REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

NESIMȚIREA unor cetățeni fără DIPLOMĂ, aruncată în mai mulți SACI de GUNOI

NESIMȚIREA unor cetățeni fără DIPLOMĂ, aruncată în mai mulți SACI de GUNOI

Replica API 12 martie 2021 | 00:24 3558

În cartierul constănţean Tomis II, constănţenii nu ezită să îşi arunce gunoaiele pe la colţurile blocurilor ori chiar pe mijlocul trotuarului. Zilele trecute, pe strada Nicolae Iorga un munte de saci de gunoi plini “ochi” aşteptau să fie ridicaţi din drum, pietonii fiind nevoiţi să-i ocolească.

Un munte de saci menajeri, în mijlocul drumului

La Constanţa, problema gunoiului menajer devina una din ce în ce mai serioasă. Zilele trecute, la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Nicola Iorga, un munte de saci de gunoi au fost lăsaţi în mijlocul trotuarului poate, poate i-o ridica cineva de acolo. Pietonii au fost nevoiţi să îi ocolească, dar şi obligaţi să strâmbe din nas. “Probabil va veni cineva sa îi ridice. Nu înţeleg de ce nu i-a depozitat la o platformă de colectare a deşeurilor şi a fost nevoie să-i abandoneze în drum. Probabil din comoditate”, a explicat un trecător.

Situaţia nu este roz

Nici în cartier, pe străzile lăturalnice, situaţia nu este mai roz întrucât cetăţenii abandonează la întâmplare ori înghesuie cu bună ştiinţă gunoaiele pe la colţurile blocurilor. Imaginile surprinse dezvăluie nepăsarea de care cetăţenii dau dovadă. Cu toate acestea, echipele din cadrul Primăriei continuă să igienizeze pe cât posibil oraşul. O astfel de acţiune a avut loc chiar miercuri, 10 martie, la Şcoala 29 din Tomis Nord.

Cei care aruncă gunoiul pe jos, riscă amendă

Amintim că reprezintă contravenţie la normele privind salubritatea, menţinerea curăţeniei şi protecţia mediului: scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de ţigări, coji de seminţe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună, precum şi în mijloacele de transport în comun şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 400 şi 800 de lei pentru persoane fizice şi 500-1000 de lei pentru persoane juridice.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai dobitocilor nu mai aruncati gunoiul pe strazi si pe marginea drumurilor retardatilor. cum isi permit niste putoi ordinari,mediocri sa murdareasca natura?
0
0
alo, acolo e tomis 1 , mata esti din cta ?
0
0
Se intampla si in zona Brotacei, e o alee intre blocuri pe partea opusa pietii langa cladirea cu farmacia. Azi in jurul pranzului am vazut eu era o tanara de etnie in capot cum si-a depus sacosa cu gunoi langa peretele cladirii.
1
0
O sa radeti... Au diploma.... de la Spiru Haret, Andrei Saguna, etc
5
2
Sincer daca era aruncat pe jos va era mai bine???????
5
0
Unde dracu sunt putorile de la politia locala?? Cred ca dupa babele care vand amaratele patrunjel
10
0
Ala a scos gunoiul pentru masina de gunoi care trece saptamanal. Putea sa scoata tomberoanele, dar e civilizat si in saci inchisi. Ii ridica sri-lankezii de la Polaris mai repede.
10
1
pai slugile de la locala ce pazesc?doar masti si parcari?sa patruleze cacamas pe ei!!!
8
0
De ce nu adaugati comentariul.Deranjea-za.
1
0
nu exista camere de filmat ?? noi platim taxe grele pt gunoi, altii nici macar nu au contract si implicit, nu plartesc taxele aferente.
3
2
Pe strazi si trimisa amenda acasa cu poza cu tot. Se rezolva simplu.
7
0
Am impresia ca este tomis 1 ....zic si eu...
4
1
Un banal oras oriental cu oameni murdari si saraci, tupeisti si prosti.
14
0
lui voiculescu s a arunci cu ...sanatatea la gunoi!
2
2
Politia se plimba cu masina in cartier, numai cand am stat in carantina, ca sa dea amenzi pentru masca. Ghenele din fata blocului H1 sunt mereu pline si gunoiul imprastiat de jur imprejur.
8
0
Las Fierbinti este serealu meu preferat cu actori mei preferati decand este la televizor leam vazut pe toate
6
5
Generatia Las Fierbinti: in jurul nostru vedem doar mitocanie, lene, incultura si prostie. In jurul nostru vedem doar personaje precum Giani si Bobita, al caror nivel IQ tinde spre zero.
15
2
Si ati sat vreo amenda? S-ar umple primaria de bani daca Politia si - ar face treaba. Peste tot sunt aruncate peturi, hartii, saci de gunoi. Halal masuri
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468