REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
12.2° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Năstase: Românii nu sunt cetățeni de nivelul doi în Europa și nu au obligația să-și cedeze porturile

Năstase: Românii nu sunt cetățeni de nivelul doi în Europa și nu au obligația să-și cedeze porturile

A.F. 9 octombrie 2022 | 00:00 3266

Fostul premier Adrian Năstase anunță că a decis împreună cu familia lui să boicoteze toate produsele olandeze prezente în România în principal ING Bank și lanțul de supermarke-uri Mega Image. Își justifică gestul prin tergiversarea de către autoritățile olandeze la nesfârșit a României în Spațiul Schengen:

Adrian Năstase

”Înțeleg că de 11 ani, Olanda se opune intrării României în Spațiul Schengen, deși România a realizat un sistem fiabil de control la frontierele sale, prin colaborarea cu cea mai importantă firma europeană în domeniu (chiar dacă nu olandeză). Șmecheria invocată de guvern este că un partid din coaliție, care are 13 sau 15 parlamentari nu ar vota ratificarea unei astfel de decizii. Povestea seamănă cu liliecii sau gândăceii care blochează importante proiecte de infrastructură din România. Poate că cei 13 sau 15 sunt preocupați că există corupție în România și de aceea sunt împotriva intrării României în Schengen sau poate sunt doar intermediari ai altor interese (așa cum era celebrul ambasador Coen Storck – cel cu trei pălării). Dar dacă au o astfel de motivație morală, de ce acceptă că firmele olandeze să fie primul investitor străin în România, cu peste 10 mld de euro? De ce acceptă că o banca olandeză – ING – să facă profituri de sute de milioane de euro în România? Salariile acestor parlamentari nu sunt, astfel, plătite prin complicitate la acte de corupție?

Înțeleg că Iohannis nu reacționează, de un mandat și jumătate. Este evident că are nevoie de votul olandezilor în proiectul sau viitor – la NATO sau la UE. Din România nu cred că îl mai bagă cineva în seama. Nu este însă cazul cu mulți dintre noi care simțim că trebuie să reacționăm. Am văzut mesajul lui Sorin Roșcă Stănescu. Sunt absolut de acord cu el. Că cetățeni putem să reacționăm, să ne arătăm, în mod concret, dezaprobarea pentru această șmecherie de tip neo-colonial care a legat intrarea în Spațiul Schengen de un MCV oricum ilegal.

