REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ministrul Muncii a discutat marţi cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe

Ministrul Muncii a discutat marţi cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe

Ana Maria LIPAN 6 septembrie 2023 | 00:00 263

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a discutat marţi cu o delegaţie a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe despre noua Lege a salarizării în sistemul public, informează ministerul de resort printr-un comunicat, citat de agerpres.ro

Ministrul Muncii a discutat marti cu reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante

"Ministrul a luat act de doleanţele reprezentanţilor sindicali şi de inechităţile punctuale care s-au format de-a lungul timpului în sistemul de salarizare. Doamna Simona Bucura Oprescu şi-a exprimat întreaga disponibilitate la dialog şi pentru un parteneriat onest, astfel încât să fie găsite cele mai bune soluţii pentru ca noua lege să fie adecvată, raportată la complexitatea muncii şi constrângerile pe care le au funcţionarii care contribuie la colectarea veniturilor statului", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, dialogul social cu familiile ocupaţionale privind noua Lege a salarizării va continua împreună cu partenerii sindicali.

Angajaţii din Administraţia Fiscală au organizat pe 22 august o grevă de avertisment în toată ţară şi un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor. De asemenea, în data de 11 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nesimtitii astia din finante, sunt plini de tupeu... de bigetar.Adica , ard gazu , avem ce i mai putini bani adusi la buget din toata Europa si ei vor mariri la salariile care si asa sunt muuult peste normal. A fost articol in presa ,nivelul salarial mediu la ei, e de peste 7000 lei net, mult peste ceea ce merita ei, care nu produc nimic, ba sunt chiar repetenti! Concursuri corecte pe fiecare post, sa vedeti cati oameni competenti, vin din mediul privat pe salarii de maxim 6000 lei.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468