REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Mohammad Murad: ‘Subsemnatul, vă rog să-mi aprobaţi cererea de angajare pe post de primar; Constanţa arată ca un oraş abandonat’

Mohammad Murad: ‘Subsemnatul, vă rog să-mi aprobaţi cererea de angajare pe post de primar; Constanţa arată ca un oraş abandonat’

Replica API 5 septembrie 2018 | 00:00 1659

INTERVIU (partea I)

INTERVIU (partea I)

Mohammad Murad

Mohammad Murad, omul de afaceri care controlează lanţul hotelier Phoenicia din Năvodari, pare uşor amuzat de situaţia în care se află primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Incertitudinea despre care se vorbeşte în anumite cercuri – cum că PSD nu-l va mai sprijini pe Decebal Făgădău ori că Victor Ponta şi l-ar „asuma” deja drept candidat la Primăria Constanţa, din partea Pro România – îi convine de minune lui Mohammad Murad.

Prin urmare, pare tot mai interesat de candidatura la Primăria Constanţa, pe care o descrie drept o datorie faţă de cetăţeni. A primit, s-a folosit de ceea ce i-a oferit Constanţa şi şi-a construit afacerea, iar acum „mă ofer constănţenilor, pentru a mă folosi”. Recunoaşte că are minusuri, vede şi ce i se reproşează, dar este absolut convins că ar fi un manager bun pentru Constanţa şi că ar deschide multe uşi pentru urbe, că ar atrage investitori şi fonduri.

„Mă gândesc să fac o scrisoare de intenţie către constănţeni, să pun şi CV-ul meu, alături de 10 proiecte. Le voi prezenta cetăţenilor, să decidă”, spune Mohammad Murad. Între timp, îşi vede şi de afaceri, dar, foarte interesant, zilele trecute a luat la pas cartierul Poarta 6 (cunoscut acum câţiva ani ca „fief” al lui Radu Mazăre). Concluzia: „E multă mizerie, la propriu. Dar am identificat şi terenuri care, dacă sunt ale municipalităţii, se pot transforma, foarte bine, în parcuri”, a declarat Mohammad Murad.

Reporter: De ce consideraţi că ar fi oportun să candidaţi dumneavoastră la Primăria Constanţa?

Mohammad Murad: Eu cred că experienţa mea în a construi şi a pune nişte idei simple în mediul privat a dat dovadă că se poate face. Dacă ne întoarcem în urmă cu 15 ani, foarte mulţi oameni spuneau că în România nu se poate ca în Turcia (lanţ hotelier cu all inclusive – n.r.).

În proporţie de 90% i-am contrazis şi am dat dovadă că se poate şi în România şi cred că acest proiect micuţ, care se numeşte Phoenicia, ar aduce mare bucurie dacă s-ar extinde şi la nivelul Constanţei, în sensul unui mediu plăcut. Constanţa a rămas mult în urmă. Nu vreau să spun dezastru, dar mult în urmă. Nu vreau să atac un primar, dar Constanţa are deja o lipsă cronică de proiecte.

Mai avem puţin şi închidem sezonul estival. Sunt mii de oameni care rămân fără locuri de muncă. Şi turism nu înseamnă doar hoteluri şi restaurante. Turism înseamnă şi activităţi colaterale; să vă dau un exemplu: laboratoare de cofetărie din oraş. Ele lucrează vara de trei ori mai mult decât iarna. Iarna abiastau în picioare. La fel, spălătoriile, curăţătoriile şi multe altele, cum ar fi magazinele din oraş – vara consumul este foarte mare.

Rep.: Şi dumneavoastră aveţi o soluţie pentru extrasezon?

M.M: Sunt foarte multe soluţii. Eu am propus să nu mai trimit oameni în şomaj. Am vorbit cu Ministerul Finanţelor: nu mai trimit oameni în şomaj, le dau salarii în continuare, dar să nu mai fie impozabile. Aşa, banii nu mai vin de la stat (şomaj – n.r.), banii vin de la mine, ţin oamenii şi le găsesc alte activităţi pe zona de industrie uşoară.

Rep.: Da, dar asta o puteţi face din postura de om de afaceri, nu din postura de primar.

M.M.: Sunt anumite lucruri care depind şi de autorităţile locale. Să vă dau un exemplu: nu există în Constanţa un parc industrial. Ştiţi că dacă vreţi să faceţi o fabrică durează un an de zile să primeşti autorizaţie? Aş aduce toate utilităţile în zona respectivă, a unui asemenea parc, şi aş da oamenilor şansa unui loc de muncă.

