are vreun viitor în România?

A.L.P.: Ca și orice alt sport, este la început și trebuie dezvoltat. Trebuie pus în lumină. E nevoie de oameni pasionați care să facă echipe puternice și nu să rămână doar pe campionatele naționale. Să mergem să arătăm, cu potențialul pe care-l avem, că suntem și noi printre ei și avem sportivi destul de buni. Dar lipsa sponsorilor e cea mai mare problemă la noi, pentru că este un sport extraordinar de scump.

Un set de cauciucuri ajunge aproape la 500 de euro și poți să-l tocești într-o zi. Și în 3-4 zile de concurs, dacă vrei să faci performanță, nu poți să te duci cu un set de cauciucuri. Frica de a cădea, te trage puțin înapoi pentru că nu ai atunci posibilitatea să te urci pe o a doua motocicletă să continui cursa. Nu știu dacă sunt 2-3 piloți care își permit acest aspect în România. Iar restul, nici măcar piese de schimb nu avem și asta ne trage puțin înapoi. Dar nu facem rabat de la siguranța noastră. Nici nu se pune problema. Mai bine te retragi, înainte să riști să faci altceva.

Rep.: De unde credeți că ar trebui să pornească promovarea acestui sport? De la autoritățile locale, sau credeți că e doar o problemă de mentalitate?

A.L.P.: În primul rând, autoritățile locale ar trebui să își susțină toți reprezentanții pe acest segment pentru că, legal, ei sunt obligați. Apoi, media ar trebui să se implice mai mult pe acest segment și piloții să dea cât mai mult pentru asta. Cu rezultatele poți promova un sport. Fără rezultate, rămâi în curtea școlii și joci. Nu se poate ca o echipă de liga 4 sau 5 de fotbal să fie promovată la nivelul care este și niște campioni naționali la motociclism care fac asta de la vârste mici să stea în spatele cortinelor. Cu timpul se va face. Dacă într-un an am ajuns la stadiul la care am ajuns, eu zic că e un început. Trebuie să gândim pozitiv, să nu ne pierdem speranța și să aducem rezultate în orașele pe care le reprezentăm sau în țară. Cu mult antrenament și sprijin, eu zic că rezultatele vor veni.

Probabil că mulți oameni care trăiesc în societatea românească actuală au exclamat la un moment dat, atunci când au văzut așa-ziși motocicliști pe stradă: ”Ăștia sunt donatori de organe”. Asta este deja o problemă de mentalitate. Și nu este o noutate faptul că poporul român este extrem de reticent în a încerca lucruri noi. Ceea ce nu luăm în calcul este că lucrurile noi nu sunt neapărat greșite. Ele sunt incitante pentru mulți, iar dacă știm să facem totul cu pasiune, atunci rezultatele nu vor întârzia să apară.

La asta se gândește și Adrian Petrovici de fiecare dată când se izbește de reacțiile celor din jur. Cu tot cu motocicleta lui ”băbuță”, după cum o numește, a reușit să reprezinta România și Orașul Năvodari în competiții naționale de motociclism. Întâi la începători, iar acum la profesioniști. În ceea ce privește următoarea etapă a concursului de la Adâncata, Adrian vrea să facă tot posibilul să își scoată tijele, astfel ca nimic să nu-l mai împiedice să concureze pentru locul 1.

