REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Justiţiei anunţă că a cerut hotărârile de amânare pentru toţi deţinuţii aflaţi în penitenciare

Ministrul Justiţiei anunţă că a cerut hotărârile de amânare pentru toţi deţinuţii aflaţi în penitenciare

Replica API 11 septembrie 2017 | 09:16 433

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă că a solicitat hotărârile de amânare pentru toţi deţinuţii aflaţi în penitenciare şi că dacă se va constata existenţa unei practici neunitare va fi declanşată procedura de promovare a unui recurs în interesul legii.

Ministrul Justiţiei scrie, duminică, pe Facebook, că majoritatea deţinuţilor reclamă modul de aplicare a dispoziţiilor legale referitoare la liberarea condiţionată, iar în aceste condiţii a cerut, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a solicitat hotărârile de amânare pentru toţi deţinuţii aflaţi în penitenciare.

"Vrem să vedem considerentele respectivelor hotărâri. În măsura în care se va constata existenţa unei practici neunitare, în limitele competenţelor legale, vom declanşa procedura de promovare a unui recurs în interesul legii!", spune ministrul Tudorel Toader.

Anunţul vine în contextul deciziei luate de CEDO în luna aprilie, potrivit căreia România are la dispoziţie şase luni pentru prezentarea unui calendar pentru punerea în aplicare a măsurilor adecvate pentru rezolvarea problemelor care au dus la încălcarea Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, scrie news.ro.

Condiţiile de detenţie din penitenciarele din România contravin Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi arată o disfuncţionalitate structurală care necesită adoptarea de măsuri generale de către stat, a decis atunci Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

CEDO a lăsat statului român dreptul de a stabili ce demersuri trebuie să facă pentru a rezolva problemele, precizând, însă, că, dacă nu poate garanta fiecărui deţinut condiţii de detenţie conforme Articolului 3 din Convenţie, atunci recomandă reducerea numărului de persoane din penitenciare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astea sunt indicatiile penalului drtaknea, are el o curiozitate, nu mai bine s-ar duce ca locatar la penitenciar sa inteleaga cum stau lucrurile? , iar tu incearca sa decizi de unul singur, ai studii in domeniu si nu poti sa te lasi manipulat de un inginer repetent doi ani in facultate, ce zici, este corect?
1
0
!?...?! Numai atat ?!...Cam putin d-le Ministru al Justitiei !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108