REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Sănătăţii: Majorările salariale din domeniul sănătăţii sunt o reparaţie morală pentru medici

Ministrul Sănătăţii: Majorările salariale din domeniul sănătăţii sunt o reparaţie morală pentru medici

Replica API 3 martie 2018 | 01:31 460

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, consideră că majorările salariale din domeniul sănătăţii, ce intră în vigoare începând cu luna martie, sunt binemeritate, fiind o reparaţie morală pentru medici.

Sorina Pintea a precizat joi, într-o emisiune televizată, că majorările ajung până la 172% şi vin după o lungă perioadă în care cadrele medicale nu au fost plătite corespunzător.

"Este adevărat, începând de astăzi salariile personalului medical, respectiv medici, asistente medicale au creşteri până la 172%. Eu spun că sunt binemeritate, pentru că vin după o lungă perioadă în care aceşti oameni au fost plătiţi sub valoarea lor. E o creştere binemeritată, pentru că trebuie să-i stimulăm într-un fel. Ei fac o muncă pe care ne-o dorim de calitate, dar în acelaşi timp, aceşti oameni, unii dintre ei, aveau şi grija zilei de mâine. Deci eu spun că este o reparaţie morală şi poate nu este întâmplător 1 martie, este un mărţişor salarial. E o primăvară pentru această profesie, din punctul meu de vedere", a declarat ministrul Sănătăţii, la B1 TV, conform Agerpres.

Aceasta a dat asigurări că banii necesari majorărilor există în buget şi că nu trebuie să existe temeri legate de faptul că aceste salarii nu se vor acorda, în condiţiile în care unii medici chiar şi acum încă nu au încredere că această problemă a salarizării s-a rezolvat.

"Într-adevăr, aceste creşteri ar putea părea spectaculoase, dar nu sunt, pentru că sunt adevărata valoare a muncii lor", a subliniat Sorina Pintea, ea adăugând că, împreună cu sporurile, salariul net al unui medic specialist poate ajunge aproape de 4.000 de euro. Totodată, ministrul a arătat că şi medicii rezidenţi şi primari vor primi creşteri substanţiale raportat la nivelul de până acum.

Referitor la problema banilor primiţi de medici de la pacienţi, ministrul Sănătăţii consideră că majorările din domeniu vor duce la eliminarea "atenţiilor" faţă de care nici medicii nu se simţeau confortabil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine pentru medici,dar restul ce fac,ce numai medicii si it-isti produc in romanica,daca ar fi sa-si creeze singuri aceste salarii ar fi de toata jena
1
0
TREBUIE INTERZIS MEDICILOR CARE SUNT BUGETARI SA PRESTEZE SI ACTIVITATE IN PRIVAT-CONFLICT DE INTERESE, CONCURENTA NELOIALA, ETC
7
1
vechile obiceiuri nu vor dispare indiferent de cat de mare se va face salariul. acesti medici vor lasa in continuare parafa pe masa iar pacientul va fi consultat de aistenti medicali, in timp ce dle. dr. vor dormi in camera de garda.vor aduce pacienti de la cabinetele particulare pentru investigatii scumpe, punandule pe asistente sa munceasca pt ele, in timp ce doamnele dr. beneficiaza de avantaje...Tot cine e puturos are beneficii si nu va pleca niciodata din Romania
4
2
Ma intreb ce au facut cei mari din conducerea ministerului sanatatii Cercel Astarastoaie fostii ministri au dormit pe baniio statului au tras sfori sa falimenteze fabrici de medicamente si nu i a interesat soarta medicilor fiind vinovati de exodul mare de cadre medicale Ar trebui sa li se impute scolarizarea celor plecat
5
0
Corect. Da" sa nu mai bage medicamente "pe gat" la oameni. SI nici vaccinuri.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108