REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

NATO: Reuniune la vârf la Haga, pe 27 iunie, a mai multor state membre, între care şi România

NATO: Reuniune la vârf la Haga, pe 27 iunie, a mai multor state membre, între care şi România

A.F. 22 iunie 2023 | 00:00 246

Liderii Olandei, României, Belgiei, Poloniei, Norvegiei, Albaniei ÅŸi Lituaniei, împreună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se vor întâlni marÅ£ea viitoare la Haga pentru a discuta despre războiul din Ucraina ÅŸi despre "situaÅ£ia securităţii în lume", înaintea summitului AlianÅ£ei de la Vilnius din iulie, transmite agenÅ£ia EFE.

NATO: Reuniune la varf la Haga, pe 27 iunie, a mai multor state membre, intre care si RomaniaJens Stoltenberg

Guvernul olandez a anunÅ£at miercuri că preÅŸedintele României, Klaus Iohannis, preÅŸedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, preÅŸedintele Poloniei, Andrzej Duda, ÅŸi prim-miniÅŸtrii Alexander De Croo - Belgia, Jonas Gahr Store - Norvegia ÅŸi Edi Rama - Albania se vor întâlni pe 27 iunie la Catshuis, reÅŸedinÅ£a oficială a premierului olandez Mark Rutte, la Haga.

Reuniunea are loc la iniÅ£iativa lui Rutte ÅŸi Stoltenberg, cu scopul de a pregăti împreună summitul NATO care va avea loc pe 11-12 iulie la Vilnius, în Lituania.

Potrivit guvernului olandez, în timpul dineului de lucru, liderii prezenÅ£i vor discuta "despre războiul din Ucraina ÅŸi situaÅ£ia securităţii în lume", însă înainte de această întâlnire va avea loc o reuniune bilaterală între Rutte ÅŸi Stoltenberg, la care se va alătura ministra olandeză a Apărării, Kajsa Ollongren.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat pe 6 iunie, în discursul rostit în deschiderea summitului B9 de la Bratislava, că aliaÅ£ii îÅŸi vor întări sprijinul pentru Ucraina cu un pachet multianual de asistenţă pentru a o ajuta în tranziÅ£ia de la epoca sovietică la standardele NATO, potrivit unui comunicat difuzat pe site-ul alianÅ£ei, citează Agerpres.

"ToÅ£i aliaÅ£ii sunt de acord că uÅŸa NATO rămâne deschisă, că Ucraina va deveni membră a AlianÅ£ei ÅŸi că Rusia nu are veto", a subliniat el.

Stoltenberg a evocat în alocuÅ£iunea sa ÅŸi situaÅ£ia din Ucraina, afirmând că "războiul neprovocat al preÅŸedintelui (rus Vladimir) Putin împotriva Ucrainei a schimbat mediul nostru de securitate pe termen lung" ÅŸi că "Rusia a distrus pacea în Europa". 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468