REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Mexic: Un presupus traficant de droguri, ucis într-un atac armat comis în timpul unui raliu

Mexic: Un presupus traficant de droguri, ucis într-un atac armat comis în timpul unui raliu

A.F. 24 mai 2023 | 00:00 206

Un bărbat suspectat că era traficant de droguri a fost ucis în timpul unui atac armat împotriva unor piloţi amatori de raliu, atac ce a cauzat moartea altor nouă persoane, sâmbătă, la Ensenada, oraş din nordul Mexicului, din apropierea frontierei cu SUA, a anunţat luni Parchetul, informează AFP.

Mexic: Un presupus traficant de droguri, ucis intr-un atac armat comis in timpul unui raliu

Alonso Arambula Pina, care participa la cursă ca pilot, era "ţinta acestui atac", a afirmat procurorul statului federal Baja California, Ricardo Ivan Carpio, într-o conferinţă de presă.

La bordul maşinii sale se afla un funcţionar ce lucra pentru o municipalitate din regiune, Jose Eduardo Orozco Pina, şi el ucis, potrivit aceleiaşi surse.

Sâmbătă, participanţii la o cursă tot-teren staţionau la marginea unui drum auto atunci când mai mulţi oameni cu cagule au ieşit dintr-o camionetă şi au deschis focul în direcţia lor.

Procurorul a explicat că Arambula Pina avea presupuse legături cu cartelul Sinaloa, condus de fiii lui Joaquin "el Chapo" Guzman, încarcerat în SUA, şi că acest atac este consecinţa diferendelor cu cartelul Tijuana, citează Agerpres.

Procurorul a adăugat că "unele" dintre celelalte victime erau implicate în "activităţi ilicite, în special în traficul de droguri", fără a preciza dacă ele au decedat sau se numără printre cei zece răniţi. El nu a precizat nici dacă acestea se numărau printre piloţi.

Baja California, cu întinderile sale deşertice, este un loc de top pentru curse auto tot-teren la care participă piloţi din întreaga lume. Una dintre cele mei celebre este raliul "Baja 1000".

Mexicul, intrat pe o spirală a violenţelor, a înregistrat peste 400.000 de morţi şi zeci de mii de dispăruţi de la lansarea unei ofensive militare antidrog în 2006, susţinută de SUA.

Nici sportul nu este ferit. Pe 15 mai, şase persoane, dintre care trei minori, au fost ucise într-un atac armat împotriva suporterilor unui meci de fotbal organizat de o familie la Pachuca, în statul Hidalgo, centrul Mexicului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468