Geanina DRĂGOI

luni, 9 mai 201610621
Comentarii

00Fely(10 oct 13:58)
Bravo! Te felicit!
01Lacramioara(11 mai 14:46)
Curaj si rabdare
01Maria(10 mai 07:34)
Cati oameni simpli la minte! Felicitari pt reusita si pt ca ti-ai urmat pasiunea!
21taximetrist(10 mai 02:55)
bah drogatule pt ce vrei sponorizari pt droguri? vinde bicicleta..
25Elena(9 mai 22:48)
Succes Adrian Liviu Petrovici in meseria de motociclist!
03gigi(9 mai 21:29)
mata trage legale pepoola ,erol, iar donatorule de organe, tu ai ramas fara organ de aceea esti frustrat laaaba trrrrrrrrrrrrrrrrrrista!
31Erol(9 mai 20:30)
Asta trage legale la greu e...prajit
54Donatorii de organe !(9 mai 18:45)
Motociclistii poolii .
06Alex(9 mai 14:16)
bv o ADI , Tine-o tot asa !!!
09elena mihai(9 mai 12:15)
Felicitari,Adrian Petrovici,pentru toate rezultatele actuale,la cat mai multe locuri 1, pe viitor.Multa sanatate,aceeasi pasiune si tenacitate pe viitor! Si mi doresc din suflet sa te gaseasca niscaiva sponsori implicati si de cursa lunga,cum se spune!
mai mult...Replica
23 feb 17:59ReplicaLIDL ÎȘI CERE SCUZE DUPĂ INCIDENTUL DIN PARCARE! Un bătrân cu dizabilități, UMILIT!

Un bătrân cu dizabilități a fost umilit în parcarea unui magazin Lidl din București! Mașina bătrânului a fost...3666

23 feb 16:20ReplicaCaptură record de cocaină și ecstasy. Au fost realizate trei acțiuni de prindere în flagrant, în București și în Constanța1890
23 feb 16:23ReplicaFostul primar Micu s-a făcut de râs în fața liberalilor de la Tuzla! VIDEO!1639
23 feb 00:00ReplicaAtenție la indicatoare! Mașinile oprite neregulamentar vor fi ridicate!

Atenție, constănțeni! Mașinile care staționează sau sunt oprite neregulamentar vor fi ridicate începând cu...856

23 feb 00:00ReplicaFetiță MUȘCATĂ de MAIDANEZI pe drumul spre școală! Primăria promite că din martie reia strângerea haitelor!3422
23 feb 00:00ReplicaACHITĂRI ÎNTR-UN DOSAR DE SPĂLARE DE BANI ȘI ÎNȘELĂCIUNE. O ANGAJATĂ A VRUT SĂ SE SINUCIDĂ LA MUNCĂ!2221
23 feb 00:00ReplicaPILOTUL CARE S-A PRĂBUȘIT CU AVIONUL LA TUZLA A FOST LA UN PAS DE TRAGEDIE în 2005

Starea de sănătate a pilotului implicat în tragicul accident aviatic de la Tuzla este staționară. Acesta a fost...1099

23 feb 00:00ReplicaPoziţia Ministerului Economiei în privinţa drepturilor seniorilor din Năvodari1066
23 feb 12:20ReplicaCopii internați în stare gravă la Cernavodă! Situație SUSPECTĂ la grădiniță2953
23 feb 01:56ReplicaDeputatul Bogdan Huțucă: Guvernul manipulează. Veniturile din buget sunt supraevaluate

Bogdan Huțucă, președintele Organizației Județene a PNL Constanța, a susținut, vineri, 22 februarie, o...391

23 feb 00:00ReplicaINTERVIU. Nicolae Bucovală: 'Investitorii în turism trebuie scutiţi de taxe şi impozite dacă revitalizează staţiuni uitate în timp!'883
23 feb 12:38ReplicaPreședintele Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, cercetat pentru abuz, fals în înscrisuri și infracţiuni contra libertăţii persoanei!1261
Vremea
-7°-7° - -7° sâmbătă, 23 februarie 2019
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 9.51 m/s din NNE
Presiune: 1035.5 milibari

Loto
6/4991120242633
5/4092328293139
joker151323372
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 feb 00:00SportFortuna Dusseldorf - Nurnberg: 2-1

Nurnberg rămâne fără victorie şi după etapa a 23-a. În direct la Digi Sport, lanterna roşie din Bundesliga a...65

23 feb 00:00SportPoli Iaşi-CFR Cluj 0-1. Țucudean a dat lovitura în prelungiri!

