REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Multă dragoste și sex… soluția comercianților din piețe să facă față frigului. Video!

Multă dragoste și sex… soluția comercianților din piețe să facă față frigului. Video!

Cristina BĂRBUCEANU 15 noiembrie 2022 | 00:00 2837

Sezonul rece tocmai ce a început. De acest lucru sunt foarte conștienți mai ales comercianții care trebuie să vândă în piață, loc în care oamenii stau și îngheață. Mergând prin piețele din Constanța, reporterii Replica au întrebat comercianții cum rezistă să vândă în piață în sezonul rece, loc în care temperatura este ca afară. Răspunsurile au fost diverse, de unde rezultă concluzia că vânzătorii care fac comerț în piețe acoperite s-au călit... mai puțin cei care au taraba chiar afară, pentru că ei nu vând nimic în sezonul rece. RAEDPP are în plan reabilitarea unor piețe din oraș, dar rămâne de văzut dacă și căldura va fi inclusă.

comercianți din piețele constănțene

„Ne îmbrăcăm mai gros. Ce să facem?”

Dintotdeauna, comercianții care vând în piață au avut cel mai mult de suferit, mai ales în perioada sezonului rece. Majoritatea dintre aceștia vând în piețe acoperite, în care, desigur, în acest timp este la fel de frig ca afară. Mai sunt și comercianți care au taraba poziționată afară, iar pentru ei, iarna este imposibil să vândă ceva.

comercianți din piețele constănțene

Situația este valabilă și în piețele din Constanța, unde comercianții stau și îngheață ore întregi pentru a-și vinde marfa...și este abia luna noiembrie, deci mai au de îndurat luni întregi de frig. Reporterii Replica s-au deplasat prin piețe pentru a vorbi cu vânzătorii de acolo. Întrebați cum rezistă frigului, aceștia din urmă au dat tot felul de răspunsuri.

comercianți din piețele constănțene

Comercianții care au tarabele afară, au dat toți același răspuns: „Dar ce, credeți că eu iarna stau aici? Nu stau. Nimeni nu prea stă, se strică și marfa de frig”. Pe de altă parte, vânzătorii care stau în spații acoperite, în care este, desigur, la fel de frig ca afară în sezonul rece, susțin, mai în glumă, mai în serios: „Ne îmbrăcăm mai gros, ce sa facem?”; o altă vânzătoare afirmă: „Sunt tânără, nu mi-e frig. De 25 de ani m-am obișnuit”, iar o alta: „Ne încălzim cu dragoste și mult amor! Am adrenalina foarte ridicată. Ăsta este secretul”. Situația este tristă, dar chiar nu se poate face nimic pentru ca vânzătorii din piețe să nu mai înghețe?

Video:

RAEDPP are în plan reabilitarea unor piețe din municipiu

Administrația Fondului Imobiliar SRL, fosta RAEDPP, dă semne că se gândește și la piețele din oraș.

Așadar, aceasta are în plan să reconstruiască Piața Agroalimentară Grivița, fiind depusă și documentația în acest sens; momentan, este în faza de proiect. Desigur, comercianții de aici nu au încă idee despre acest proiect. Totodată, și în Piața Agroalimentară I.L. Caragiale, AFI a depus documentația pentru lucrări de renovare. Data limită pentru depunerea ofertelor a fost pe 7 noiembrie a.c., iar valoarea estimată a investiției este de 5.092,87 RON.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de sex se gandesc sa-i dea multa mwie chitacului.
1
0
- Cati cartofi ai vandut, fa, astazi ? ... - traispatru da kile .... - Buuun ..., hai sa ne fu.tem, fa, sa ta dazgheti .... !!!
8
0
Pe vremea lui mazare, in piete se puneau calorifere si NU INGHETA NIMENI !!! Toti erau MULTUMITI SI FERICITI !!! Iarna era atat de cald in piete ca unii vindeau doar in pielea goala !!!
6
2
in piete acum stau numai samsarii! fac... amor pe banii amarastenilor si producatorilor adevarati !
13
0
Nu se mai modernizează nici o piață. Minciuna a ajuns la final
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468