REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Meniu special pentru pacienții internați la Spitalul Județean. Copiii au primit daruri de la Moș Crăciun

Meniu special pentru pacienții internați la Spitalul Județean. Copiii au primit daruri de la Moș Crăciun

Replica API 26 decembrie 2021 | 00:06 1151

Pentru că sărbătoarea de Crăciun înseamnă momente frumoase, dar și mâncăruri pe alese, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța pacienții internați în această perioadă au avut parte de un meniu special. Chiar dacă nu sunt acasă alături de cei dragi și în jurul mesei pline cu bunătăți, toți bolnavii au degustat meniul de sărbătoare pregătit de firma de catering Arimex Comexim 2000.

La micul dejun pacienții au primit ceai cu lămâie, tobă, lebăr, caltaboș, brânză topită, caș de vacă, urdă de vacă, unt, miere de salcâm iar ca supliment - iaurt natural, sau lapte dulce

La prânz, cei internați în Spitalul Județean s-au delectat cu ciorbă țărănească de purcel, ciorbă de purcel cu smântână, supă de văcuță, supă de curcan cu legume, supă de pasăre cu zdrențe de ou, supă de legume cu smântână, supă strecurată de legume, friptură de purcel la tavă în sos de vin pe pat de orez cu ciuperci, friptură de văcuță în sos ostropel cu piure de cartofi, friptură de văcuță în sos alb cu piure de cartofi, brânză proaspătă de vaci cu piure de cartofi, sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță și ardei iute în saramură, spaghete în sos de roșii cu busuioc și piept de curcan rumenit în cuptor.

Ca salate la prânz s-au servit salată de varză albă cu morcovi sau salată de gogonele.

Pacienții au primit, ca desert, cozonac cu nucă, stafide, rahat și cacao, portocale, banane, compot de mere și ca supliment - măr copt cu miere și stafide.

La cină bolnavii vor primi cartofi gratinați cu gorgonzola și cârnați proaspeți de porc la tigaie, trunchi de chefal și de macrou la cuptor cu mămăliguță și sos de lămâie, pulpe superioare de pui la cuptor în sos de vin și sote de broccoli/cartofi/fasole verde/conopidă, aripi de pui shanghai cu piure de cartofi, cartofi gratinați cu brânză/smântână/cașcaval cu pulpe de pui la tavă, sote de legume (cartofi, brocoli, conopidă, fasole galbenă) cu brânză de vaci și ceai cu lămâie, iar ca salate - buchete de conopidă murată, salată verde cu sos de lămâie sau salată de varză albă.

Desertul la cină este compus din biscuiți cu cremă, napolitane și o prăjitură.

Moș Crăciun, ajutat de o Crăciuniță și doi elfi, a venit la toți copiii internați în Spitalul Județean și în Spitalul de boli infecțioase, împărțind mângâieri, încurajări și aducând speranțe, zâmbete și bucurii. Pe lângă acestea, fiecare copilaș a primit şi câte un audiodisc cu povești îndrăgite, aduse tocmai din Regatul Zăpezii dar și câte o măscuță magică, împodobită cu brăduţi, steluţe, clopoţei şi fulgişori de nea. În plus au mai fost răsfățați cu dulciuri, fructe, ursuleți, ambulanțe, păpuși dar și creioane și cărți colorate în care vor desena și vor află despre Nașterea lui Iisus și magia Crăciunului.

„Mulțumim din nou echipelor Dobrogea SA, Selgros Cash &Carry, Smithfield Prod SRL, Delaco Distribution SRL, Eur Vial Consumer SRL, Gecam SRL și Zbornicul SRL pentru grija și sprijinul permanent acordat în îmbunătățirea meniurilor pacienților internați.

Tuturor pacienților internați le dorim însănătoșire grabnică, și ne rugăm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului, să le tămăduiască sufletele și trupurile, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească și să întâmpine toate greutățile zilelor ce vor urma.

Iar bucuria, dragostea şi speranţa să ne însoţească în aceste momente de sfântă sărbătoare şi să ne aducă Domnul un An Nou, cu pace, belşug şi spor în toate cele bune!“, a declarat Drăghici Virgil, administratorul societății.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212