REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Aurescu reacţionă rapid la reţinerea lui Navalnîi: „Este inacceptabilă. Pur nedemocratică“

Ministrul Aurescu reacţionă rapid la reţinerea lui Navalnîi: „Este inacceptabilă. Pur nedemocratică“

Replica API 19 ianuarie 2021 | 21:00 1510

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, reacţionează după ce opozantul rus Alexei Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Bogdan Aurescu

"Reținerea liderului opoziției ruse @navalny la întoarcerea în Rusia după ce și-a revenit în urma otrăvirii cu Novichok este inacceptabilă. Represiunea împotriva opoziției, doar pentru că este opoziție, este pur nedemocratică", scrie Aurescu pe Twitter, potrivit Agerpres.

Autoritatea penitenciară din Rusia (FSIN) a confirmat că agenţii l-au reţinut pe Navalnîi, cel mai cunoscut critic al preşedintelui Vladimir Putin, transmite agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Navalnîi a revenit de la Berlin, unde fusese internat din august pentru a fi tratat după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok, deşi ştia că ar putea fi arestat.

Cursa aeriană a companiei Pobeda, cu care a sosit dizidentul, trebuia să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, unde Navalnîi era aşteptat de un grup de susţinători care îi scandau numele. Poliţia a dispersat protestatarii şi i-a arestat pe câţiva dintre ei.

Avionul în care se afla Navalnîi a fost redirecţionat în ultimul moment spre Şeremetievo.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e asa : cand nu te prezinti ti se administreaza novicioc de catre ucigasul putin. Dar noi nu trebuie sa ne bagam ca se supara taica ilici iliescu. Tot un ucigas !!!
1
0
daca in Romania nu te prezinti la control judiciar , ce ti sa intampla? Corect, o sa fii incarcerat imediat. Omul nu sa prezentat de 5- 6 ori , normal ca e incarcerat
3
3
din partea lingailor nostri. E chiar asa important sa lingem in cur pe fratii din vest si sa spunem de rusnacul asta cu care n am avut nici o treaba? nu puteam sa ne vedem de ale noastre?
4
3
....rusilor li se scoala pula cind aud de Aurescu...
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367