REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

MOTOTOLEA: PROBLEMELE muzeului se „ROSTOGOLESC” de zeci de ani

MOTOTOLEA: PROBLEMELE muzeului se „ROSTOGOLESC” de zeci de ani

Replica API 9 ianuarie 2021 | 22:52 2233

Noul director interimar al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Aurel Mototolea, a discutat despre noua sa activitate din cadrul muzeului, despre probleme lăsate de fostul director, Sorin Colesniuc, dar și despre viitoare proiecte pe care le are în vedere. Noul director este adeptul politicii cu pași mici, dar constanți.

Aurel Mototolea, muzeograf şi arheolog specialist, îl înlocuieşte pe fostul director, Sorin Colesniuc, căruia noua administraţie judeţeană i-a solicitat demisia din funcţie. Mototolea a preluat atribuţiile din 7 decembrie și va coordona instituția muzeală până la organizarea concursului pentru ocuparea postului. Iată că la doar o lună de la numirea sa în funcție, pare că s-a acomodat în noua postură de director. ,, Mă ajută mult faptul că din 2019 am ocupat o funcție administrativă, am fost șef de secție „Expoziție și muzee în teritoriu”, reușind astfel să cunosc mai bine și colegii din punctele de lucru muzeale din județ (Histria, Adamclisi, Hârșova, Cernavodă). În plus, m-am familiarizat cu problemele curente ale instituției.” a declarat Mototolea, pentru Replica.

Cum se desfășoară o zi din viața de director al unui muzeu

În ceea ce privește desfășurarea unei zi din viața profesională a unui director muzeal, aceasta este reprezentată de multă muncă administrativă.

,,Multă administrație, lucru de altfel normal. Muzeul este o instituție publică cu o mare vizibilitate în mediul cultural și social local, regional și chiar național. Aș reliefa două aspecte: conjunctura economică favorabilă a dat naștere unui mic boom constructiv, ceea ce înseamnă multă muncă pentru arheologi, în tot județul, și acest context pandemic, care ne determină să lucrăm în condițiile unor măsuri sanitare specifice.”

După demisia fostului director, Sorin Colesniuc, nu au fost înregistrate mari probleme (?!)

Întrebat ce nereguli a găsit, după preluarea atribuţiilor, actualul director interimar a declarat că nu poate vorbi despre nereguli grave, mai degrabă este vorba despre un alt mod de a privi managementul instituției. ,,Nu cred că se poate vorbi de nereguli grave. Mai degrabă de alt mod de a privi managementul, în general. Oricum, anumite probleme – dacă este să le definim așa – se „rostogolesc” de zeci de ani, deci nu se pot imputa unui anumit manager. ”

Sorin Colesniuc

Muzeul beneficiază de o conjunctură favorabilă în vederea remedierii multor probleme

Muzeul beneficiază de conjunctură favorabilă, mai exact ,,sunt câștigate de către Consiliul Județean o serie de proiecte de reabilitare (a muzeului, a Edificiului cu mozaic, a cetății Carsium, a Mormântului pictat) care vor remedia o serie de probleme, în special cele legate de starea de degradare incipientă sau parțială a unor monumente. Beneficiem de acest sprijin al ordonatorului nostru de credit, și ne este promis și pentru activități viitoare, ceea ce ar trebui să ducă la remedierea multor probleme.”

Aurel Mototolea (al doilea din dreapta)

,,Personal, prefer să adopt politica unor pași mici, dar constanți, în rezolvarea situațiilor existente sau nou apărute.” a concluzionat aceasta.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a cazut din lac in put. De la Colesniuc un sinistru narcisist la Mototolea un dictator sinistru pus politic, arheolog slab, mediocru in cercetare, un caracter rau, parsiv, pus numai pe rele. De la chelner prin Spania, Grecia, a ajuns directorul muzeului. BRAVO PNL! Comunisnul n-a murit, comunismul se transforma!
1
0
Pesedista Magiru a respins dosarele de concurs ale lui Cleante si Mototolea, din ura si ticalosie. Acum muzeul se duce la vale cu pesedeii ei cu tot si lumea il cauta pe Cleante sa vina director sa salveze ce mai e de salvat.
2
0
Dinozaurii magiru si voievozeanu, afara.
8
0
Sa vina Traian Cleante sa va scoata din cacat cu muzeul vostru cu tot paduchilor
5
0
Muzeul nu poate exista fara cladirea din piata ovidiu. Deci prioritatea este renovarea cladirii inceputa cu acoperisul ! Fondurile europene deabia asteapta ! Si sunt moca !!! Pesedeii numai au furat !!!
6
2
Domnul derector isi ocupa ziua cu o cantitate mare de administratie datorita faptului ca muzeul are impact local, reginal si national. Neregulie existente sunt de apanajul trecutului, cauza lor este neclara. Ne meritam soarta.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468