REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

NEBUNIE la Eurovision: Clasamentul a fost dat peste cap, din cauza erorilor de calcul

NEBUNIE la Eurovision: Clasamentul a fost dat peste cap, din cauza erorilor de calcul

Replica API 24 mai 2019 | 00:00 214

European Broadcasting Union a anunţat că o eroare a marcat calculul punctajelor finale de la Eurovision, astfel că Marea Britanie, clasată ultima în concursul muzical, a primit un scor mai mic după reevaluarea făcută de oficiali, şi nu a fost singura ţară în această situaţie, conform stiripesurse.ro.

Cântecul „Bigger Than Us”, interpretat de Michael Rice, s-a clasat în finala de sâmbătă noapte de la Tel Aviv pe ultimul loc, al 26-lea, cu 16 puncte, dintre care trei au fost acordate prin votul publicului. După revizuirea scorului, punctajul acordat de juriile celorlalte ţări participante a fost scăzut la 8.

Miercuri seară, oficialii Eurovision au anunţat că modificarea a venit în urma descalificării juriului din Belarus.

Primele patru locuri sunt neschimbate, iar Duncan Laurence din Olanda a rămas câştigător al competiţiei, cu piesa „Arcade”. În urma revizuirii, piesa a mai primit şase puncte, în final având 498.

Italia, Rusia şi Elveţia s-au menţinut pe poziţiile doi, trei şi patru, primind puncte, iar Norvegia, căreia i-a fost scăzut punctajul, a coborât de pe cinci pe şase. Pe locul al cincilea s-a clasat Suedia, cu 334 de puncte. Macedonia de Nord a urcat, graţie primirii a 10 puncte, de pe locul opt pe şapte.

EBU: Din cauza unei erori umane, a fost folosit un rezultat colectiv incorect

Australiei i-a fost scăzut 1 punct, iar Islandei, 2 puncte, însă cele două şi-au menţinut locurile (9 şi 10). Slovenia, în schimb, a pierdut două locuri, ajungând pe 15, deşi şi-a menţinut punctajul. Cipru şi Malta au urcat în clasament de pe locurile 15 şi 16, pe 13 şi 14.

Juriul din Belarus a fost descalificat după ce voturile lui din prima semifinală au fost dezvăluite, împotriva regulilor concursului.

European Broadcasting Union a precizat că a creat „un rezultat de rezervă” bazat pe rezultatele celorlalte ţări care au fost votate similar.

„Din cauza unei erori umane, a fost folosit un rezultat colectiv incorect. EBU şi partenerii săi regretă că această eroare nu a fost identificată mai devreme şi vor revizui procesul pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Eurovision.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Australia la Eurovizion?????
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108