REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Minivacanța de 1 Mai, sub lupa autorităților. Ce măsuri de ordine publică vor fi luate

Minivacanța de 1 Mai, sub lupa autorităților. Ce măsuri de ordine publică vor fi luate

Replica API 26 aprilie 2018 | 00:22 298

Reprezentanții principalelor instituții în domeniul siguranței și ordinii publice au fost convocați, în cursul zilei de miercuri, în cadrul Colegiului Prefectural, de prefectul județului Constanța, Ioan Albu, pentru a se stabili ce măsuri au fost luate sau care urmează a se lua în minivacanța de 1 Mai, pentru asigurarea unui climat de siguranță, dar și pentru supravegherea condiţiilor de desfacere a produselor agroalimentare şi pentru protecţia stării de sănătate a populaţiei în această perioadă.

Au fost prezenți la întrunire Cristina Schipor, director executiv adjunct la Direcția de Sănătate Publică, Silvana Cristescu, director executiv la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Horia Constantinescu, comisar șef la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Constantin Dancu, împuternicit inspector-șef la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, Daniel Gheorghe Popa, inspector șef la ISU „Dobrogea”, Constantin Dima, inspector șef la Inspectoratul Județean de Jandarmi, și Laurențiu Cristian Cicu, director la Garda de Coastă Constanţa.

Sute de polițiști și jandarmi mobilizați pe tot litoralul

Primul care și-a prezentat măsurile luate a fost comisar-șef Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța, care a declarat că aceste activități specifice sunt rutină în cadrul Poliției, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră, între care există protocoale de colaborare pe linie de ordine publică. Referitor la aceste activități, Dancu a pecizat, printre altele, că se vor dispune măsuri pentru realizarea unei prezențe active pe căile de acces ce converg spre stațiunile de pe litoral, pe principalele drumuri naționale, în punctele cu rise ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, în vederea fluidizarii circulației prevenirii evenimentelor rutiere. Totodatd, se vor întreprinde demersurile necesare pentru intensificarea mediatizării activităților preventive desfășurate de efectivele de poliție rutier, precum și a recomandărilor destinate conducătorilor auto. Totodată, se va asigura acordarea asistenței tehnice de specialitate agenților economici, societăților comerciale și turistice, în domeniul organizării și funcționării sistemelor de pază și alarmare, transportului și depozitdrii bunurilor/valorilor și verificarea modului în care se execută pază la obiective, care vor fi incluse în intinerariile de patrulare, în special la cele unde se colecteazd și transportă valori monetare. De asemenea, o altă prioritate este asigurarea unei prezențe active a efectivelor de poliție rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere care converg către zonele turistice sau de agrement, pe principalele drumuri naționale și în punctele cu rise ridicat de accidente și la orele de trafic intens. Dancu a mai precizat că vor fi mobilizați 300 de polițiști de ordine publică și 50 de polițiști pe parte de circulație rutieră.

La rândul său, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, Constantin Dima, a pecizat că peste 200 de jandarmi vor acționa pentru păstrarea unui climat de normalitate, de la Năvodari până la Vama Veche, având ca misiuni, pe lângă cele de participare la evenimentele desfășurate, desfășurarea unor campanii în zonele de picnic.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au precizat că în perioada minivacanței s-au luat toate măsurile la cele trei puncte de trecere a frontierei spre Bulgaria, respectiv Negru Vodă, Vama Veche și Lipnița.

Încep controalele la cluburi

Șeful ISU Dobrogea, Gheorghe Popa, a precizat, la rândul lui, că pompierii vor fi pregătiți să intervină la orice oră, cu 5 autospeciale, dispuse în 5 puncte cheie: respectiv la intrare în valea Dacilor, la ieșire din Constanța spre Valu lui Traian, la intrare în Agigea, în Mamaia și în Vama Veche. De asemenea, șeful Isu a precizat că vor fi 150 de pompieri pe tură, în afară de cei prezenți la evenimentele organizate pe litoral. Tot Popa a mai anunțat că ISU a început controalele la unitățile de turism, iar din weekend vor începe controalele nocturne la cluburi.

Reprezentanții DSP au anunțat că vor asigura permanența și vor avea echipe care vor interveni la orice oră. De asemenea, aceștia vor face verificări asupra condițiilor de igienă, verificarea funcționării spațiilor frigorifice, certificatele medicale periodice ale personalului din alimentația publică și alte măsuri specifice.

Prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a precizat, la rândul său, că și la Prefectură se va asigura permanența, pentru preluarea sesizărilor și pentru a se putea interveni, astfel încât totul să decurgă fără incidente.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108