REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ministerul Transporturilor REVOCA CONSILIUL de ADMINISTRAȚIE al Portului Constanța

Ministerul Transporturilor REVOCA CONSILIUL de ADMINISTRAȚIE al Portului Constanța

Replica API 15 aprilie 2021 | 15:25 6132

Războiul dintre PNL și USR-PLUS, declanșat după demiterea lui Vlad Voiculescu, se resimte și la Constanța. Consiliul de Administrație al Portului Constanța va fi revocat, urmând să fie numiți alți membri provizorii.

Ministerul, ce deține calitatea de acționar majoritar al CNAPM, a convocat Adunarea Generală a Acționarilor în data de 15 aprilie, pe ordinea de zi aflându-se mai multe puncte. Printre acestea, se numără revocarea administratorilor, numire membri provizorii în CA, pentru o perioadă de patru luni, stabilirea indemnizației acestora, și aprobarea formei și conținutului contractului de mandat.

În prezent, membrii CA sunt: Elena Pătrașcu, Gabriela Murgeanu, Daniela Șerban, Constantin Chirilă, Mircea Burlacu, Ghiorghe Bătrînca, Cătălin Diaconu. În afară de Chirilă și Diaconu, toți ceilalți sunt administratori cu ștate vechi în CA, mai exact dina nul 2018. Titi Chirilă a fost numit în ianuarie 2020 și este membru provizoriu, iar Diaconu, în februarie 2021.

Daniela Șerban: Nu cred, până nu văd!

”Nu știu. Nu cred, până nu văd. Nu am văzut convocatorul. Așteptăm hotărârea”, ne-a declarat directorul economic, Daniela Șerban, acre este și membru în CA.Alți membri din CA ne-au declarat că au fost informați pe mail despre ședința AGA, însă nu cunosc mai multe detalii.

De ce este revocat CA-ul

Potrivit unor surse, CA-ul este revocat pentru că administratorii nu îndeplinesc indicatorii de performanță stabiliți prin contractele de mandat. Potrivit OUG 109/2011, administratorii revocați nu mai pot candida timp de 5 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii pentru alte consilii de administrație prevăzute de prezenta lege.

Președintele CA, Elena Pătrașcu, a spus că nu știe nimic și nici nu vrea să facă declarații.

Noi membri ai CA ar urma să fie Fondul Proprietatea, Paris Adrian, Crisbăşanu Adrian, Mihail Mihai, Enache Bogdan. Gabriela Murgeanu, reprezentantul MT, rămâne în CA, dar și Titi Chirilă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa faci, au trecut altii la mulgatoarea APC
3
1
Indreptati-va atentia si spre Arsvom..in prezent acolo e vorba despre orice numai despre performanta nu...se fura motorina, se ia spaga, la ora 14 nu mai este nimeni la munca...conducerea a plecat azi la munte..poate si-au luat concediu..ca de atata incomptenta au obosit....maine la 12 sigur nu mai este nimeni la birou..sau poate citesc mesajul si raman..
6
2
Externalizeaza servicii sa-si ia spagile in conditiile in care au tot ce trebuie pt.serviciul respectiv????
3
0
Nu a fost Leu doar papagal.
3
7
Mona Paraschiv aici e vorba de APC, nu de ANR!!!Si-apoi n-ai teminat cele 90 zile de medical? Inca iti aranjeaza Mironescu concediile?! Stim ca ultima ta iubire ramane Catana,dar linisteste-te nu va mai fi nimic cum a fost. Iar speranta ta Mironescu moare sugrumata, oamenii s-au cam trezit!!!
15
2
He he he! Ati primit un cadou binemeritat de Paste.
11
0
Trancuta tot leu esti sau ai trecut le whiskas?
6
10
Numai secaturi inapte si parazite in CA al APMC, cam tardiva reovocarea...
16
2
Tu de jos m - - e ! Pentru Intrebare de la 15:23 - Nu prea a stralucit actualul, dar este mai bun decat sase x Catana plus patru x Mezei pusi toti zece pe acelasi post.
22
3
Vreau si eu !
2
1
parca era vorba ca vor fi maxim cinci membri in toate CA !
7
0
Goideo..tu cat te mai tii de scaun? Ia - l si pe Sergiu, luati va de gat amandoi si duceti va!
16
9
Dar pe Georgescu de la canale navigabile, prietenul lu Nicusor Constantinescu cand il schimba??? Si taranca de nevasta sa e mare directoare generala la CJC. N ar zice nimeni nimic daca ar fi oameni corecti si inteligenti, dar e tocmai pe dos.
16
0
Nu cred ca plange nimeni ca ii schimba. Pacat ca va pune altii la fel sau mai rai. Auziti indicatori de performanta, performanta cui, in ce in jucat bile pe calculator. E ridicol unde s-a ajuns se duc la sedinta si iau peste 10.000 de lei. A ajuns pana si burlacu sindicalistul sa ia atatia bani. Nu ii ia degeaba ia bani muuulti ca sa nu mai faca nimic sindicatele in port de atitea ani de zile.
16
1
Numai strambe face serpoaica de Serban
24
3
In pregatirea vanzarii portului, pas cu pas.
10
7
Dar directorul general de la ANR cand va fi demis?
20
13

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468