REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
16.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Netflix le-a dat în judecată pe creatoarele unui musical inspirat din serialul 'Bridgerton'

Netflix le-a dat în judecată pe creatoarele unui musical inspirat din serialul 'Bridgerton'

Replica API 1 august 2022 | 00:00 506

Compania Netflix Inc. le-a dat în judecată vineri pe creatoarele unui musical neautorizat care se inspiră din popularul său serial "Bridgerton", acuzându-le de încălcarea drepturilor de autor după ce au creat o anumită cerere în rândul publicului pentru acea producţie teatrală prin intermediul unor conţinuturi online publicate pe platforma de socializare TikTok, informează Reuters.

Plângerea a fost depusă împotriva lui Abigail Barlow şi Emily Bear la Tribunalul Federal din Washington, la trei zile după o reprezentaţie sold-out a spectacolului "The Unofficial Bridgerton Musical", care a fost organizată la Kennedy Center din capitala Statelor Unite.

Un avocat al celor două acuzate a refuzat deocamdată să facă declaraţii pe această temă, spunând că doreşte să analizeze mai întâi plângerea depusă în instanţă.

Serialul "Bridgerton", lansat pe 25 decembrie 2020 şi inspirat din romanele de dragoste publicate de scriitoarea Julia Quinn, a atras 82 de milioane de spectatori în primele patru săptămâni de difuzare pe Netflix a primului său sezon, stabilind un record de audienţă la acea vreme. Serialul a continuat apoi cu cel de-al doilea sezon, difuzat în 2022, precum şi cu un serial de tip spin-off şi un eveniment-live, "The Queen's Ball", găzduit în şase oraşe.

Managerii de la Netflix afirmă că după premiera din 2020 a serialului "Bridgerton", cele două acuzate au început să publice o serie de mesaje şi conţinuturi online despre această producţie pe TikTok, unde au împreună 2,4 milioane de admiratori, inclusiv cântece inspirate din personajele, scenele, dialogurile şi intrigile serialului, citează Agerpres.

Platforma de streaming a precizat că le-a avertizat pe cele două acuzate în repetate rânduri şi le-a cerut să se oprească, însă ele şi-au continuat planurile ce vizau lansarea unui album, intitulat "The Unofficial Bridgerton Musical", care a câştigat între timp un premiu Grammy, şi a unei producţii teatrale de tip musical.

În această săptămână, musicalul creat de Abigail Barlow şi Emily Bear a fost jucat cu casa închisă la Kennedy Center din Washington, unde Netflix organizase la rândul său un eveniment propriu inspirat din "Bridgerton".

Fanii serialului atraşi la Kennedy Center ar fi participat, altfel, la evenimentul "Bridgerton Experiment" organizat de Netflix şi au fost astfel induşi în eroare, crezând că platforma de streaming ar fi aprobat producţia neautorizată creată de Barlow şi Bear, au precizat reprezentanţii companiei americane.

O reprezentaţie a aceluiaşi musical neautorizat este programată pentru luna septembrie la Royal Albert Hall din Londra, afirmă iniţiatorii procesului.

Shonda Rhimes, creatoarea serialului "Bridgerton", a declarat că deşi se bucură foarte mult să vadă că publicul s-a îndrăgostit de producţia sa TV şi că spectatorii au găsit modalităţi foarte creative pentru a-şi exprima aprecierea faţă de show-ul în cauză, "ceva ce a început ca o celebrare amuzantă concepută de Barlow şi Bear pe reţelele de socializare s-a transformat într-o capturare flagrantă a drepturilor de proprietate intelectuală exclusiv pentru beneficiul financiar al lui Barlow şi Bear".

La rândul ei, scriitoarea Julia Quinn a spus că s-a simţit "flatată şi încântată" atunci când Abigail Barlow şi Emily Bear au început să compună cântece inspirate din "Bridgerton" şi să le distribuie pentru admiratorii lor de pe TikTok. "Există totuşi o diferenţă între a compune pe TikTok şi a înregistra şi a interpreta astfel de piese pentru câştiguri comerciale", a adăugat scriitoarea americană.

Iniţiatorii procesului vor să pună capăt încălcărilor prezumtive ale drepturilor de autor şi solicită despăgubiri, însă valoarea acestora nu a fost dezvăluită .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212