rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU în exclusivitate pentru “Replica” de Constanţa

Ministrul Energiei: Reactoarele 3 şi 4 vor crea încă 8 mii de noi locuri de muncă; sunt sigur că vor veni şi străini să lucreze aici

Anton Anton

Ministrul Energiei, Anton Anton, a sosit vineri, 10 mai, la Constanţa, pe agenda de lucru a acestuia aflându-se mai multe obiective care se află în subordinea ministerului pe care îl conduce: Centrala Nucleară de la Cernavodă, Electrocentrale (CET), Oil Terminal.

Deplasarea la Cernavodă vine şi în contextul în care, în data de 8 mai, SN Nuclearelectrica SA și China General Nuclear Power Corporation și CGN Central and Eastern Europe Investment au semnat Acordul Investitorilor în formă preliminară cu privire la continuarea Proiectului Unitățile 3 și 4 CNE.

Ministrul Anton Anton a răspuns invitaţiei cotidianului „Replica” de a acorda un interviu, cu ocazia vizitei sale la Constanţa, marele anunţ fiind acela că se intenţionează construcţia unui nou CET, cu fonduri europene.

Reporter: A fost semnat acordul pentru reactoarele 3 ;i 4 de la Cernavodă şi am să vă rog să ne spuneţi mai multe despre acest lucru. Ce înseamnă acest proiect pentru România?

Anton Anton: Acest proiect înseamnă enorm de mult pentru România. Gândiţi-vă în felul următor: România are astăzi o anumită capacitate de producere a energiei electrice. Toată lumea, nu doar România, se îndreaptă către creşterea consumului de energie electrică. Vrem ca să eficientizăm consumul, să reducem producţia bazată pe cărbune sau să o modernizăm, să creştem producţia bazată pe energie eoliană.

Dar, toate astea, sunt ceea ce se cheamă energii de vârf. La noi, energia de bază este asigurată de cărbune şi de nucleară. Ori, ca să cresc cantitatea de nergie livrată populaţiei, am nevoie de energie de bază. Iar România este între ţările “Like Minded” – aşa se numeşte în limbajul european – care promovează energia nucleară.

Noi avem două reactoare de 1.400 de megawaţi împreună. Mai facem încă două reactoare de 1.400 de megawaţi împreună. Acesta este răspunsul la „de ce” Da, avem nevoie şi avem enorm de multă nevoie, repede, şi avem nevoie de energie curată.

Ori, energia nucleară este energie curată: nu are emisii de dioxid de carbon, nu are nici un fel de influenţă asupra mediului înconjurător, singura influenţă care apare la producţie este influenţa deşeurilor. Ori, pentru asta se fac cercetări, sunt ani şi ani de cercetări, se descoperă noi metode de neutralizare a deşeurilor şi de depozitare în siguranţă a deşeurilor.

Rep.: Dar de ce a durat atât de mult această negociere cu partea chineză? De ce nu s-a înhămat România să demareze de una singură acest proiect?

A.A.: În primul rând că înhămatul de una singură este o chestie foarte interesantă şi poţi să faci dacă ai bani, iar România, până acum, n-a prea avut banii ăştia. Şi nici acum nu prea îi are. Eu, acum, dacă m-aş apuca să fac reactorele nucleare, România are bani pentru un reactor.

Rep.: Ca sumă ce înseamnă?

A.A.: Nu vreau să comentez ca sumă, pentru că suma se va definitiva în urma modernizării studiului de fezabilitate pe care această societate pe care am creat-o acum, o va face în foarte scurtă vreme. Şi atunci o să discutăm şi despre bani. Însă, ca ordin de mărime, România nu îşi poate permite să înceapă şi să facă două reactoare. (...)

Rep.: Să revenim: de ce a durat atât de mult negocierea şi semnarea?

A.A.: Păi, negocierea şi semnarea durează de 4 ani...

Rep.: Lumea e sceptică, nu mai crede că se va face acest proiect.