Bunăoară, există în Constanţa peste 50 de pictori. Ştiţi ce aş face eu dacă mâine aş fi primar? Aş face un atelier foarte mare de pictură, i-aş angaja pe acei oameni – unii să picteze tablouri, iar alţii să picteze pe mobilă. Valoarea unei mobile pictate e de 5 ori mai mare decât una stricată, nerecondiţionată, aruncată în final la gunoi. Deci, din orice se poate face bani şi dai o mână de ajutor care au nevoie de ea.

Rep.: Deja aţi început să îmi spuneţi din proiectele de candidat. Dar, de ce aveţi afacerea Phoenicia în Năvodari şi nu în Constanţa?

M.M.: Pentru că nu am fost lăsat de fostul primar Mazăre să fac. În 15 ani – şi puteţi verifica – nu am putut lua nici un aviz sau autorizaţie să fac ceva în Mamaia. Din contră, mi-au luat parcările. Aşa că am găsit oportunitatea în Năvodari şi este cel mai de succes proiect de pe litoral.

Rep.: Şi ce înseamnă această afacere a dvs. pentru bugetul local Năvodari?

M.M.: Eu cred că depăşeşte 1 milion de euro. (...)

Rep.: Să revenim la planul dumneavoastră de candidatură. Vă consideraţi principalul contracandidat al lui Decebal Făgădău?

M.M.: Nu. Mă consider omul care are mult mai multe soluţii, care este pregătit şi care are deja nişte proiecte frumoase. Le voi trimite constănţenilor, iar prima pagină va fi – e un proiect mai secret, dar vi-l spun: cererea mea de angajare către constănţeni. Voi scrie foarte clar: subsemnatul, vă rog să-mi aprobaţi cererea de angajare pe post de primar. Dacă va fi aprobată cererea de către constănţeni, eu mulţumesc. Voi anexa la acea cerere şi ce proiecte intenţionez să implementez în Constanţa (...) Vreau ca în doi ani să ajungă Constanţa la nivelul Clujul, la nivelul salariilor de acolo, la 3 mii de ron...

Rep.: Dar nu face primarul salariile...

M.M.: Nu, dar el poate să asigure oportunităţi (...) Dacă privim exemplul altor oraşe, vedem că oraşul Constanţa este în urmă cu proiectele. De ce, spre exemplu, nu am lucra din nou, cum era pe vremuri, în industria mobilei? Aş crea o platformă în care 10 ani de zile nu aş lua nici un impozit pentru cei care produc mobilă. Aş face presiuni la stat, ca cei care exportă să aibă facilităţi.

De ce să importăm din Spania, Italia, mobilă, când noi avem mână de lucru pregătită, avem energie pe care o exportăm? Ce ne trebuie? Să punem o hală şi să dăm omului posibilitatea de a găsi o afacere. Şi confecţiile ar fi varianta. Şi multe, multe alte proiecte. Constanţa este un oraş viu 6 luni de zile. Portul – sunt oameni care spun că nu-i al nostru, că este statul.

Da, dar anexele sunt ale noastre. Dacă ajung oameni de trei ori mai mulţi în port, turişti, vor fi restaurantele, hotelurile, magazinele şi aşa mai departe mai bine din punct de vedere financiar. (...) De ce nu avem un centru vechi care să fie vizitat de mai mulţi turişti? De ce? Pentru că au luat clădirile – Mazăre SRL, şi acum nu se mai face nimic cu ele (...)

Rep.: Vi se pare că arată chir aşa de urât oraşul Constanţa?

M.M.: Eu nu spun că arată chiar aşa urât oraşul, dar arată ca un oraş abandonat. Am fost prin oraş mult în ultima vreme şi îmi aduce aminte de... locuri din Beirut din timpul războiului, când nu era nimeni „stăpân” acolo şi nimic nu se întâmpla, fiecare se gospodărea singur. Am văzut foarte multă mizerie, gazon uscat sau iarbă care are un metru în unele locuri, faţade şi trotuare sparte. Anumite zone centrale par OK, dar tot ce este colateral – nu. Asta înseamnă că se fac lucrări numai pentru imagine. Eu aş pleca invers: aş pleca de la periferie ca să ajung în centru.

Rep.: În condiţiile în care aţi constatat aceste lucruri, dumneavoastră ce credeţi: mai câştigă Decebal Făgădău încă un mandat?

M.M.: Părerea mea este că el are un scop, şi anume să mai câştige un mandat, iar eu am ca scop să facem Constanţa un oraş mai frumos. (...)

