REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mistreţii striviţi de tractoriştii de la autostradă vor ajunge pe mesele gurmanzilor

Mistreţii striviţi de tractoriştii de la autostradă vor ajunge pe mesele gurmanzilor

Replica API 21 decembrie 2011 | 00:00 135

În timp ce ancheta a debutat cu o treabă de mântuială a unui poliţist,

În timp ce ancheta a debutat cu o treabă de mântuială a unui poliţist,

Porcii mistreţi, alergaţi de muncitorii de la autostradă şi striviţi cu tractorul, vor ajunge de Crăciun direct pe masa gurmanzilor. Carnea roşiatică urmează să fie comercializată cu aproximativ 3 euro/kilogramul, dar asta numai dacă un medic veterinar îşi va da OK-ul că porcii mistreţi nu sunt infectaţi cu parazitul Trichinella Spiralis. Administratorul fondului cinegetic din zona Faclia, Mircea Smaranda, spune că doritori sunt destui şi nu se teme că va rămâne cu mistreţii nevânduţi.

"Miercuri aştept un medic veterinar pentru expertizarea mistreţilor şi apoi vom şti dacă putem valorifica carnea. În cazul în care analizele de laborator confirmă faptul că respectiva carne poate fi consumată o vom scoate la vânzare cu 2-3 euro/kilogramul. Clienţi sunt destui. Cred că se închină să se mai întâmple "minuni" de genul acesta. Eu nu mă bucur pentru că de 11 ani am muncit să aduc fondul la stadiul actual", a declarat, pentru "Replica", Mircea Smaranda. Astfel, cele aproximativ 300 de kilograme de carne, rezultată în urma celor 7 mistreţi măcelăriţi duminică noaptea de muncitorii care lucrează la Autostrada Soarelui pe tronsonul Medgidia - Cernavodă, ar urma să fie valorificată în vederea preparării diverselor specialităţi culinare, după cum spun membrii Asociaţiei de Vânătoare şi Pescarilor Sportivi - Egreta Bucureşti, cei care administrează fondul cinegedic din zona Faclia. Smaranda spune că printre cei care vor să-i cumpere carnea nu se numără deputaţi, senatori, primari sau poliţişti. "Nu am clienţi din sfera politicului. Ei îşi fac rost de carne din altă parte, nu de la mine", a spus Smaranda. Menţionăm şi faptul că poliţistul care s-a ocupat de caz ar putea ajunge, lejer, în atenţia superiorilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, pe motiv că nu ar fi tratat ancheta în mod corespunzător. Potrivit surselor noastre, poliţistul deplasat la faţa locului, imediat după incident, Gelu Dumitrescu ar fi menţionat în raport doar faptul că mistreţii ar fi căzut într-o groapă, fiind "alergaţi" în câmp până la locul unde se lucrează pentru un pod de la Autostrada Soarelui, detaliile referitoare tractorul care a călcat animalele pe cap nefiind menţionate. Pe de altă parte, există o amprentare ridicată de la faţa locului şi se speră că, în ciuda omisiunii poliţistului amintit, să fie depistaţi şi sancţionaţi corespunzător braconierii, fie ei şi muncitori la Autosrada Soarelui. Sancţiunile pentru braconaj sunt extrem de severe. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108