A.A.: Vorbele din România au apărut acum mulţi ani, acum 14 ani, că se va face. Au existat diverse încercări de a face reactoarele acestea. Şi încercarea care funcţionează acum, pe baza unui caiet de sarcini, unei licitaţii, adică pe baza unei metodologii bine pusă la punct, perfect legală, este partea asta cu compania CGN, adică partea chineză. De ce a durat aşa de mult? Din informaţiile mele, în perioada unei guvernări anterioare, şi nu vreau să spun eu cine a fost guvernarea anterioară, negocierile au fost întrerupte.

Rep.: De ce?

A.A.: Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi-i pe ei de ce le-au întrerupt. după părerea mea, dintr-o.... greşeală mare.

Rep.: Aţi făcut un calcul, aceste reactoare ce producţie vor genera?

A.A.: 700 de megawaţi fiecare.

Rep.: Ce înseamnă mai exact?

A.A.: De două ori mai mult decât produc cele două reactoare pe care le avem deja.

Rep.: Şi vor acoperi o nevoie de...? Acoperă nevoile pentru întreaga ţară sau cum?

A.A.: Astăzi, nuclearul acoperă, în principiu, aproape 17% din consumul de energie al României. Eu cred că dublarea capacităţii va duce la asigurarea a 30% din consum, nu mai mult, pentru că şi consumul va creşte, aşa cum v-am spus de la bun început. Toată lumea o să folosească energie electrică, în detrimentul altor forme de energie. (....)

Rep.: Şi ca locuri de muncă? Ce înseamnă aceste reactoare 3 şi 4?

A.A.: Înseamnă 8 mii de locuri de muncă în plus faţă de locurile de muncă existente. Adică, undeva la 20 şi ceva de mii de locuri de muncă în total.

Rep.: Este foarte bine, în condiţiile în care sunt nişte locuri de muncă foarte bine plătite acolo...

A.A.: Este şi o mare responsabilitate. Ştiţi cum e: e bine plătit, dar cu mare responsabilitate. Adică noi acum ne-am apucat să şcolarizăm tineri pentru aceste reactoare. Există un program de şcolarizare a forţei de muncă pentru industria nucleară viitoare.

Pentru că aşa, dacă vii şi spui numai: gata, fac reactorul, iar apoi om trăi şi om vedea cu cine îl exploatezi, trebuie să fii inconştient. Noi avem, la Politehnica, o secţie specială pe energie nucleară şi la care avem absolvenţi. Dar nu numai absolvenţii de energie nucleară sunt necesari, sunt necesare tot felul de calificări pentru industria nucleară.

Rep.: Dar nu credeţi că îi şcolarizaţi şi apoi pleacă în străinătate? Adică, există această posibilitate.

A.A.: Orice fel de şcolarizare suferă de chestia asta, pentru că migraţia forţei de muncă înalt calificată este o chestiune care caracterizează acestă globarizare a economiei. Ori migraţia asta se poate întâmpla şi într-o direcţie, şi în cealaltă. Dacă eu am un proiect atractiv şi am forţă de muncă bine plătită, ceea ce se va întâmpla, s-ar putea să ne trezim cu cereri foarte mari din afară. Să vă dau un exemplu: laserul de la Măgurele.

Am construit un laser la Măgurele, cel mai mare din lume, a intrat în funcţiune, şi în timp ce l-am construit, am avut atragere de forţă de muncă. au venit tineri care au plecat în străinătate să facă cercetare şi au constatat că în România este o unitate de cercetare excepţională şi au făcut cerere să vină în România.

Au venit colegii noştri din Bulgaria, de la Sofia. La Sofia aproape că s-a închis secţia de particule… Au venit să lucreze şi s-au angajat aici. Şi au dat concurs! Deci, migraţia forţei de muncă nu mai este acum o problemă. Toată lumea zicea: hai să ne aducem înapoi forţa de muncă calificată care a plecat în străinătate.

Eu sunt de părere – şi am spus asta şi când am fost ministrul Cercetării: eu sprijin circulaţia creierelor. Nu neapărat să aducem înapoi, dar să lucrăm cu colegii noştri din străinătate, să vină colegii noştri din străinătate pentru o perioadă de timp în ţară, să lucreze. Iar eu cred că la Nucleară se va întâmpla acest lucru.

