REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Măsuri de PREVENIRE a incendiilor pentru pomul de CRĂCIUN

Măsuri de PREVENIRE a incendiilor pentru pomul de CRĂCIUN

Replica API 25 decembrie 2020 | 23:56 1543

Crăciunul sau Naşterea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creştine. Un Crăciun adevărat înseamnă pentru fiecare şi un brad frumos împodobit în jurul căruia să se strângă cei dragi şi să-l decoreze, să se bucure împreună. Momentele din preajma bradului de Crăciun trebuie să fie prilej de bucurii, iar amintirea acestor clipe să nu fie umbrită de tragedii. Nu trebuie să uităm că pomul de Crăciun, natural sau confecţionat din plastic, se poate aprinde şi arde extrem de violent, contribuind la propagarea rapidă a unui incendiu.

,,Pentru a evita producerea unei situaţii de urgenţă în perioada Sărbătorilor de Iarnă, specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea vă sfătuiesc să aveţi în vedere următoarele reguli de prevenirea incendiilor:

Fixați bradul de Crăciun pe un suport ignifug, care nu se poate aprinde, stabil și sigur;

Nu amplasaţi bradul în vecinătatea surselor de căldură cu flacără deschisă şi în apropierea materialelor combustibile (perdele, draperii etc.);

Instalaţia electrică a pomului de iarnă trebuie să fie în perfectă stare de funcţionare, evitându-se folosirea instalaţiilor improvizate sau într-o stare avansată de uzură;

Se va evita punerea în pomul de Crăciun a lumânărilor şi artificiilor aprinse;

Folosirea artificiilor se va face în locuri unde nu există pericol de izbucnire a unui incendiu;

Evitaţi, pe cât posibil, să puneţi în brad podoabe combustibile;

Nu lăsați copii să se joace nesupravegheați în preajma lumânărilor aprinse, pentru a evita accidentele;

Păstrați în locuri sigure, departe de curiozitatea copiilor lumânările, chibriturile, brichetele, artificiile. ” transmit pompierii tulceni.

De asemenea, pompierii tulceni atrag atenţia asupra pericolului de incendiu la care se expun persoanele care utilizează sisteme de încălzire defecte sau care manifestă neglijenţă în folosirea mijloacelor de încălzire şi a surselor de foc.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212