REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Mihăilă: Medicii nevaccinaţi - testaţi periodic, dacă incidenţa COVID-19 creşte

Mihăilă: Medicii nevaccinaţi - testaţi periodic, dacă incidenţa COVID-19 creşte

Replica API 20 iulie 2021 | 00:00 394

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, anunţă că, dacă incidenţa cazurilor de COVID-19 va creşte peste anumite limite, instituţia pe care o conduce va propune testarea periodică a personalului medical şi medico-sanitar nevaccinat, costurile urmând să fie suportate de cei testaţi.

Ioana Mihăilă

"Vom veni cu o propunere, cel mai probabil, prin care personalul medical şi medico-sanitar nevaccinat să se testeze periodic tocmai pentru a asigura securitatea pacienţilor cu care vin în contact. Dar acest lucru se va întâmpla doar dacă se depăşesc anumite incidenţe ale infecţiei cu COVID. Evident că acum, pe cifrele acestea atât de joase, circulaţia virusului nu susţine un astfel de scenariu", a declarat ministrul, duminică, la Digi 24, scrie Agerpres.

Mihăilă a precizat că, în acest moment, potrivit metodologiei INSP, pragul de incidenţă e de 1,5 la mie.

Potrivit demnitarului, costurile testării nu vor fi suportate de sistemul public de sănătate.

"Testare rapidă sau testare PCR cu o anumită frecvenţă pe care o decid specialiştii, cei de la INSP. Doar cadrele medicale nevaccinate. (...) Costurile nu vor fi suportate de sistemul public de sănătate, în principiu costurile ar trebui să fie responsabilitatea persoanei care e nevaccinată", a arătat Ioana Mihăilă.

Ea a explicat că anumite categorii profesionale trebuie să se gândească la persoanele cu care intră în contact, chiar dacă vaccinarea este opţională.

"Vaccinarea e opţională, e bine să rămână la latitudinea fiecăruia dintre noi dacă ne vaccinăm sau nu, dar cred că pentru anumite categorii profesionale, cum este de exemplu personalul medical, e important să ne gândim şi la persoanele cu care acest personal medical vine în contact, adică în general cu pacienţi vulnerabili, cu boli cronice, cu o sumedenie de alte afecţiuni şi atunci e important să fim responsabili. În general, atunci când alegem să ne vaccinăm, trebuie să înţelegem că e o responsabilitate faţă de sănătatea noastră, dar e o mare responsabilitate şi pentru sănătatea celor de lângă noi şi atunci cred că e responsabil din partea personalului medical să nu-i pună în pericol pe cei cu care vin în contact", a opinat ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108