Rep.: Din câte am reuşit să aflu de la colegii dvs., vă aflaţi în Constanţa şi pentru că aţi participat la o întrunire a petroliştilor. Spuneţi-ne mai exact despre ce este vorba.

A.A.: Staţiunea Mamaia găzduieşte o întrunire a unei asociaţii a petroliştilor şi a celor care lucrează în industria de gaze, o asociaţia care a avut 51 de întâlniri până acum, adică nu e o asociaţie creată ieri. Au venit aproape 100 de firme: firme de foraj, firme de exploatare, firme de cercetare a solului. Asociaţia aceasta este în Marea Neagră şi Marea Caspică şi care nu face altceva decât să îi pună la masă pe cei care sunt interesaţi şi care ar putea să ofere nişte servicii unii altora, adică să creeze o relaţie de afaceri.

Rep.: În Marea Neagră, care sunt resursele, ce indică cele mai recente studii? Poate v-au spus şi cei care au partidipat la întâlnire.

A.A.: Nu, nu. aici nu se discută. sigur, este şi un reprezentant al agenţiei de Resurse Minerale, care a prezentat resursele. Ceea ce vreau eu să subliniez este un singur lucru: întotdeauna trunchiem lucrurile, adică prezentăm 100 de miliarde de nu-ştiu ce... – şi astea sunt resursele. Nu! La cifra aia de resurse se mai adaugă: „cu probabilitate de 50%”.

Adică întotdeauna trebuie să fim atenţi la modalitatea de prezentare a resurselor. În Marea Neagră s-au făcut nişte explorări şi din exploările acestea au rezultat nişte estimări. (...) cer este că resursele din Marea Neagră vor determina ca România să ajungă primul producător de gaze din Uniunea Europeană.

Rep.: Domnul ministru, aţi mai spus acest lucru. Credeţi că România chiar are şanse să devină independentă de gazul rusesc?

A.A.: Cât de dependentă este România azi de gazul rusesc, puteţi să îmi spuneţi?

Rep.: Nu, vă ascult pe dvs.

A.A.: Asta vreau să vă spun şi eu: asta este o poveste, cum că România e vai de capul ei, dependentă... România importă 12% din gazele consumate, pe an. Restul sunt din producţie românească.

Rep.: Dar această „poveste” (cu gazul rusec – n.r.) se tot repetă.

A.A.: Şi ce să fac eu? Vedeţi dvs., în mediul acesta există tot felul de „experţi” care vorbesc cu convingere şi îi ascultă unii, alţii... Există tot felul de „experţi”, ori eu vreau să vă spun că am pus pe site-ul ministerului permanent, săptămână de săptămână, câte gaze s-au produs, câte s-au extras din depozite, câte gaze am importat.

Dacă cineva vrea să ştie exact despre ce este vorba, să se uite pe site-ul Ministerului Energiei, iar acolo este acest tablou de bord, pe care l-am pus pentru gaze, l-am pus pentru energie electrică şi am trecut şi temperaturile acolo, ca să ştim că într-o perioadă a fost foarte frig, iar atunci am importat ceva mai mult. eu nu spun că noi nu importăm gaze de la ruşi, Doamne fereşte, că nu avem de unde altundeva.

Am importa gaze lichefiate, dar trebuie să le trecem prin Bosfor, iar turcia a zis: never ever, adică niciodată vapoare cu gaze lichefiate nu vor trece prin Bosfor. Şi s-a încheiat.

Rep.: Dacă tot sunteţi la Constanţa, şi aţi fost şi în vizită la CET, aş dori să ne comentaţi datoria pe care RADET o are către CET, asta în situaţia în care aţi discutat şi această problemă.

A.A.: Aici aş vrea să vă spun două lucruri: nu vreau să intru în polemică cu primarul Constanţei. Nu vreau. Ministerul nostru poartă discuţii, de când am ajuns eu ministru de anul trecut din februarie, cu Constanţa în permanenţă şi se încearcă să se găsească o soluţie care să rezolve diferendul ăsta. Întotdeauna la discuţiile acestea ajungem la un moment dat la o înţelegere, semnăm înţelegerea, după care cineva rupe înţelegerea, calcă în străchini, nu o respectă.

