REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Metode pentru creșterea imunității în funcție de grupa de sânge

Metode pentru creșterea imunității în funcție de grupa de sânge

A.F. 10 octombrie 2022 | 00:00 441

Creșterea imunității, în funcție de grupa de sânge. Rolul grupelor de sânge în menținerea sănătății, vitalității și chiar controlul greutății corporale este un subiect îndelung dezbătut în cercetările medicale. Mai mult decât atât, acestea extind importanța grupei de sânge la nivelul principalelor procese fiziologice, metabolice dar și sistemelor cu importanță majoră pentru organism: sistemul digestiv și cel imunitar.

Astfel, în funcție de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar va acționa în mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor și afecțiunile provocate de acestea.

Specialistul epidemiolog Ropharma, Dr. Tania Bejan, ne sfătuiește ce alimentație este potrivită pentru a susține sistemul imunitar în lupta împotriva afecțiunilor în funcție de fiecare grupa de sânge:

“Persoanele cu grupa sanguină 0 pot beneficia din plin de o dietă bogată în proteine din carne, datorită acidității mai ridicate a stomacului care permite metabolizarea acestora. Proteinele asigură sănătatea țesuturilor și contribuie la abilitatea de apărare a corpului.

Organismul grupei A este fortificat cel mai eficient de o dietă vegetariană în cadrul căreia recomand să includă și fibre din cereale și fasole.

Din cauza predispozitiei la diabet a grupei B, aceștia trebuie să evite semințele și nucile sau alunele, din cauza conținutului de proteine ce dezechilibrează producția de insulină.

Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantități mari de proteine animale. Soluția optimă constă în porții mici și dese. Însă trebuie să ținem cont de faptul că fiecare om este unic , avem nevoi nutriționale diferite și de aceea singura modalitate de a menține sănătatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecărui individ. “

Grupa 0

La nivel global, grupa sanguina 0 este cea mai comună. Persoanele care dețin aceasta grupa au o consistentă mai subțire a sângelui, un sistem imunitar foarte puternic, secreții bogate ale acizilor in stomac si in general trăiesc cel mai mult. Bolile la care aceștia sunt adesea predispuși sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artrite si afecțiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv. De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai susceptibili la inflamații sau reacții alergice care pot declanșa dezechilibre ale imunității.

Grupa A

Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguina A este foarte eficient împotriva infecțiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infecția cu E.coli sau abcesele de la nivelul pielii. Aceștia au in schimb o sensibilitate ridicata fata de mâncărurile pe bază de pește, deoarece le cauzează mai ușor boli digestive. De asemenea, cei din grupa A sunt afectați in mod frecvent de probleme respiratorii precum astmul sau infecții ale sinusului, de aceea este recomandata evitarea produselor bogate in probiotice, întrucât acestea pot provoca inflamații ale tractului respirator.

Grupa B

Grupa sanguina B prezintă o combinație de caracteristici specifice grupelor 0 si A. Totuși, acesta este un tip sangvin mult mai rezistent la infecțiile sau dezechilibrele digestive, astfel ca alimentația persoanelor cu grupa B este mai permisiva, fiind recomandate in special tipurile de carne cu valori proteice consistente: vita, peste si miel. Trebuie evitata insa carnea de pui deoarece aceasta conține cantitățile cele mai mari de hormoni de creștere si prezintă un risc foarte mare pentru bolile autoimune.

Grupa AB

Aceasta este cea mai rară grupa sanguina si combina atât caracteristicile benefice cat si punctele slabe ale tipurilor de sânge A si B.

Afecțiunile cele mai comune, specifice acestei grupe se manifesta la nivelul respirator, auditiv si faringian prin sinuzite, alergii, rinite, laringite si otite. O alta problema frecventa o constituie infecțiile si dezechilibrele digestive, cauzate de inabilitatea de a procesa în întregime proteinele animale si cele din lapte. Astfel, dieta vegetariana este adesea recomandata persoanelor cu grupa sanguina AB, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212