REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6501
19.5° Constanța Vineri, 29 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6501

Ministerul Sănătății: Peste 130 de spitale dotate cu sistem de telemedicină pentru sistemul de urgență

Ministerul Sănătății: Peste 130 de spitale dotate cu sistem de telemedicină pentru sistemul de urgență

A.F. 10 august 2023 | 00:00 188

Ministerul Sănătății, prin proiectul Băncii Mondiale, a lansat licitația pentru achiziția de soluții complete de telemedicină pentru dotarea a 131 de Unități de Primire Urgențe/Compartimente Primire Urgențe din spitale județene, municipale și orășenești, precum și dotarea centrelor de telemedicină.

Ministerul Sanatatii: Peste 130 de spitale dotate cu sistem de telemedicina pentru sistemul de urgenta

„Telemedicina în sistemul de urgență va contribui la accesul mai ușor la îngijirea medicală, reducerea barierelor geografice și la oferirea consultațiilor rapide în situații de urgență. Prin intermediul tehnologiei, medicii pot evalua simptomele pacienților, pot oferi sfaturi și instrucțiuni pentru primul ajutor și pot decide imediat conduita medicală pentru pacienți, până la sosirea acestora la spital.

Acest tip de telemedicină poate salva timp prețios în situații critice și poate fi deosebit de util în zone geografice în care accesul la asistență medicală este limitat”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, conform Mediafax.

„Proiectul se ridică la circa 40 de milioane de lei. Soluțiile digitale sunt compuse din echipamente hardware și software IT, comunicații de date în vederea asigurării infrastructurii necesare pentru comunicarea cu centrele regionale de telemedicină de urgență.

De asemenea, o componentă importantă a proiectului este reprezentată de trainingul personalului medical din serviciile de urgență pentru utilizarea la capacitate maximă a soluției digitale.

Alături de digitalizarea sistemului de medicină de urgență, în această săptămână se va lansa și apelul de proiecte pentru realizarea sistemului de telemedicină prin PNRR în valoare de 100 de milioane de euro” a declarat, dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, responsabil de investițiile din fonduri internaționale, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand taiati salariile uriase si nejustificate ale medicilor?e normal sa plece din timpul programului la privat si cabinetele lor?vi se pare normal sa aiba salarii de 30.000 lei si alti intelectuali de 4.000 lei?oricum, asteptam alegerile sa votam altii noi, neam saturat de pnl, psd si altii care nu vad raul din sistem.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516