Ceea ce vreau eu să vă spun este că ministerul face demersuri foarte serioase pentru ca în Constanţa să se construiască o centrală nouă, acolo, pe locul CET-ului, o centrală nouă de cogenerare, dacă se poate, de tri-generare de foarte înaltă eficienţă. Noi încercăm să o construim pe bani europeni, există studii de fezabilitate, există chiar şi dorinţă de finanţare.

Rep.: La un moment dat şi primarul Constanţei, şi fostul primar, anunţau că vor să construiască un nou CET.

A.A.: Toată lumea anunţă proiecte din astea. În momentul în care va începe construcţia aceasta, să vedeţi câţi vor dori paternitatea acestei idei. Eu le-ao dau. N-am nici o problemă. Am doar dorinţa ca cetăţenii să o ducă mi bine, să nu mai aibă probleme cu căldura, să nu mai aibă probleme cu apa caldă, să nu aibă probleme cu răcirea, eventual pe vară, pentru că asta înseamnă trigenerare.

Rep.: Domnule ministru, dar în ce stadiu este acest proiect, mai concret?

A.A.: Există un studiu de fezabilitate, există o schemă de finanţare care intră în vigoare de la anul. Pentru schema asta de finanţare europeană care intră în funcţiune de la anul, noi dezvoltăm partea de eligibilitate şi aşa mai departe – adică partea asta birocratică. În momentul în care lucrurile acestea se vor aranja şi vom avea aprobarea celor care finanţează, atunci constanţa imediat depune studiul de fezabilitate pe care îl are. Adică eu sper ca până la sfârşitul anului să avem o decizie clară.

Rep.: Oil Terminal este o companie tot la dumneavoastră “în ogradă”, asta ca să mă exprim aşa, mai plastic. Merge bine compania?

A.A.: Oil Terminal este un bun extraordinar al României, un bun extraordinar al Constanţei şi este vânat de foarte multă lume. M-am înţeles cu cei de la Oil Terminal să încerce să se dezvolte, pentru că este un business bun.

Rep.: Şi trebuie să rămână a statului român?

A.A.: Părerea mea este că statul român trebuie să rămână acţionar majoritar. (...) Eu cred că pot să mă asociez cu cineva, pot să dezvolt în continuare afacerea asta, dar eu eu cred că noi, statul român, ar trebui să fim mai curajoşi şi să facem afaceri cu bani româneşti, pentru România. (...)

În continuarea interviului, ministrul Anton Anton a ţinut să facă referire şi la alegerile europarlamentare, la faptul că acestea nu au legătură cu referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

A.A.: Eu cred că la europarlamentare tot românul trebuie să se ducă să voteze. E foarte important.

Rep.: De ce? De ce sunt importante aceste alegeri?

A.A.: Pentru că deciziile majore europene se iau în Parlamentul European. Ori dacă noi în Parlamentul European nu avem nişte patrioţi, nişte oameni care să discute cu oamenii din ţară, să ştie ce e important pentru noi, atunci înseamnă că suntem de formă acolo. (....)

Rep.: Şi referendumul?

A.A.: Nu votez la referendum. Întrebările sunt stupide. A doua întrebare are două întrebări în ea. Cum să pui o întrebare la referendum cu două întrebări în ea, şi care are ca variante de răspuns da sau nu?

Rep.: În încheiere, că tot aţi adus discuţia în zona politicului, credeţi că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va fi candidatul la alegerile prezidenţiale şi credeţi că PSD îl va sprijini?

A.A.: Sigur Călin este candidatul ALDE la prezidenţiale astăzi. Sigur! Nu ştiu care va fi evoluţia politică, pentru că nici clarvăzător, nici fata Mamei Omida. Dar noi, ALDE, sigur îl sprijinim cu toate puterile noastre.