Victorie dramatică pentru CFR în deplasarea de la Iași. George Ţucudean a adus victoria campioanei la ultima fază...67

23 feb 00:00SportBayern Munchen - Hertha Berlin: 1-0

Bayern Munchen - Hertha Berlin 1-0. Bayern Munchen s-a impus la limită, 1-0, în faţa Herthei Berlin şi a egalat...75

23 feb 00:00SportAstra - Hermannstadt: 1-0

Astra Giurgiu îşi poate face planuri pentru play-off, după victoria cu 1-0 în faţa lui FC Hermannstadt. Golul...76

Local
23 feb 00:00LocalALCOOLEMII RECORD la Constanța!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 22 februarie a.c., ora 3.40, au depistat o femeie, în...622

23 feb 00:59LocalVÂNT PUTERNIC! A fost smulsă o bucată de tablă din acoperișul unui bloc

De altfel, în orașul Constanța vântul puternic a smuls, vineri seara, o bucată din acoperișul unui bloc. Pentru...2071

23 feb 03:04LocalUn tulcean BEAT și FĂRĂ PERMIS a provocat un accident rutier la Constanța

Ionuț Mihai a fost prezenat instanței de judecată, care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de...1753

23 feb 03:04LocalAu abandonat barca pneumatică într-un canal când au văzut polițiștii

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Tulcea, împreună cu polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Murighiol,...508

23 feb 03:05LocalPovestea lui Ms. Bean de la Techirghiol. De peste 20 de ani, într-un centru de recuperare

Cei care au participat, în ultimii ani, la spectacolele organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială l-au...853

23 feb 03:06LocalTânăr prins cu un joint asupra sa!

O patrulă de ordine și siguranță publică din cadrul Secției 3 a depistat un bărbat, în vârstă de 29 de ani,...467

23 feb 03:09LocalUn bărbat BEAT și-a AGRESAT IUBITA la Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, la data de 21 februarie a.c.,ora 22.30, au fost sesizați de către o...518

23 feb 02:45LocalTraficant de COCAINĂ și MARIJUANA, prins la Constanța, în zona gării! Venise la DISTRACȚIE!

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța cu sprijinul lucrătorilor Serviciului...2623

23 feb 02:44LocalPERCHEZIȚII: patru tineri din Constanța au FURAT un AUDI ca să ajungă mai repede la SPARGERI!

Patru indivizi din Mihail Kogălniceanu, fiind vorba despre Mihalache Bănică (31 ani), Ionel Cristinel Petre (29 ani),...2564

23 feb 03:07LocalRESTRICȚII de circulație în Constanța. Vezi pe ce străzi NU se circulă!

Luni, 25 februarie, de la ora 19:00, se va desfășura meciul internațional de handbal masculin dintre H.C. Dobrogea...616

Politică
23 feb 00:00PoliticăDe trei ani comuna Horia nu a mai primit fonduri de la bugetul de stat

Primarul comunei Horia, Gigel Sava, a precizat că taxele şi impozitele locale pentru anul 2019, au fost aprobate din...406

23 feb 00:00PoliticăPreședinte PNL Constanța, Bogdan Huțucă: Luăm în calcul candidatura lui Micu la Primăria Tuzla

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a confirmat pentru Replica faptul că Florian Constantin Micu, fostul...294

23 feb 03:09PoliticăPrimăria Constanța anunță că RATC introduce pe traseu un nou lot de autobuze

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că introduce în circulație cel de al...336

23 feb 22:42PoliticăConsilierii locali municipali, convocați în ședință - iată ordinea de zi!

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 28 februarie 2019, ora 12.00,...919

23 feb 00:00PoliticăDragnea, discurs la Congresul socialiştilor europeni de la Madrid: Dreapta foloseşte instituţiile de forţă în România

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Congresul socialiştilor europeni, că Dreapta europeană a...317

23 feb 16:22PoliticăCE PALMĂ pentru Micu! Boroianu: ‘Dacă va îndeplini condiția să nu aibă o condamnare, atunci discutăm dacă va candida din partea PNL la primărie’

Liberalii constănțeni s-au reunit, vineri, în ședință a Biroului Permanent Județean, fiind discutate mai multe...1143

