REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mazăre, la control prin Mamaia pe bicicletă: a vorbit cu constructorii prin semne şi i-a transmis lui Ponta că vrea o derogare

Mazăre, la control prin Mamaia pe bicicletă: a vorbit cu constructorii prin semne şi i-a transmis lui Ponta că vrea o derogare

Replica API 26 aprilie 2014 | 00:00 115

"Ţin doliu pentru ţara asta de homosexuali"

"Ţin doliu pentru ţara asta de homosexuali"

Staţiunea Mamaia a fost luată la control vineri, 25 aprilie! Şi nu oricum sau de oricine, având în vedere că edilul Constanţei s-a echipat într-o ţinută sport şi, pe bicicletă, a trecut prin orice colţişor pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările. Cu constructorii nu a dorit să vorbească, decât prin semne, precum în filmul "Nuntă mută", dar s-au înţeles perfect şi asta, după cum a spus primarul, să nu se interpreteze cine ştie ce. După ce a străbătut toată faleza şi a inspectat şi pasarela din zona Satului de Vacanţă, edilul a menţionat că va discuta şi cu premierul Victor Ponta în ceea ce priveşte termenul la care lucrările necesită a fi sistate.

"Cursa" de inspecţie a primarului de la malul mării a început de la piciorul telegondolei, aproape de Piaţeta Cazino, către Piaţeta Perla. "Mergem aici să vedem unde s-a asfaltat şi unde s-a pavat şi s-a reparat o parte din gardul de protecţie, după care mergem în zona Cazino, unde vom face o inspecţie efectivă a celor care lucrează, însă inspecţia mea va fi mută. Nu vreau să discut cu nici un contractor al Primăriei ca nu care cumva să participe la licitaţii peste o lună, două, cinci, şi să fiu acuzat iar de DNA că eu am vorbit cu contractorii şi am încercat să le demonstrez că eu sunt jupânul şi trebuie să primesc şpagă. Am mai vorbit în 2011 când israelianul lucra la blocurile pentru tineri şi procurorii au interceptat că m-am întâlnit şi am vorbit cu el şi am ţipat la angajaţii mei ca să grăbească autorizaţiile de construcţie. D-aia nu vorbesc, când eu am mai trecut prin asta, am stat la beci că de ce am vorbit. Astea au fost acuzaţiile. Aşa că inspecţia va fi mută. Apoi mergem în Piaţeta de la Perla, unde sunt întârzieri, şi apoi mergem la pasarelă", a spus Radu Mazăre. Şi aşa a fost. Prima oprire a fost la Piaţeta Cazino, acolo unde constructorul Constantin Văduva a explicat: "Până în data de 28 aprilie terminăm betonarea de la Victoria şi inclusiv piaţeta, care va fi pavată. De asemenea, o să ajungem în piaţetă la Perlă, care este tot cu pavaj, iar pe sectorul de promendaă de la Cleopatra până la Victoria se toarnă asfalt şi care până în data de 15 mai va fi asfaltat şi trotuarele betonate. Alergăm, ca să fim în termen, dar avem o problemă, am mizat la un moment dat că o să lucrăm până pe 15 iunie, ca să definitivăm lucrările şi, la ultima şedinţă de coordonare, am fost informaţi că lucrăm decât până în 15 mai". În tot acest timp, şeful administraţiei locale şi-a luat notiţe şi a gesticulat cu semnificaţia: "grăbiţi-vă", dar fără a scoate un sunet. S-a urcat pe bicicletă şi a pedalat agale către piaţeta Perla.

Mazăre: Ţin doliu pentru ţara asta de homosexuali

Revenind la faptul că primarul a ales să le transmită câte ceva investitorilor şi constructorilor prin semne de acum încolo, acesta a fost comparat cu actorul principal din filmul "Nuntă mută" care ţinea doliu şi acesta era motivul pentru care nu vorbea. "Ştii pentru cine ţin doliu? Pentru ţara asta, care a ajuns o ţară de homosexuali. Şi am să spun şi de ce. Dacă o să vă uitaţi, o să-i vedeţi cum stau de vorbă. Uite aşa (ţinându-se de gât) şi şuşotind. Pentru ţara în care am ajuns, la 24 de ani după revoluţie, să vorbim aşa, să ne comportăm aşa", a explicat Radu Mazăre.

Piaţeta Perla va avea panouri LCD de 12 metri pătraţi

Schimbările deja se văd în piaţeta de la Perla. Pavelele deja sunt puse pe poziţii, aici putându-se zări şi unele mai închise la culoare, care formează traseul pentru carele alegorice. "Pe aici, pe unde vedeţi pavajul mai închis la culoare, este pentru greutate, pentru trafic cu greutate mare şi, de fapt, este traseul pentru carele alegorice. Vor fi şi stâlpi foarte înalţi, de 10 metri, aici şi în zona de la Cazino, unde practic intrăm cu carele alegorice. Vor fi şi panouri pe care vor putea privi spectacolele de pe scenă turiştii care nu mai au loc în piaţă. Sunt LCD-uri de 12 metri pătraţi.", a explicat primarul. Însă, nici aici nu au lipsit problemele, fiind vorba de două parcele de teren notificate. "Aici sunt două parcele de teren notificate, adică cineva a depus cerere de retrocedare cum că e terenul lui. Mi-e şi frică să vorbesc, să-i propun, să văd dacă acceptă, dacă nu. Este o chestiune destul de complicată şi, în zilele de astăzi... Deocamdată au rămas aşa pentru că dacă punem o cărămidă acolo este penal", a completat primarul Constanţei. Următoarea oprire a fost la pasarela pietonală din zona Satului de Vacanţă, care va fi gata de 1 mai.

Mazăre: Dacă aş fi turist, aş veni aici!

"Să vedem ce soluţie găsim pentru că, conform actualei legi, pe 15 mai trebuie oprite integral lucrările. Ori, la situaţia care există în România, nimeni nu are curajul să depăşească nici măcar cu o oră data de 15 mai. Atunci riscăm să rămânem cu faleza, peste vară, în acest stadiu. Cred că va trebui să am o convorbire cu premierul pentru că este proiect de lege care să modifice, să lase la latitudinea autorităţilor locale ce lucrări să fie oprite şi ce nu. Poate să dea o Hotărâre de Guvern care să modifice amendamentele alea deştepte cum că din 15 mai până în 15 septembrie nu se poate construi", a declarat Mazăre. Acesta s-a declarat mulţumit de ceea ce a găsit prin staţiune, cu menţiunea: "Dacă aş fi turist, categoric aş veni aici. Acum, trebuie să înţelegeţi un lucru, că în toate staţiunile din lume, în momentul în care se dezvoltă, se şi construieşte. Altfel plângem că s-a construit în Turcia, Bulgaria şi la noi nu. Aţi văzut că e un efort al municipalităţii, cu fonduri europene, cu ale noastre şi în acelaşi timp un efort al privaţilor. Este un exemplu în România despre cum poate funcţiona ceva, într-un domeniu. Mă gândesc câte licitaţii şi câte achiziţii am făcut la Primărie în toţi anii aştia, de 10 ani, de când e Băsescu, le-au verificat pe toate Curtea de Conturi, DNA, MNA şi aşa mai departe şi au găsit din 2005 cu retrocedările şi lucrul de care sunt cel mai mândru - cartierul de săraci, unde o să facem şi etapa a doua", a conchis Mazăre.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108