REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Comunicaţiilor: Digitalizarea este soluţia pentru dezvoltarea comunităţilor rurale

Ministrul Comunicaţiilor: Digitalizarea este soluţia pentru dezvoltarea comunităţilor rurale

Replica API 18 martie 2019 | 00:00 319

Alexandru Petrescu

Digitalizarea reprezintă soluţia pentru dezvoltarea comunităţilor rurale şi integrarea optimă a acestora în ecosistemul economiei naţionale şi globale, a afirmat, sâmbătă, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu omologul său din Irlanda, Sean Canney.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis AGERPRES, în contextul în care Irlanda este a şasea cea mai avansată economie digitală din Uniunea Europeană, conform raportului DESI, cei oficiali au discutat despre soluţii privind dezvoltarea comunităţilor rurale prin digitalizare, adopţia tehnologiilor 5G, dar şi despre provocările economiei digitale din perspectiva Brexit-ului.

"Provocările comunităţilor rurale din cele două state, din perspectiva incluziunii economice şi sociale, sunt asemănătoare, digitalizarea fiind soluţia privind dezvoltarea acestor comunităţi şi integrarea lor optimă în ecosistemul economiei naţionale şi globale', a subliniat Petrescu.

Ministrul român al Comunicaţiilor a avut, sâmbătă, o întrevedere la sediul ministerului cu Sean Canney, ministrul omolog irlandez, şi cu Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România.

Pe parcursul discuţiilor, Canney a apreciat eforturile României pe domeniul digital şi a remarcat progresul succesiv al mandatului exercitat de România la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe acest segment.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai da greu va mai vin ideile, hai ca e buna si asta sa ne umplem buzunarele, dihitalizam tot acum dupa ce am terminat autostrazile , am terminat si canalizarea in mediu rural. Hai sictir
0
0
Digitalizarea satelor fara investitii specific zonelor respective este fix pix. Vor sta satenii pe NET ,sa vada cum alte state ale Europei ajuta la dezvoltarea propriilor economii de la sate si satui de nemernicia romaneasca vor trece la altele.Digitalizarea satelor acum, seamana cu potcovirea cailor impaiati.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108