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților - ALDE, cod mandatar financiar 4190002

sâmbătă, 11 mai 20193037
mai mult...Cotidian
28 aug 14:57CotidianRochie de seară lungă sau scurtă? Cum să alegi în funcție de ocazie

Ce femeie nu iubește rochiile de seară? Ele sunt un articol vestimentar clasic și nu se demodează niciodată. Ar...632

5 sep 00:42CotidianPrins drogat la volan, la Cernavodă!1914
31 aug 01:11CotidianUn bărbat a murit înecat la Olimp! A intrat în mare, să salveze doi copii!5156
28 aug 00:16CotidianNoi recorduri înregistrate la Untold Festival

Timp de patru zile, peste 372.000 de persoane au participat la zecile de concerte susținute de artiști celebri, precum...836

30 iul 00:08CotidianCFR Cluj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, după 2-2 cu Maccabi Tel Aviv722
26 iul 03:19CotidianUn RECIDIVIST din Mangalia, 'săltat' de polițiști imediat ce a fost ELIBERAT din PUȘCĂRIE! Acuzat de proxenetism3020
24 iul 01:02CotidianAdriana Bahmuțeanu, prezentă la ședința CJC pentru a susține festivalul de la Mamaia

Consilierii județeni au fost convocați, miercuri, 24 iulie a.c., în ședință ordinară a Consiliului Județean...3123

23 iul 01:35CotidianCOD GALBEN de VIJELII la Constanța5073
25 mai 16:25CotidianProiectele administraţiei locale din Cernavodă888
5 iul 00:57CotidianCodrin Ștefănescu anunță val de execuții în PSD: „Am făcut rost de Lista Neagră. Sunteți toți“

Fostul secretar general PSD Codrin Ștefănescu spune în partid urmează un val de execuții, după ce primarul...1844

5 iul 00:59CotidianDNA lovește puternic. Solicitare de ridicare a imunității pentru un fost ministru care este și senator1352
5 iul 01:00CotidianPrimăria Constanța amenajează un ţarc pentru câini în Parcul Tăbăcărie1316
Vremea
17.9°17.7° - 17.9° joi, 19 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 51%
Vânt: 4.63 m/s
Presiune: 1020.58 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 sep 00:00SportSeară senzațională în Liga Campionilor: Real, umilită la Paris. Atletico și Juventus, egal spectaculos

A doua seară de Liga Campionilor din acest sezon a oferit un adevărat recital fotbalistic. PSG a umilit-o pe Real...466

19 sep 00:00SportGalatasaray a obţinut o remiză în deplasare cu FC Bruges, în Liga Campionilor. Florin Andone, doar rezervă

Galatasaray Istanbul, cu atacantul român Florin Andone pe banca de rezerve, a terminat la egalitate cu FC Bruges, 0-0,...231

19 sep 00:00SportScene șocante la Gaz Metan, înainte de meciul cu Viitorul: Marius Constantin a venit beat la antrenament și a făcut scandal

În ultima etapă, Gaz Metan s-a prezentat la meciul cu Viitorul, din deplasare, fără unul dintre cei mai importanți...605

19 sep 00:00SportSimona Halep: În China totul este diferit, încerc să mă adaptez

Jucătoarea de tenis Simona Halep, a declarat, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, la plecarea spre China, unde va...379

Local
19 sep 01:14LocalRAVAGII la Constanța: un copac a căzut pe carosabil!

Vântul şi-a făcut de cap la Constanța, marți, 18 septembrie. Astfel, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost...3957

19 sep 01:17LocalRAEDPP scoate la licitaţie mai multe spaţii!

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, cu sediul în Constanța, Bdul Tomis...1928

19 sep 01:20LocalMinor PRINS la VOLAN: a luat mașina fără acordul proprietarului!

Poliţiştii din cadrul Secției 5, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, au identificat un tânăr de 17...528

19 sep 01:26LocalPrinși beți la volan și fără permis de conducere

Poliţiştii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, au identificat...347

19 sep 01:26LocalAccident rutier: un minor a traversat prin loc nepermis și a fost lovit de o mașină. Șoferul era beat!

Un bărbat de 40 de ani, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 20.10, a condus un autoturism în localitatea...591

19 sep 01:25LocalPolițiștii constănțeni au emis un ordin de protecție provizoriu în urma unui scandal

Polițiștii din cadrul Secției 5, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 18.35, au fost sesizați, prin apel...603

19 sep 01:21Local„Oraşul meu din mozaic“: Lucrările de artă de la trecerile de pietoni vor fi tratate cu o soluţie antiderapantă

„Oraşul meu din mozaic“ este un proiect dedicat oraşului Constanţa şi locuitorilor săi, unii care participă...760

19 sep 01:16LocalAmenzi usturătoare pentru mașinile parcate neregulamentar!

