REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

NEBUNIE TOTALĂ la Năvodari: proces după proces, în cazul blocurilor aprobate ‘după ureche’

NEBUNIE TOTALĂ la Năvodari: proces după proces, în cazul blocurilor aprobate ‘după ureche’

Replica API 13 decembrie 2017 | 00:00 392

Locatarii care au reclamat o construcţie, daţi şi ei în judecată!

Locatarii care au reclamat o construcţie, daţi şi ei în judecată!

Legi proaste, administraţii locale dezinteresaţi, corupte şi afacerişti care speculează orice teren fertil pentru a mai trânti o construcţie-două-trei, chiar şi cu preţul dispariţiei unui petic de parc – aceasta poate fi descrierea judeţului Constanţa. Trecând însă peste descrierea generală, revenim asupra unui caz particular, înregistrat la Năvodari.

Acolo, locatarii unui bloc au reuşit să arate că imobilul din imediata lor vecinătate nu respectă regulile (nici de bun simţ, dar nici legale). Practic, au blocat în instanţă finalizarea unui alt bloc, însă nu au răzbit! Au fost, la rândul lor, daţi în judecată. În plus, construcţia de lângă blocul lor este aproape gata, „graţie” unor angajaţi ai Primăriei Năvodari care nu au sesizat că dau undă verde unui imobil care nu prezintă la dosarul proiectului toate actele necesare.

Vorbim despre cazul locatarilor din imobilul de pe strada D5 la numărul 56 (zona Depozit 10). Alături de acest bloc a “răsărit” un alt bloc de locuinţe, dar care nu respectă gradul de însorire, distanţa dintre imobile fiind mai mică decât cere legea. Sesizând aceste aspecte, cetăţenii s-au adresat instanţei, cazul intrând şi în atenţia Prefecturii. Analizând speţa, magistraţii au decis ca lucrările să fie oprite, până la clarificarea mai multor aspecte. Ce a urmat? Investitorul „deranjat” de vecini, familia Abbas, s-a adresat şi ea justiţiei!

„Au cerut ordonanţă să termine lucrările. Ce cer ei de fapt s-a efectuat deja. Noi avem poze prin care am arătat instanţei că au termoizolat. Nu avem cum să fotografiem sus, pe terasă, să ştim dacă şi acolo”, a declarat una dintre locatarele blocului de pe strada D5. Termenul în instanţă a avut loc în data de 8 decembrie, dată la care magistraţii au respins solicitarea investitorului Abbas.

Dar, acesta are posibilitatea să facă recurs. “Între timp, noi încercăm să cerem conexarea dosarelor – şi al nostru, şi al Prefecturii, iar dacă instanţa le anulează autorizaţia de construire, vom merge mai departe, cu un proces de demolare sau prin care să cerem despăgubiri. Dar e mult până acolo”; ne-a mai precizat unul din locatarii blocului “pus la umbră” de clădirea vecină.

Detaliile cazului:

https://www.replicaonline.ro/se-construieste-haotic-locatarii-unui-bloc-din-buza-marii-au-oprit-in-instanta-constructia-unui-alt-bloc-335671/

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa este si in ct la fel euro
3
0
Veniti la mine si va iau eu spaga ca sunt cel mai bun spagagiu si hot
11
0
si terminat, cade bloculetzul. Cum naiba isi imbraca in material inflamabil zidurile?
6
1
Mai exista asa ceva la Navodari ? Dar ce te mai mira .... la Navodari ! Cine o fi proprietarul blocului sau executantul lucrarii ?
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108