De precizat că, pe parcursul interviului mult mai amplu, Mohammad Murad a mărturisit că se gândeşte să candideze din postura de independent.

Va urma.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cit ai luat de la el spaga madame Cucu?
0
0
Fix tu lipseai gunoi imputit, care te ai impus in fata primarului din Mangalia sa ia 5000 lei taxa de promovare cica la o taraba de 1m patrat, DA 1m patrat, chipurile ca nu ti mai mananca tie lumea din hotel si sa scapi de mici comercianti, ca daca nu esti nevoit sa inchizi hotelu si raducu baiat cuminte a acceptat
0
0
Este o scarba devom.Tovarasul lui Mazare
0
0
a folosit o pe nedea,apoi i a dat cu flit....minciuni ordinare...si in plus, ce cunosti tu despre pictori, picturi si art? un cacat
1
0
Bine ar fi sa nu mai candideze nici o lepra. Ca Murat asta, ca Chitac si alte marionete. Ne trebuie un independent neaaparat Constantean care stie ce trebuie in orasul asta, fara sa fie pus de vreun partid politic. Ne trebuie unul onest, adevarat, cu coaie dezvoltate sa rupa pisica asta din administratie si sa-i puna la munca pentru oras
3
0
Decat prostul de viceprimar corupt Babu in , care isi trage spagile prin frati su pentru el si pentru Fagadau, mai bine asta, macar e om de afaceri. Babuinul si Fagalau sunt 2 infractori spagari. Sa verificati firmele in care e frasu lui Babu cu cine au contracte.... se intelege de ce... si cum vine el direct si cere sa se cumpere de la el ca altfel nu da Vanturache seful de la urbanism actele care trebuie
4
3
Daca tot a primit si s-a folosit de ce ia oferit Constanta de ce ansamblul hotelier l-a facut pe raza localitatii Navodari? Mai prietene,tu chiar crezi ca ne prostesti pe toti? Adevarul ca tu lipseai langa un presedinte german!
7
6
Mult succes Mohamad Murad. Este un om care da salarii la mii de familii prin afacerile pe care le-a dezvoltat. FIX OPUSUL LEPRELOR IMPUTITE CARE VA IAU ZILNIC BANII PRIN TAXE ABERANTE SI LASA UN ORAS PLIN DE GROPI GURI DE CANAL SI IN CARE PROIECTELE STAGNEAZA DIN CAUZA BIROCRATIEI
3
10
... sa apari. Coranu ma-tii de johadist nenorocit. Sa muriti cu toti, zdrente arabe, asa cum ucideti voi suflete nevinovate si postati pe bestgorepunctcom tot asa sa muriti si voi javre arabe!! Moarte arabilor, machidonilor si tiganilor!!!
9
2
Minciuni aruncate la fraieri
8
1
Mai taie....
7
0
Mai scuteste-ne si tu.Esti si tu un hot.Vrei sa pastrezi ce ai si sa pui mana pe cat mai mult.Asta-i scopul tau.Nu mai poti tu de noi.
9
1
Il propun pe Klaus Werner Iohannis ca primar al orasului Constanta dar din pacate este putin infractor, hot de case si va trebui sa plateasca si el conform codului penal roamn, deci va avea treaba si nu va putea conduce urbea.
3
7
Fagadau este cel mai bun, la nimic!
9
3
sa vina wmil boc, pregatit cu 14 clase peate toata hotimea din primaria lu mazare si makedau. Boc da , Stie, Poate si Vrea ! Omul are oua de otel o sa aduca si UnSea plus DNA sa termine cu hotimea din primarie.
5
2
fix ce lipsea, asta ca primar
9
1
Sictir rahat cu apa rece.
11
1
Contrar multor opinii xenofobe exprimate mai jos, din punctul meu de vedere nu ma deranjeaza etnia sau nationalitatea subiectului. Ma deranjeaza insa lipsa competentelor si lipsa unei discutii pe puncte specifice locuri de munca cu valoare adaugata mare, reglementarea parcarilor, amenajarea de spatii verzi si rampe de reciclare etc. Solutiile pentru rezolvarea multor probleme in Constanta sunt de natura economica, e bine sa ne dorim locuri de munca dar si pentru oameni educati, profesori, ingineri, arhitecti, ITisti. Nu poti concura pe piata confectiilor si mobilei cu firme din China.
8
3
SCUTESTENE DRAGA MURAT.APROPOS NU ITI PUTE GURA DE ATIIITA SI ATIIITA RAHAT?
16
5
Cerere respinsa
18
4
decat fatalau...mai bn arabul asta
15
18
Se rasucesc in mormant Mircea cel Batran,Mihai Viteazu, conducatori care au luptat cu musulmanii pentru Dobrogea care era pasalac turcesc. Ce facem acum ne dam pe mana musulmanilor? Oare nu se gaseste nici un Tepes Voda sa se ridice dintre noi!
