REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Nazare: Taxa de solidaritate aplicată OMV e mai mare ca absorbția PNRR de până acum

Nazare: Taxa de solidaritate aplicată OMV e mai mare ca absorbția PNRR de până acum

A.F. 18 ianuarie 2023 | 00:00 847

Suma înacasată de statul român prin taxarea OMV pentru profit va fi mai mare decât absorbția de până acum prin PNRR - Este dezvăluirea pe care o face Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe.

Nazare: Taxa de solidaritate aplicata OMV e mai mare ca absorbtia PNRR de pana acumAlexandru Nazare

"Taxa de solidaritate aplicată doar OMV, de aprox 1 miliard de euro, este mai mare decât absorbția efectivă din PNRR de până acum, spun acest lucru realizăm despre ce sume discutăm. Așteptarea OMV nu plătească această taxa se datorează strict unei transpuneri defectuoase a regulamentului european de către Ministerul de Finanțe, care ia în calcul CAEN-uri și nu sectoare de activitate. Acesta este unul din cazurile în care se vede foarte bine în sume pierdute diferența dintre o transpunere în legislația națională avantajoasă și una defectuoasă.

Anaf nu are nici un rol astăzi, oricât de mult discutăm despre controlul demarat, dar ar fi putut avea dacă era implicat real în elaborarea ordonanței, înainte de adoptarea ei.

Ministrul de finanțe a tratat cu superficialitate această problemă, de altfel nici nu a participat la ședința de guvern în care s-a adoptat ordonanță, în 28 decembrie. Acesta este restant și astăzi cu răspunsul dacă OMV este obligat sau nu, conform legii în vigoare, plătească taxa până în iunie. Soluția este una singură: modificarea ordonanței în spiritul regulamentului european, înlocuirea CAEN-urilor cu sectoarele de activitate. Poate și introducerea trading-ului din energie, care dintr-un motiv sau altul lipsește

În această speță concretă, nu Austria ne umilește. Noi o facem, cu sau fără bună știință", scrie Nazare pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca da ,sunt trădători în conducerea tarii și nimeni nu ii trage la răspundere, normal ca de la noi este greșeală pe care întârzie sa o corecteze .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212