Că atare, am decis că nici eu sau soția mea să nu mai facem cumpărături de la cele 400 (!!!) de magazine Mega Image din România și nici operațiuni financiare prin instituții bancare olandeze până când decizia olandeză nu va reveni la un vot pozitiv. Mă voi interesa și voi evita achiziționarea și a altor produse olandeze. Eu sper că reprezentanții acestor magazine să meargă la deputații respectivi și să le explice că românii nu sunt cetățeni de nivelul doi în Europa și că nu au obligația nici să-și cedeze porturile și nici să cumpere pui refrigerati veniți din Argentina.”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sinucigașul, care de curând a pierdut procesul la CEDO dând statul Român în judecată, dar câștigând tot de curând pensia specială de parlamentar, are tupeul să-și dea cu părerea, marș la lada de gunoi al istoriei vânzător de țară.
1
3
Nastase are dreptate, dar niste globalisti cu creier cat o nuca gasesc sa-l atace deviind discutie de la subiect. Lor le place sa fie fraierii Europei, presul unora de tipul lui Mark Rutte...Cat despre Mega Image, reteaua este atat belgiana cat si olandeza, caci este rezultatul fuziunii dintre doua firme distincte, una belgiana, alta olandeza...Mai interesati-va trogloditilor!
2
1
Magicianul de CT / a scufundat Blue Air Mai aveți multe de făcut în România?
0
0
In atentia subiectului acestui articol : Este imposibil sa nu se comenteze chiar deloc ...ce fac cumetrii matale.... Abordarea nu interesează pe.nimeni .... se vede câte s au rezolvat de cand a venit p******a aia înapoi / cumetrie ...dar s o știm și noi ..
0
0
Sa ii spuna cineva infracyorului ca Mega Image este detinut de o companie BELGIANA. Si sa i mai spuneti ca cele 400 de magazine inmultit cu minim 8 angajati asigura cel putin plata facturilor pt 3200 de familii. Stim domnu Nastase ca dvs familia dvs si 10 generati de dupa dvs nu au avut nu au si nici nu vor avea aceasta grija. Daca mai punem si produsele romanesti care sunt fabricate aici local, majoritatea de altfel,nu faci altceva decat sa condamni mii de familii la saracie. Bine, nu ca ti ar pasa. Ai in istoricul tau o gramada de exemple de genu. Va n gura cu propaganda vpastra mizerabila.....
5
3
Romanii sclavi in tara lor
4
4
Suntem mai jos decât bulgarii, caci ne-am "becalizat" de tot !!! Nivelul de jos este deja 27 !!!
6
0
Mai infractorule.... Taci
5
3
Tu ai vandut Ro,Nenorocotule.Si ai si Tupeu sa vi cu pareri
10
3
sinucisul asta nu a furat destul ?
12
5
Despre Cbinatul Siderurgic Galati atunci cand a fost vandut lui Mital presa a scris ca a fost dat gratis urmand ca indianul sa plateasca datoriile combinatului care atunci erau de aproximariv 30 de miliarde de lei,dupa care guvernul Nastase a dat o ordonanta de urgenta prim care i-a anulat indianului obligatia de a plati bani astia catre statul Roman,fapta pentru care nu a fost condamnat si daca Ponta"altul care pozeaza acum ca iubitor de tara"a vazut ca se poate asha ceva fara sa patesti nimic tot asha cand a fost premier a anulat si el obligatia celor de la KazMunaiGaz de a investi 900 de mii de dolari dupa ce Kazahi au cumparat Petrmidia Navodari,ori se stie ca lucrarea de doctarat plagiat a lui don profesore a fost coordonata de A.Nastase,vorba aia,asha profesor asha elev.
13
0
Ce tot promovati toti puscariasii? Mai are tupeu sa apara in spatiul public, cand tara e cum e din cauza lui? La lada de gunoi a istoriei, e locul lui.
16
2
Fals !Oricum nu s-au prins inca ce plasa au luat crezand ca romania este de nivelul 2.Tu sti bine ca tara a fost adusa de voi acum ii ani cum spuneai la nivelul 3 sau .Chiar nu ai aflat cum arata acum tarile africane ce erau in urma cu 30 de ani la nivelul 4 ?Si-au recuperat resursele si devin din ce in ce mai moderne ,deja au autostrazi si cai ferate de mare viteza
14
0
Cat tupeu poate sa aiba poponarul asta,dupa ce a saracit tara cu furaciunile lui acum ne da lectii,nevasta-sa era mai rau ca Elena Ceausescu ea facea preturile la spagi si tot ea le incasa Ai fost primul miliardar din Romania ai vandur petrolul la OMV pe doi lei ,ai vandut combinatul siderurgic de la galati pe un milion de usd si nu s-a incasat nici un usd nici pana azi Hooo popo
19
3
pirnaiasule,cind ai cedat petrolul,Singura tara din europa care are petrol,nic hitler n.a indraznit,te.a obligat cineva?ce tuleu de borfas.dar aurul,bancile,minereul de cu,ai uitat adrian pirnaie?
19
3
Romanii nu sunt europeni de mana a doua, ei sunt "pupindosisti" de prima mina !!!! Coloniștii angajează numai "second-profesionisti" !!!
10
5
Delhaize/Mega Image sunt belgieni nu olandezi! Confunzi Belgia cu Olanda! In plus, cele 400 de magazine asigura locuri de munca pentru zeci de mii de romani! :)))))
17
4
Are dreptate in acest context.
7
10
Mare tupeist esti mai bombonel acum cand il acuzi pe Klaus Johanis pentru lipsa de reactie,haide sa iti amintesc ca tipul asta de presedinte inactiv cum il numrsti tu pe K.Johanis l-am mai vazut cand tu erai premier si Ion Iliescu presedinte,sau atunci era bine cand le-ai cedat suspect de ieftin austriecilor de la O.M.V.petrolul Romaniei,aici sa nu o sa bagi iar fraza"cu acordul parlamentului", caci parlamentari PDSRisti erau pres in fata ta asta o stie toata Romania,sau cand ai platit de data asta foarte mult pentru fregatele alea britanice"ca doar nu plateai din buzunarul tau",mai Nastase toate relele astea care se intampla si acum in Romania au inceput de pe timpul cand tu erai premier si nea Nelu presedinte atunci parlamentari au aprobat legi foarte usoare pentru vanzatori de tara,legi de care ai profitat si tu caci altfel in mod normal ar fi trebuit sa mori in puscarie raportat la cat rau i-ai facut tari asteia si dupa tine mari hoti si corupti din Romania au profitat de legile blande date de hoti"a se citi parlamentari"pentru ei si clanurile lor de interese. Deci daca vrei sa fii cinstit mai A.Nastase spune adevarul pana la capat caci adevarul spus pe jumatate este o manipulare ordinara,adica mai rau decat o minciuna;asta ca sa intelegi si tu mai profesore universitar doctor.
18
11
Nasrase is a worthless piece de la merde
14
7
sa dispara pensiile si salariile speciale pensionari la 45 de ani si securitatEa din toaTe,astea vOr astia din vest!si Noi!!!!!
22
4
ia zi pirnaiasule,ii boicotezi cu sutele de milioane luate spaga ca sa faca astia afaceri in tara.ce texte de pirnaias ai nastase,ai invatat ceva acolo.sa deschizi usi cu pontoarca stii?
19
7

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515