26
5
Radeti voi rieti dar are avizul marii loje nationale, are. are recomandare de la macro, merkel comisia mue are. Pai si atunci doar putin poate sa se opuna cu hacherii lui.
5
6
Sa aducem un primar , din Oradea , Cluj , Arad sau Timisoara...poate asa mai renaste Comuna Constanta....vai de capu nostru...
22
3
Domnule Murad daca tot vreti sa faceti atatea, de ce ati mobilat si utilat hotelurile cu accesorii si nu numai din China? De ce angajatii nu se regasesc la ITM dupa o lunga perioada de munca? De ce sa va votam? Toate proiectele de care vorbiti..suna bina..dar in curand nu se va mai numi orasul Constanta ci orasul Phoenicia. Serios?? V-as vota doar daca nu veti privatiza in nume propriu nici o afacere.
26
3
Hutuca , primarul Constantei ... aceasta este solutia !
15
20
CAUTA PRIMAR!MERITA SA IABA UN PRIMAR SI NU TREI CATELUSI CARE SE JOACA IN PRIMARIE!
9
4
...o persoana cu bun simt ,cu simtul raspunderii.Am avut primari dansatori si urbea arata ca o latrina. Cu siguranta o noua abordare va insemna un castig pentru oras si vom intra si noi in randul lumii...
6
20
Domnule Murad aveti tot sprijinul meu dar cu o floare nu se face primavara, asa spune la noi o vorba. Din nefericire in C-ta traiesc mult prea multi dusi cu capul, puturosi, hoti, parsivi, aroganti, intr-un cuvant prosti dar hoti! Va fi greu daca nu imposibil sa-i convingeti sa-si schimbe mentalitatile.
13
15
Pe Murad il imping stapanii lui rusi sa candideze? Vor sa ia prin el stapanirea Constantei si a Portului de la americani? Cred ca in curand CIA si FBI vor lua la puricat afacerile spionului rus...
25
6
Romania este a romanilor si nu a turcilor sau oricare alt musulman parasutat in Dobrogea. Il recomand cu caldura lui Vlad Tepes.
28
9
Fara PRIMAR!FAGADAU DEPASIT CU MULT DE SITUATIE!
25
8
Phoenicia e o butaforie jegoasa de doi bani a unui nespalat care se pisha in fiecare zi pe legea din rromania...
31
8
Primele blocuri Mamaia nord marca Murad-dezastru
23
4
Mai machiatule , insinte sa te dai cu rimel pe la ochi , invata corect limba romana si tunde-te in pula noastra ca sa fi mai prezentabil , parca esti un derbedeu din Beirut ! Sincer , voi arabii capatani de oaie , care ati vanit dupa 1989 pe plaiurile mioritice cu 100 de $ si ati facut pula mare cu pateul cu chimicale Mandy , nu ne inspirati incredere ! S I C T I R !!!!
37
8
Bravo ptr ce-a facut pina acum --sint sigura ca nu-i place mizeria si balamucul di orasul asta --oricm nu se compara cu de-alde mazare venit din bucuresti si furat tot
7
25
Va imaginati ca subspecia armaneasca va vota un asemenea om ca primar?
40
5
L am, urmarit pe dl Murat la Tv si cred ca e un tip foarte inteligent Are multe idei bune Poate merita incercat si cu un strain De multe ori ei sunt mai romani Cu toata rautatea unora invidia si sovinismul celor care mai sustin interesati anumite forte uite ca Arafat a facut lucruri bune si merita toata lauda . Poate constantenii merita mai mult mai bine mai frumos
19
26
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie ne costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
33
5
Constanta arata rau pt.ca orientali ca si acest Murat au inpus un anumit stil levantin. Noi avem nevoie de europeni cu civilizatie mai ridicata dar apropiata noua.Acesta o sa umple primaria de arabi ca el si o sa fie ca in desert.Minte de ingheata apele.
31
9
nu l halesc , dar cam are dreptate mare , constanta arata ca ultima balega de oras, in frunte cu cel mai mare mancator de balega fagadau si mazare , care au facut constanta dintr-un oras port frumos , in ultimul oras din romania , jegos imputit , plin de pesti camatari tigani etc care se cred zeii pamantului blocand traficul , pt petreceri , trecand pe rosu , trafic de droguri in amiaza mare etc ...vai de steaua nostra suntem .