În data de 17 septembrie 2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și sigurantei rutiere pe...661

19 sep 01:35LocalCum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

Există situaţii când înregistrarea naşterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de situaţii,...397

18 sep 00:44LocalPeste 164 de milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi. Județul Constanța este pe listă!

Marți, 17 septembrie, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de peste 164 de milioane de lei, din Fondul de...807

Politică
19 sep 00:00PoliticăIată lista primăriilor care primesc bani prin FDI, pentru asfaltări şi reţeaua de gaze

În urmă cu două zile, a fost publicată lista de proiecte aprobate la finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi...1475

19 sep 01:33PoliticăCălin Popescu Tăriceanu a schimbat taberele și îl susține pe Klaus Iohannis în conflictul cu Viorica Dăncilă: „Ea refuză să o vadă, dar o obligă Curtea“

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia CCR îl obligă pe Klaus Iohannis să numească miniștri interimari,...387

19 sep 01:28PoliticăKlaus Iohannis anunță că nu se grăbește să pună în aplicare deciziile CCR

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, de la Palatul Cotroceni, că nu va pune în aplicare deciziile CCR, după ce...499

19 sep 01:34PoliticăPrima reacție din PSD după decizia CCR: Klaus Iohannis e abuziv non stop

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, conform Mediafax. Klaus Iohannis e obligat...322

19 sep 00:03PoliticăCCR a decis: Iohannis trebuie să semneze deîndată! Dăncilă trebuie să vină în Parlament

Curtea Constituţională a României a discutat, miercuri, sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema...820

19 sep 00:04PoliticăExcluderea Anei Birchall din PSD, propusă CEX-ului de Cătălin Rădulescu: Vrea să legitimeze acțiuni mafiote și criminale

Chestorul Camerei Deputaților, Cătălin Rădulescu (PSD), a transmis marți că prin încercarea de a bloca numirea...1171

19 sep 01:29PoliticăPrimăria: Străzi construite de la zero pentru constănțeni!

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de investiții în...836

19 sep 01:28PoliticăPersonalul Primăriei Constanța, INSTRUIT

Primăria Municipiului Constanța a organizat săptămâna aceasta conferința de închidere a proiectului „Creșterea...522

19 sep 01:21PoliticăGrațiela Gavrilescu și Teodor Meleșcanu și-au dat cuvântul de onoare că nu pleacă din ALDE

La depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare, cei de pe lista ALDE au semnat un angajament, sub cuvânt de...439

19 sep 01:25PoliticăDaniel Dragomir, fost ofițer SRI, acuzații explozive la adresa Anei Birchall

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, lansează un atac virulent la adresa ministrului Justiției, Ana Birchall, despre...973

Monden
19 sep 00:00MondenDoliu în teatrul românesc: A murit managerul Teatrului Bulandra, fiul lui Iurie Darie

Regizorul Alexandru Darie, directorul general al Teatrului Bulandra din Bucureşti, a murit la vârsta de 60 de ani, a...302

19 sep 00:00MondenCe frumoasă e Iulia Albu fără farduri: „Azi nu port machiaj, tu de ce nu ai face-o?“

Când toate femeile apelează masiv la produse cosmetice şi la retuşarea agresivă a fotografiilor, stilista Iulia...342

19 sep 00:00MondenLeo Iorga, 30 de ani de căsnicie. Cum a câștigat soția războiul cu amanta

Pe 15 septembrie, Leo Iorga şi Paula Iorga au împlinit 30 de ani de la nunta lor. Când s-au căsătorit în 1989, nu...356

19 sep 00:00MondenCe preparat obscen le-a pus Cheloo în farfurii juraților de la „Chefi la Cuțite“

Cheloo a venit la Chefi la Cuțite să-i ironizeze pe cei trei jurați, oferindu-le un preparat obscen din care au fost...340

