REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

MUCEGAI și lucrări de mântuială la CENTRUL de TRANSFUZII

MUCEGAI și lucrări de mântuială la CENTRUL de TRANSFUZII

Replica API 19 noiembrie 2021 | 14:07 1552

Consiliul Județean Constanța ia atitudine!

Consiliul Județean Constanța intenționează să facă investiții în două unități sanitare pe care le are în subordine. Mai exact, se dorește a fi efectuate lucrări de reparații la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și, totodată, și reparații la terasele (una necirculabilă și cealaltă circulabilă) Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud. La CRTS Constanța, pereţii interiori sunt afectaţi de igrasie, mucegai, iar, la exterior, burlanele sunt nefuncţionale, tencuială căzută și există infiltraţii exterioare sub glafurile ferestrelor. Cât despre Ambulatoriul din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud trebuie să precizăm că au fost făcute, în trecut, lucrări, dar au fost făcute de mântuială, așa că, acum, Consiliul Județean remediază defecțiunile.

Contractul pus la bătaie este împărțit în două loturi astfel încât, primul prevede lucrările de reparaţii de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa, iar al doilea lot, lucrările de la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie Recuperare Medicală din Eforie Sud. Valoarea estimate a contractului, fără TVA, este de 299.865,71 lei.

CRTS Constanța, afectat de igrasie și mucegai

Consiliul Judeţean Constanţa intenţionează să efectueze lucrări de reparaţii ale spaţiului în care funcţionează Centrul Regional de Transfuzii Constanţa, din imobilul situat la parterul imobilului cu regim de înălţime P+1E şi este proprietatea publică a judeţului Constanţa. Acest spaţiu a fost dat în folosinţă gratuită Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa pentru o perioadă de 10 ani. Având în vedere faptul că: pereţii interiori orientaţi spre curtea interioară sunt afectaţi în totalitate de igrasie, mucegai, tencuială desprinsă parţial, astfel fiind afectate zone cu activitate medicală, respectiv laboratorul de diagnostic maladii transmisibile prin sânge, laboratorul de biochimie. Aceste spaţii sunt neconforme vizavi de activitatea desfăşurată

Centrul, afectat și pe exterior

Totodată, exteriorul clădirii prezintă semne vizibile de deteriorare, respectiv: hidroizolaţia terasei este afectată, burlanele sunt nefuncţionale, tencuială căzută, există infiltraţii exterioare sub glafurile ferestrelor, din cauza infiltraţiilor sunt deteriorate trotuarele și scările.

Centrul Regional de Transfuzii, expertizat tehnic

Lucrări de reparaţii curente la interior au fost efectuate în repetate rânduri, pentru ca activitatea instituţiei să se desfăşoare în condiţii optime, însă problemele revin în timp, astfel că trebuie înlăturată cauza apariţiei infiltraţiilor şi a mucegaiului. În acest sens, Consiliul Judeţean Constanţa a efectuat achiziţia de servicii de expertizare tehnică a imobilului.

Investiții făcute de mântuială la Spitalul de Ortopedie?

Ambulatoriu de specialitate din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud a beneficiat de asistenţă financiară nerambursabilă în cadrul proiectului "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriu Eforie Sud", finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Proiectul a fost derulat în perioada 2014-2016, având o durată de verificare post implementare de 5 ani, respectiv până la 01.11.2021. S-ar părea că unele lucrări au fost făcute de mântuială și, pentru că deficiențele constatate nu au fost remediate a fost elaborată o expertiză tehnică, în urma căreia au fost stabilite soluţiile de refacere a terasei circulabile şi a terasei necirculabile aferente imobilului reabilitat.

Lucrări propuse pentru a fi executate

Lucrările propuse a fi executate la terasa circulabilă: desfacerea şorţurilor metalice, a balustradelor şi restul elementelor ancorate de atice; decopertarea tuturor straturilor până la hidroizolaţie, inclusiv hidroizolaţia; verificarea şi repararea betonului de pantă, acolo unde este cazul; dispunerea gurilor de colectare ape meteorice; dispunerea stratului D.D.C. (difuzie, decompresie, compensare), inclusiv pe suprafeţele aticelor; dispunerea hidroizolaţiei din membrană bituminoasă cu fibră de sticlă 3-4 mm, cu flexibilitate până la -15°C, inclusiv pe suprafeţele aticelor.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212