REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Medgidia l-a omagiat pe Kemal Ataturk

Medgidia l-a omagiat pe Kemal Ataturk

Replica API 11 noiembrie 2015 | 22:14 363

Ceremonie

Ceremonie

Mustafa Kemal Ataturk

Medgidia a fost gazda unei ceremonii de comemorare a fondatorului Republicii Turcia, marele lider, Mustafa Kemal Ataturk. Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 77 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Mustafa Kemal Ataturk. La Medgidia au fost prezenţi Ali Bozcalişkan, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, membri ai UDTTMR, precum şi viceprimarul Luminiţa Vlădescu.

Au fost depuse coroane de flori la bustul ridicat în cinstea lui Ataturk din parcul din zona poştei şi totodată, cei prezenţi l-au omagiat şi pe poetul tătar Mehmed Niyazi. Tot astăzi, o delegaţie din Eskişehir, Republica Turcia, a vizitat Medgidia, după ce ieri, reprezentanţii turci au semnat protocolul de înfrăţire cu localitatea Constanţa. Viceprimarul Luminiţa Vlădescu a discutat cu oaspeţii sosiţi la primărie despre posibile proiecte comune între cele două localităţi şi despre multiculturalitatea comunităţii locale, care are la bază o lungă istorie de prietenie dintre turci şi români.

Membrii delegaţiei au fost de asemenea încântaţi să vadă numele fostului primar musulman Kemal Agi Amet şi nume ale unor personalităţi de origine turco-tătară, care stau la loc de cinste, pe panoul cu cetăţeni de onoare ai municipiului Medgidia. Consilierii locali din Eskişehir au fost încântaţi de vizita la Medgidia, oraş din care îşi are rădăcinile o comunitate numeroasă din Eskişehir, precum şi câţiva membri ai delegaţiei.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108