REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
19.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Mircea Banias, despre dragarea canalului Bâstroe: Delta Dunării este unică și trebuie protejată

Mircea Banias, despre dragarea canalului Bâstroe: Delta Dunării este unică și trebuie protejată

Virgil STOIAN 22 februarie 2023 | 00:00 1252

În ultimele zile, subiectul adâncirii canalului Bâstroe a ținut capul de afiș în presa românească. Deputatul PNL Mircea Banias, vicepreședinte în comisia pentru transporturi și infrastructură din Parlament, a vorbit cu reporterii Replica despre acest subiect arzător dar și despre rotativa guvernamentală care ar trebui să aibă loc în vara anului 2023.

Mircea Banias, despre dragarea canalului Bastroe: Delta Dunarii este unica si trebuie protejataMircea Banias

Mircea Banias consideră că poziția României trebuie să fie una fermă, și că Delta Dunării trebuie protejată. Totodată, acesta crede că nu există nici un motiv pentru ca rotativa guvernamentală să nu aibă loc. „Cred că poziția României trebuie să fie una fermă, noi suntem solidari cu poporul ucrainean și empatici cu ei, pentru că drama pe care o trăiesc este o dramă reală și afectează milioane de oameni. Pe de  altă parte, România trebuie să fie consecventă și să-și exprime poziția în legătură cu protejarea Deltei Dunării care este un bun, nu numai național, dar și al întregii lumi, pentru că e unică Delta și trebuie să o protejăm, să avem grijă de ea. Faptul că România a solicitat lămuriri de la partea ucraineană și sper ca această chestiune să fie rezolvată convenabil pentru țara noastră. Eu am înțeles că ei au declarat că sunt doar lucrări de întreținere și înțeleg că aceste lucrări se întâmplă de mulți ani, nu e nimic deosebit acum. Dacă într-adevăr intenționează să adâncească șanalul navigabil pe Bâstroe, evident va avea impact și asupra debitului Dunării pe brațele Sulina și Sfântu Gheorghe.” a declarat Mircea Banias.

Mircea Banias, despre dragarea canalului Bastroe: Delta Dunarii este unica si trebuie protejataCanalul Bâstroe

Sunt convins că se va face rotativa

În ceea ce privește rotativa guvernamentală, Mircea Banias a declarat faptul că: „Sunt convins că se va face rotativa. Partidele din coaliție PSD, PNL și UDMR sunt partide responsabile și cel puțin în acest moment, nu văd de ce protocolul alianței de guvernare nu ar fi respectat.“ a încheiat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108