23 feb 02:59PoliticăPNL Constanța: „Primarii din județ sunt DISPERAȚI ca urmare a Ordonanței 114“

Primarii din județ sunt disperați, după ce a fost dată Ordonanța 114 privind creșterea salariilor în...1139

23 feb 03:07PoliticăTăriceanu: Şi la ALDE şi la PSD există o idee de a merge pe liste separate la europarlamentare

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că atât în partidul său, cât şi în PSD, ideea...278

23 feb 03:03PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat legea bugetului de stat pe 2019 la CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...270

23 feb 03:04PoliticăDocumente de urbanism pentru lucrările de la Spitalul Judeţean Constanţa

Municipalitatea constănţeană a emis un certificat de urbanism pentru una dintre lucrările care urmează să se...348

Monden
23 feb 00:00MondenMoştenitorii lui Michael Jackson dau în judecată HBO. Actul are legătură cu concertul de la Bucureşti

Moştenitorii lui Michael Jackson dau în judecată HBO şi cer 100 de milioane de dolari ca daune pentru filmul...232

23 feb 00:00MondenAndreea Marin, într-o ţinută transparentă la cea mai recentă apariţie

Este una dintre cele mai apreciate femei din România, reuşeşte în continuare să fie în centrul atenţiei şi să...308

23 feb 00:00MondenCum arată fiul „neştiut“ al lui Michael Jackson? Blanket a împlinit 17 ani

Când Michael Jackson a murit acum nouă ani, a lăsat în urmă trei copii: Paris Jackson, Michael Joseph Jackson Jr...269

23 feb 00:00MondenRăzvan Ciobanu, de nerecunoscut după ce a slăbit peste 50 de kg

Vedetele autohtone s-au pregătit ca pentru adevăratele premii Oscar la petrecerea Ok! Goldent Night de miercuri (20...230

23 feb 00:00MondenFerma 2019. Carmen Negoiță a părăsit competiția după ce „a fost bătută“ de Miss România

Ediția de joi, 21 februarie, de la Ferma a adus cu sine o nouă eliminare. După Ame Călin, Emil Rengle și Jorge,...266

23 feb 00:00MondenMinculescu a bruscat un copil care voia autograf: „Băi, frate, nu vezi că abia am terminat de cântat!“

Pe fondul unei oboseli accentuate, Cristi Minculescu (60 de ani) a dezamăgit, sâmbăta trecută, un fan de-al său, de...262

23 feb 00:00MondenActorul din „Empire” ar fi plătit 3.500 de dolari, ca să însceneze un atac împotriva sa, pentru că era nemulţumit de salariu

Actorul Jussie Smollett, din serialul ”Empire”, a plătit 3.500 de dolari ca să însceneze un atac împotriva sa cu...188

23 feb 00:00MondenMarile dueluri ale galei Oscar 2019: "Green Book"-"Roma", Rami Malek-Christian Bale, Olivia Colman-Glenn Close

Filmele "Green Book" şi "Roma", actorii Rami Malek şi Christian Bale şi actriţele Olivia Colman şi Glenn Close,...191

23 feb 00:00MondenOSCAR2019 - O gală marcată deja de controverse, dar cu un posibil prezentator surpriză şi multe vedete pe scenă

Cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar, cel mai important eveniment organizat de industria...228

23 feb 00:00Monden„How to Train Your Dragon“ domină afişele cinematografelor din SUA

Cel de-al treilea episod al seriei de animaţie 'How to Train Your Dragon' domină afişele cinematografelor din SUA...187

Mapamond
23 feb 00:00MapamondPartidul Socialiştilor Europeni se reuneşte în Congres la Madrid

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) se reuneşte în Congres vineri şi sâmbătă la Madrid, pentru a-şi susţine...176

23 feb 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: Liderii blocului ACUM au prezentat probe după ce au susţinut că au fost otrăviţi cu mercur

Liderii Blocului electoral ACUM din Republica Moldova, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au prezentat ziarului Newsmaker...204

