REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Mii de persoane au manifestat la Bratislava împotriva extremismului şi discriminării, după un atac mortal lângă un bar gay

Mii de persoane au manifestat la Bratislava împotriva extremismului şi discriminării, după un atac mortal lângă un bar gay

A.F. 18 octombrie 2022 | 00:00 420

Mii de persoane s-au adunat duminică în centrul Bratislavei, capitala Slovaciei, pentru a protesta împotriva extremismului de dreapta şi discriminării faţă de minorităţile sexuale, la patru zile după ce doi bărbaţi au fost împuşcaţi mortal lângă un celebru bar gay din oraş, relatează DPA.

"Nu vom tăcea!", au scandat demonstraţii în marşul lor prin centrul oraşului spre parlamentul slovac, citează Agerpres.

Protestatarii au purtat bannere cu prenumele victimelor scrise pe ele, Juraj şi Matus, precum şi cu sloganuri ca "Viitorul este antifascist".

Prieteni apropiaţi ai victimelor au luat de asemenea cuvântul la demonstraţie, care a fost organizată de asociaţia studenţească queer Light.

Marşul vine după ce un atacator a împuşcat mortal doi bărbaţi şi a rănit grav o chelneriţă miercuri lângă un celebru bar gay din centrul Bratislavei.

Atacatorul a postat apoi pe reţelele de socializare o serie de mesaje de ură şi un fel de manifest cu conţinut homofob şi de extremă-dreapta, după care s-a sinucis.

Media a acuzat legea privind instigarea pe internet şi comentariile dăunătoare ale politicienilor despre minorităţile sexuale din Slovacia, o ţară extrem de conservatoare, unde majoritatea populaţiei este catolică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de-ar crapa toti poponarii ce bine ar fi
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108