REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Militarii răniţi în accidentul din Ştefan cel Mare, OPERAŢI de urgenţă

Militarii răniţi în accidentul din Ştefan cel Mare, OPERAŢI de urgenţă

Replica API 27 ianuarie 2017 | 00:04 264

NENOROCIRE: doi oameni au murit

NENOROCIRE: doi oameni au murit

Cei doi militari, generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu şi plutonierul major Dan Nica, răniţi grav în accidentul ce a avut loc în localitatea constănţeană Ştefan cel Mare rămân spitalizaţi. „Au fost operaţi amândoi. Nu au fost trimişi la Bucureşti, deşi s-a dorit. S-a hotărât că pot fi trataţi foarte bine şi aici, ceea ce s-a şi întâmplat. Sunt în stare stabilă, evoluează favorabil. Sunt două politraumatisme foarte grave. Generalul are picioare cu sindrom de strivie, a fost operat ortopedic la ambele picioare, dar nu se pune problema amputării. Ambii sunt intubaţi. Şoferul are splina scoasă. Momentan sunt bine, dar sunt două cazuri grave. Niciodată nu poţi să ştii cum pot apărea complicaţii”, a precizat Avram Mihnea, director medical din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Amintim că miercuri, 25 ianuarie a.c., un accident grav a avut loc pe DN22 C, în apropiere de localitatea Ştefan cel Mare. Doi tineri din Cernavodă au murit pe loc după ce maşina în care se aflau a fost lovită frontal de o alta ce aparţine Armatei Române. Potrivit poliţiştilor rutieri, autoturismul MApN s-a încadrat fără să se asigure în depăşirea unui TIR.

Ce spune procurorul din cadrul Parchetului Militar

„Militarul nostru s-a angajat într-o depăşire într-un mod riscant, fără să se asigure suficient, duă cum par lucrurile. Deocamdată, s-au făcut măsurători. Acolo este un segment de drum mai lung, de la Cernavodă, pe drmul vechi, câte-o bandă pe sens, foarte important din punctul meu de vedere. Dacă eşti prea grăbit şi ai un camion sau un vehicul care merge încet, te angajezi. Aşa probabil a făcut şi şoferul, dar nu o fi apreciat corect distanţa între el şi vehiculul care venea regulamentar din sens opus şi s-a petrecut ce s-a petrecut. Poate că nu s-a observat, dar acolo este o zonă cu (n.r. linie) discontinuă, dar bineînţeles că nu este o scuză. Dacă toată lumea ar respecta regulile, măcar minimal, nu s-ar întâmpla atâtea”, a precizat Claudiu Lazăr, procuror în cadrul Parchetului Militar.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de unde mai etaleaza acum...OBLETU...masinile pe care le conducea???OVEZEA..cel mai mare dement,care si-a bagat sotia in mormant...repede ai uitat de TUDORITA...obletule...
3
0
Oare doarme linistit Huidu ? Nu ii este rusine sa mai apara pe sticla ?
6
0
Ia impins dracu sa vina pe drumul vechi, aveau la dispozitie autostrada pana la Ovidiu si de acolo patru benzi pana la M,Kogalniceanu...
9
2
Sugi pula la apv isti,bulangiule!
5
10
apevisti nenorociti; la bulau cu ei
12
8
Stati linistiti...eu am trimis trei la 2 metri sub pamant si nu mi a spus nimeni nimic...nici macar inelele nu mi le a pus pe maini...Asa e legea in tara asta...daca esti smenar scapi...Ptr fraierii tari doar daca face o mica ghidusie ii baga la C.R.A.P...In acest caz e putin mai simplu...doar doi.
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108