REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nelu Tătaru: Medicul erou de la Piatra Neamț urmează să fie detubat

Nelu Tătaru: Medicul erou de la Piatra Neamț urmează să fie detubat

Replica API 22 noiembrie 2020 | 00:00 1162

Starea de sănătate a lui Cătălin Denciu este bună. Nelu Tătaru spune că medicul erou ar putea fi detubat săptămâna viitoare. Cătălin Denciu va fi vizitat de soţie, a afirmat Ministrul Sănătăţii.

Cătălin Denciu

Au apărut veşti noi despre starea lui Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în urma tragediei de la Spitalul din Piatra Neamţ. Ministrul Sănătăţii spune că acesta ar putea fi detubat săptămâna viitoare.

În seara de 14 noiembrie, zece bolnavi de COVID-19 şi-au găsit sfârşitul, după ce secţia de terapie intensivă în care se aflau internaţi a luat foc. Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care flăcările au mistuit salonul şi a încercat să îi salveze pe pacienţi. Acesta a suferit arsuri grave pe 75% din corp şi a fost transferat după 12 ore, la spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia, informează Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

La opt zile de la internare, medicul urmează să fie detubat săptămâna viitoare.

„Starea este staţionară, este echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, se practică şi procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Mai mult, soţia lui îl va putea vizita. „Vorbim şi cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soţia lui va merge în Belgia, anunţată de medicii belgieni că soţul ei ar putea fi detubat”, adaugă ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in Belgia au ajuns toti NEasiguratii de la Colectiv - amintiti-va de circul emotional care era atunci, ca sunt tineri, ca au drept la viata. Doctorul a facut ceva bun, a salvat pe altii - atatia au plecat pe degeaba. PUNCT
0
1
spitalele cele 10 pe care le flutura detinutul draknea in programul de guvernare unde sunt?, aveti impresia , ca peste noapte, se pot indrepta toate mizeriile lasate de acesti nenorociti PSD care au avut grija de pensiile speciale?, asa ca legat de ''faceti spitale'', se vor face, dar nu batand din palme. PSD au votat cresterea punctului de pensie la 40%, au fost conditii, dar prioritare au fost specialele
1
1
Daca nu era sa fie medic,nu ajungea in Belgia.A avut noroc cu colegii din Belgia unde a lucrat. Altfel era mort aici cu toate bacteriile si toti virusii luati din haznalele numite spitale.Cei care suntem operati stim cu cate bacterii am iesit din spital.Un cetatean simplu nu va ajunge niciodata la tratament afara,va muri cu zile aici.Netratat asa cum au murit toti,asa cum vedem la televizor si presa.Faceti spitale,nu mai omorati lumea.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108