REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mircea Băsescu va fi judecat în stare de AREST

Mircea Băsescu va fi judecat în stare de AREST

Replica API 16 iulie 2014 | 00:00 115

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă vor fi judecaţi în stare de arest preventiv, decizia aparţinând magistraţilor Tribunalului Constanţa, care le-a respins cererea de înlocuire a măsurii de arest preventiv la data de 16 iulie. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Menţionăm că termenul fusese iniţial stabilit pentru data de 15 iulie, la Tribunalul Bucureşti, dar competenţa a fost declinată la Constanţa, procurorii DNA menţionând că nu a existat nici un motiv legal ca dosarul să rămână la Bucureşti întrucât fapta a avut loc la malul mării şi tot aici sunt şi domiciliile inculpaţilor, fiind totodată trimişi în judecată. Chiar dacă s-a pus problema unui transfer al celor doi la Penitenciarul Poarta Albă, surse judiciare au declarat presei centrale că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, va rămâne, încă două săptămâni, în arestul Poliţiei Capitalei, în urma unei solicitări venite din partea procurorilor DNA, care doresc să îl mai audieze într-un dosar, fiind vorba de o disjungere. Acum se va aştepta decizia Curţii de Apel Constanţa.

La ieşirea din Tribunalul Constanţa, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă au fost urcaţi în dubă, cu destinaţia Bucureşti. Nu au făcut declaraţii presei, cuvândul fiind luat de către avocat, care a declarat că, în sala de judecată, a cerut ca înregistrările să nu fie considerate probe. "Da, am cerut să nu fie considerate probe pentru că sunt colaje, nu sunt copii fidele, nu există originalul. Nu sunt autentice şi, pe cale de consecinţă, nu sunt veridice. S-a făcut o expertiză în acest sens şi acolo scrie că nu sunt originalele, sunt trunchiate. Este vorba despre expertul INEC. Astăzi (miercuri - n.r.) merge (Mircea Băsescu - n.r.) la Bucureşti. Sperăm că va fi eliberat. Există o disjungere a dosarului, de înşelăciune şi inducere în eroare şi presupusa înşelăciune se referă la faptul că a înşelat familia Bercea prin faptul că a prezentat o faptă mincinoasă, chemându-i să le dea banii, dar în acelaşi timp anunţând organele", a declarat Nelu Taşcă, avocatul lui Mircea Băsescu la ieşirea din Tribunalul Constanţa, miercuri, 16 iulie. Reamintim că, în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, fratele şefului statului a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat, de către membrii familiei lui Bercea Mondial, de trafic de influenţă. Totul a izbucnit la sfârşitul lunii mai a acestui an, procurorii anticorupţie din Constanţa organizând un flagrant în biroul lui Mircea Băsescu, ca urmare a unei plângeri pe care fratele preşedintelui a depus-o împotriva rudelor interlopului Bercea Mondial (pe numele real Sandu Anghel). Fiica lui Bercea, ginerele şi un minor de 17 ani au fost acuzaţi de şantaj, Mircea Băsescu susţinând că respectivii îl ameninţau că, dacă nu le dă o anumită sumă de bani, vor face publice presupuse fapte de corupţie, şi anume că a primit bani pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosarul interlopului. Ginerele lui Bercea, Marius Constantin, a ajuns în arest, după care cei trei au fost trimişi în judecată, la Tribunalul Constanţa, iar urmarea a fost de-a dreptul surprinzătoare: fiul lui Bercea, Florin Anghel, a făcut plângere împotriva lui Mircea Băsescu, acuzându-l pe acesta de trafic de influenţă. Dosarul a fost preluat de DNA Bucureşti, Băsescu fiind arestat. Totodată, menţionăm că arestat în acelaşi dosar a fost şi Marian Căpăţînă, care ar fi intermediat banii.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108