23 feb 00:00MapamondSUA: Foşti comandanţi militari cer Congresului să adopte legea privind verificarea antecedentelor vânzărilor de arme

Cel puţin 12 foşti comandanţi şi consilieri militari, ale căror cariere s-au întins atât în timpul...185

23 feb 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: Blocată între Rusia şi UE, Republica Moldova îşi alege duminică parlamentarii

Blocaţi între Rusia şi Uniunea Europeană (UE), divizaţi în ceea ce priveşte orientarea pe care trebuie să o ia...209

23 feb 00:00MapamondSUA anunţă menţinerea a 200 de soldaţi în Siria

Statele Unite au informat joi că vor menţine în final circa 200 de soldaţi în Siria, câteva săptămâni după ce...193

23 feb 00:00MapamondItalia vrea să le permită cetăţenilor să propună legi în Parlament

Camera Deputaţilor din Italia, dominată de populiştii din Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi din Liga...179

23 feb 00:00MapamondSituaţie critică în poliţia germană după pierderea unor dovezi privind o reţea de pornografie infantilă

O echipă de investigaţie specială efectuează cercetări după ce 155 de dispozitive de stocare a unor date folosite...205

23 feb 00:00MapamondAustralia: Închisoare pe viaţă pentru şoferul care a intrat cu maşina în pietoni în 2017 la Melbourne

Un şofer dezaxat care a ucis şase oameni în ianuarie 2017 la Melbourne intrând cu maşina în mulţime a fost...191

23 feb 00:00MapamondSUA: Fiii lui "El Chapo", inculpaţi pentru trafic de droguri

Fiii faimosului şef al cartelului drogurilor din Mexic, El Chapo, au fost inculpaţi la rândul lor pentru trafic de...207

23 feb 00:00MapamondVenezuela: Ajutorul american a ajuns în Curaçao

Un avion transportând alimente şi medicamente, trimise de Statele Unite şi destinate Venezuelei, a aterizat marţi pe...226

Sănătate
21 feb 00:38SănătateDr. Aneta Tomescu: 'În lupta împotrivei CANCERULUI DE COL UTERIN, vaccinarea anti-HPV și testul Babeș Papanicolau au un rol esențial!'

Săptămânal, cel puțin două femei sunt depistate cu cancer de col uterin în Constanța. Iar cele mai multe paciente...4893

21 feb 02:56SănătateConstanța, în topul județelor cu cei mai mulți MORȚI confirmați cu GRIPĂ!

Specialiștii Centrului Național de Boli Transmisibile arată că, la nivelul țării, activitatea gripală are un...1748

21 feb 02:56SănătatePlanuri de viitor pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil

...321

18 feb 06:13SănătateBlocul materno-fetal de la Spitalul Medgidia, reabilitat cu bani de la Ambasada Americii

Spitalul Municipal Medgidia deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de...640

18 feb 06:21SănătateÎncă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România

Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România. Este vorba de Epistat, sirop şi...1005

18 feb 06:21SănătateCredeți că laptele pe care îl cumpărați chiar e lapte? Iată ce spune Ministerul Agriculturii!

Echipe mixte formate din inspectori cu atribuții de control din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,...1626

15 feb 03:20SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a fost la un pas să realizeze un proiect de extindere, însă,...909

14 feb 02:16SănătateINJECŢIILE CU BOTOX – modă cu probleme legislative! Cât de bine pregătiţi sunt cei care promit buze senzuale?

Pe lângă partea șocantă – și anume faptul că o persoană fără niciun fel de pregătire medicală a ajuns să...1257

12 feb 00:51SănătateSiropul de tuse EURESPAL, RETRAS DE PE PIAȚĂ!

Eurespal, un medicament împotriva tusei pe care medicii îl recomandă inclusiv copiilor, sub formă de sirop și...1419

11 feb 23:15SănătateEPIDEMIE. Numărul bolnavilor răpuși de GRIPĂ, în creștere alarmantă! Încă un mort la Constanța!

Numărul bolnavilor care decedează și în cazul cărora este confirmată prezența virusului gripal crește de la o zi...2629