19 sep 00:00MondenAșa nu ai mai văzut-o niciodată! Dana Rogoz, transformată în „fată rea“

Dana Rogoz se dovedește a fi un cameleon în ceea ce privește stilul. Inspirată de rolul studentei rebele pe care îl...250

19 sep 00:00MondenKate Middleton e iar însărcinată? Prinţesa Charlotte a făcut marele anunţ: „Mama aşteaptă încă o fetiţă“

Prinţul William şi Kate Middleton par că vor să aibă o familie foarte numeroasă şi, chiar dacă nu au anunţat...314

19 sep 00:00MondenTatăl lui Britney Spears a scăpat de dosarul penal pentru agresarea nepotului

Tatăl lui Britney Spears, Jamie Spears, a scăpat de dosarul penal pentru agresarea nepotului său. El a fost acuzat de...205

19 sep 00:00MondenMusicalul ''The Devil Wears Prada'' va avea premiera anul viitor la Chicago

O adaptare scenică după filmul ''The Devil Wears Prada'', cu muzica lui Elton John pe coloana sonoră, va avea...194

19 sep 00:00MondenSerialul ''Stăpânul Inelelor'' va fi filmat în Noua Zeelandă

Gigantul american Amazon Prime Video a anunţat miercuri că serialul său cu buget mare ''Lord of the Rings''...199

19 sep 00:00MondenRomanul ''The Testaments'', anunţat dintr-o eroare câştigător al Booker Prize cu două săptămâni înainte de decernare

"The Testaments", mult aşteptata continuare a romanului "The Handmaid's Tale", de Margaret Atwood, a stârnit vâlvă...170

Mapamond
19 sep 00:00MapamondTrump l-a numit în postul de consilier pentru securitate naţională pe negociatorul său pentru eliberarea de ostatici

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că îl va numi pe negociatorul său pentru eliberarea de...166

19 sep 00:00MapamondParlamentarii europeni promit să respingă orice acord de Brexit fără o clauză tip ''backstop''

Parlamentarii europeni au aprobat miercuri, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie care exclude orice acord de...176

19 sep 00:00MapamondBoris Johnson, luat la rost într-un spital din Londra de tatăl unui copil bolnav

Premierul britanic Boris Johnson a fost abordat miercuri, într-un spital din Londra, de tatăl unui copil bolnav, care...190

19 sep 00:00MapamondUn băiat de 4 ani, împuşcat mortal de fratele său de 5 ani în statul american Texas

Cinci copii au fost ucişi sau răniţi de arme de foc în acest weekend în Texas, printre care şi un copil de 4 ani...168

19 sep 00:00MapamondGrecia: Numărul de migranţi în insulele elene, cel mai ridicat după 2016

Peste 26.000 de migranţi se află în insulele greceşti din Marea Egee, cel mai mare număr după acordul din 2016...175

19 sep 00:00MapamondVatican: Doi preoţi, deferiţi justiţiei pentru abuzuri sexuale

Sfântul Scaun a anunţat trimiterea în instanţă a doi preoţi italieni pentru presupuse abuzuri sexuale care s-ar fi...175

19 sep 00:00MapamondZidul lui Trump ar putea distruge situri arheologice la frontiera cu Mexicul

Planul Administraţiei preşedintelui SUA, Donald Trump, de a înlocui unele bariere pentru vehicule dintr-o secţiune a...186

19 sep 00:00MapamondIndia a anunţat interzicerea ţigărilor electronice

Guvernul indian a anunţat miercuri interzicerea ţigărilor electronice în această ţară cu 1,3 miliarde de...184

19 sep 00:00MapamondO maşină a pătruns în holul unei reşedinţe Trump Plaza

O maşină a pătruns marţi seara în holul principal al unei reşedinţe Trump Plaza dintr-o suburbie a New York-ului,...180

19 sep 00:00MapamondPapa Francisc denunţă abuzurile comise asupra pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer

Papa Francisc a cerut miercuri un sprijin mai mare pentru pacienţii diagnosticaţi cu maladia Alzheimer şi pentru...175

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2580

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...883

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...802

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1090

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...919

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1388

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1055

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1058

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1283

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1571