REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la MFP spune că va aplica legile de majorare a pensiilor şi a alocaţiilor

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la MFP spune că va aplica legile de majorare a pensiilor şi a alocaţiilor

Replica API 4 martie 2020 | 00:00 752

Lucian Ovidiu Heiuş

Un ministru de finanţe nu are alt temei de drept decât să aplice legea, a declarat, marţi, ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor Publice, Lucian Ovidiu Heiuş, menţionând că va majora pensiile şi alocaţiile.

"Trebuie în primul rând să urmărim execuţia bugetară, iar unul din obiectivele pe care le am eu ca ministru care are în subordine Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este de a realiza o colectare suficient de bună pentru ca, cel puţin începând cu 1 septembrie, să majorăm aceste pensii aşa cum este legea în vigoare. Este o lege aprobată. Eu sunt un om care toată viaţa mea am respectat şi am aplicat legea. Nu există un alt temei de drept decât ca ministru de Finanţe să pui în aplicare legile care sunt în vigoare la un moment dat. Chiar dacă ele prevăd nişte cheltuieli", a spus Lucian Heiuş, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă va aplica legea cu riscul de a depăşi foarte mult deficitul, el a afirmat că atunci "când este lege nu există tocmeală".

De asemenea, el a fost întrebat şi despre majorarea alocaţiilor şi a explicat că legea care prevedea creşterea lor nu putea intra în vigoare de la 1 ianuarie.

"Alocaţiile în România au fost majorate. Este o lege care este aprobată. Pentru că legea a fost aprobată după aprobarea bugetului de stat şi pentru că legea finanţelor publice prevede ca în primele şase luni să nu poţi să faci rectificări bugetare s-a dat acea ordonanţă de prorogare a termenului de aplicare a acelei majorări. Nu aveai cum. Erau două legi care intrau în contradicţie", a declarat Lucian Heiuş.

Totodată, jurnaliştii l-au întrebat dacă legea care prevede dublarea alocaţiilor este una populistă, iar el a spus că atunci când vorbim despre copii şi natalitate "nu este normal şi corect să discutăm despre populism sau alt gen de lucruri".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fratilor , nu puneti botul , asta-i vrajeala de 2 bani , nu o sa se mareasca pensiile deloc !
0
0
De unde le mariti bre alocatiile si pensiile? Ca nu prea aveti contribuabili.Prima masura este sa importati de pe undeva vreo 5 milioane de contribuabili dupa care sa le gasiti de munca ceva bre, altceva decat paznici la mall,o slujba potrivit calificarilor pe care le au,dupa aia sa fiti in stare sa colectati taxe si impozite pe care sa si le permita sa le plateasca si ultima parte atentie.NU FURATI BANII COLECTATI.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272