REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ministrul de Interne presiune asupra judecătorilor: Este de datoria lor să facă lumină

Ministrul de Interne presiune asupra judecătorilor: Este de datoria lor să facă lumină

Replica API 24 decembrie 2019 | 02:01 473

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţia Română din Decembrie 1989, fiind "de datoria magistraţilor să facă lumină" în privinţa acelor evenimente, scrie stiripesurse.ro

Întrebat, duminică, dacă i se pare că s-a făcut dreptate în cei 30 de ani care au trecut de la Revoluţie, Marcel Vela a răspuns: "Nu".

"Nu mă pronunţ cu privire la justiţie, dar vreau să spun că mai sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţie, şi este de datoria magistraţilor să facă lumină", a adăugat ministrul, informează Agerpres.

Răspunzând unei întrebări referitoare la Gelu Voican Voiculescu, Vela a afirmat că nu ar trebui ca cei trimişi în judecată, mai ales în dosarul Revoluţiei, să deţină o funcţie de demnitate publică, Voican Voiculescu, fiind director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD).

"Sincer nu mi se pare corect. Adică, din punctul meu de vedere, ca fost acuzator al multor fapte ale domnului în cauză ca revoluţionar, şi acum ca ministru al Afacerilor Interne, cred că cei care au anumitre probleme, care sunt trimişi în judecată, nu ar trebui să ocupe funcţii de demnitate publică la acest nivel, mai ales cu privire la un subiect important pentru România, aşa cum este Revoluţia din Decembrie 1989. Evident că nu eu trebuie să decid acest lucru, dar populaţia, românii, instituţiile, presa şi probabil şi în viitor se va analiza tot ceea ce ţine de acest aspect", a subliniat ministrul de Interne, care a participat la o ceremonie de depunerea de coroane la monumentul eroilor căzuţi la Revoluţia din decembrie 1989.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai usor cu pianul pe scari. Si tu esti tot un retardat care a baut cerneala si a ajuns maturator iar acum vrei si tu pensie speciala. Daca invatai cand trebuia nu te aflai in situatia asta mai boule muist care nu mai ai loc de pensiile speciale ale magistratilor.
1
1
Dati magistratilor pensiile speciale inapoi. Nu sunteti mai breji decat noi sa mulgeti bugetul de stat. Rusine.
2
1
Mai incet cu scoala ma,ca sunt o gramada de oameni cu scoala mai multa decat aia pe care i-ai pomenit si nu au pensie de setrviciu sau speciala. Suntem singura tara din Europa cu atat de multi speciali raportat la toti pensionari ma boule.
3
2
Magistratii sa faca mai intai lumina in curtea lor. Sa renunte la pensiile speciale sau de serviciu pe care nu le merita. Sa judece corect si sa nu-si mai bata joc de cetateni lungind judecata pe ani de zile ca in final sa trantesca o respingere ca nefondata. Rusine sa le fie.
4
1
Dl pensionar nu te a oprit nimeni sa inveti carte si sa te faci magistrat, politist, aviator etc Dar pt ca ai baut cerneala cand erai scolar si nu te a dus mintea prea mult ai iesit la pensie de la coada vacii probabil
4
11
Chiar militia romana de la 1989 a fost imbracata in haina militara si a omorat oameni la Timisoara.
6
2
Dupa 30 de ani cam este cazul sa sistati indemnizatiile de revolutionar ca sunt f.multi si capuseaza bugetul.Ati supt sangele poporului mai mult decat comunistii!
9
0
Mai era unu Basescu, care facea presiuni si suntem in 2019-2020. Incompetenta unuia ca el este ingrijoratoare daca isi imagineaza ca are acum, repet, acum, acces la documente straine. Daca vrea sa il condamne cu forta, aiurea, pe mos Iliescu, asta da, poate. Dar numai incompetenti sau manipulatori ca el cred ca se poate afla Adevarul pocnind din degete. Deja unii de exemplu afirma ca nici n-au existat teroristi. Asa sa fie? Tragi cu arma ca sa sperii populatia omori, si nu esti terorist? Mda. Se bazeaza ca cei tineri habar n-au de istorie.
3
3
ce nu este clar?, magistratii ies in strada ptr pensii speciale- da, din banii saracilor, vor si pensionar, si angajat, si pensie speciala- de ce nu?, la ce revolutie faceti referire- ei tocmai ptr asa ceva au fost recompensati de PSD-totul intentionat lasat asa- si asa va ramane. Magistratii vroiau si iesire la pensie dupa 20 de ani de munca- poporul, saracit, la limita supravietuirii. Cum este posibil ca un magistrat sa ridice lunar 72000lei- doctorii mor dupa garzi prelungite si au pensii mizerabile. In tara asta nu sunt decat magistrati, politicieni, politisti,. militari- ingineri, oare ma
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468