30
4
Propune tu un candidat pt orasul acesta mizerabil
6
10
Sirianu este ce-a mai buna obtiune ca primar
8
28
Sunt sigur ca in continuare constanteni vor alege prost . Asa le este lor mai bine . Uitativa cati bruneti sunt prin constanta . Credeti ca vor alege altceva decat unu ca futegadau ? Eu cred ca nu . Futegadau lea dat locuinte , alimanete , bani si tot felu de facilitati . Va spun eu ca intretinuti social vor iesi la vot in numar mare si toti cei care se plang vor sta acasa sa poata in uratori patru ani sa se planga de proasta administare a orasului .
25
3
SUCCES,dle Murad.!
9
26
Are dreptate cu Fagadau am pierdut foarte mult asta nu are ce sa mai cuate in primarie.Stie doar sa construiasca blocuri in spatiile verzi si sa distruga parcari. In sudul orasului nu investeste nimic dar platim taxe la fel
28
6
Constanta a plecat pe un drum gresit acum 18 ani. Toate nenorocirile petrecute in aceasta perioada au facut din orasul nostru un focar de infectie si nesimtire. Macelarirea urbei pomenile electorale interesele mascariciului fugit incompetenta si prostia celor care au stat in jurul lui Mazare si acum profita din plin de pe urma lui Fagadau au adus Constanta in starea pe care o vedem si o simtim cu totii. Cine mai poate salva acest oras?... Murad?... Chitac?... Fagadau?... Nesimtirea multor constanteni este cosecinta a ceea ce traim astazi. Puiul uleiu orezul si cardasia opozitie au distrus Cta
39
6
Am avut ocazia sa-l cunosc pe acest individ...un tip rapace si fara scrupule. Ideile lui sunt "amuzante": mobila, pictori! Si cu asta a rezolvat problema fortei de munca in Constanta. Macar stie cati pictori sunt in Constanta ? De ce nu faci o cerere pentru primaria din Latakia sau Hama? Pentru ca nu te-ar baga nimeni in seama!
39
3
toti tiganii arabi care au venit cu chilotii rupti se vor primari, sa se faca la el in siria ca e loc...
42
4
si un caine de pe strada ar fi un primar mai bun ca fagadau ,,, asa ca de ce nu murat ???..
20
25
Este foarte bun ca primar pentru ca este un musulman cinstit cu frica de allah
16
40
cum sa te impotmolesti de machidonimea din primarie? ii dai afara pe toti si nu te mai impiedici. Daca sunt ca Amish si se cred casta inchisa, trebuie izolati.
36
3
cu arabii tigani n-am facut nici o smecherie.fara tigani machedoni si arabi la primarie.fara analfabeti din teleorman.
46
7
CONSTANTA VREA SA AI BANI INAPOI IN EVAZIUNE FISCALA SI SA MERGI LA PUSCARAE,,DE CIORDITORI NU AVEM NEVOE ,,CIUSSSSS.
33
10
Succes Mohammad , Constanta te sustine !
11
47
Avem deja destui tigani in oras. Murat, esti doar un carciumar obosit. Constanta a dat suficient de multi copii buni fata de care esti umbra de la fatza de masa. Ma doare fix in pix de banii tai din carciumareala. Si de barfele cu tzepele si ilegalitatile tale. Vezi-ti naibii lungul nasului, macar atat cat eu pot depune marturie pentru strabunicii mei care au murit pentru pamantul asta. Si cat timp ei mai au o cruce la mormant, esti doar un tolerat pe-aici. Asa ca mai usor cu umflaturile sau marsh inapoi in Siria ma-tii.
44
14
1. Ca independent si fara presa sau tv, nu ai sanse reale ca independent. 2. Chiar daca iesi primar si chiar vrei sa misti ceva, te impotmolesti repede in makidonimea din primarie. 3. In afara de Miron Cozma nu mai are nimeni chica...
41
4
Felicitari pentru articol! Succes dlui Mohammad Murad in cursa pentru primaria orasului Constanta! Este un om de afaceri iscusit si un bun gospodar. Are dreptate cand spune ca "orasul Constanta este un oras abandonat!" Noi, constantenii, ar trebui sa-l dam in judecata pe Fagadau pentru distrugerea orasului. A inceput aceasta actiune din timpul mandatului lui Mazare si a desavarsit dezastrul in ultimii ani. Poate costantenii nu vad cu ochi buni dorinta dlui Murad, dar ii intreb; doriti alti edili nepriceputi la primarie?
16
47

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272