REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Netflix precizează că ''The Crown'' este ''o dramatizare fictivă'', adăugând o frază clarificatoare în trailerul serialului

Netflix precizează că ''The Crown'' este ''o dramatizare fictivă'', adăugând o frază clarificatoare în trailerul serialului

A.F. 24 octombrie 2022 | 00:00 282

Platforma de streaming Netflix şi-a informat utilizatorii că serialul ''The Crown'' este o dramatizare fictivă, adăugând o frază clarificatoare în acest sens în trailerul de pe YouTube al sezonului 5 din această producţie TV, care va avea premiera pe 9 noiembrie, relatează  revista Variety.


Într-o descriere a noului trailer, publicată pe contul oficial al Netflix, sunt precizate următoarele aspecte: "Inspirată de evenimente reale, această dramatizare fictivă prezintă povestea reginei Elisabeta a II-a şi evenimentele politice şi personale care i-au modelat domnia".

Un purtător de cuvânt al companiei Netflix a declarat pentru Variety: "Serialul 'The Crown' a fost întotdeauna prezentat drept o dramă bazată pe evenimente reale. Sezonul 5 este o dramatizare fictivă, care îşi imaginează ceea ce s-ar fi putut întâmpla în spatele uşilor închise în timpul unui deceniu important pentru Familia Regală - un deceniu care a fost deja examinat şi bine documentat de jurnalişti, biografi şi istorici".

Adăugarea acelei fraze clarificatoare a fost făcută după discuţiile intense purtate în Regatul Unit despre posibilitatea ca telespectatorii să perceapă evenimentele din "The Crown" ca pe o reconstituire a unor evenimente reale. Presa britanică a relatat că surse de la Palatul Buckingham sunt deosebit de îngrijorate în legătură cu felul în care serialul american descrie aventura avută de prinţul Charles cu Camilla Parker-Bowles în timp ce era căsătorit cu Diana, prinţesă de Wales, mai ales în contextul în care el a urcat de foarte puţin timp pe tronul britanic, citează Agerpres.

După moartea prinţesei Diana (ce va fi descrisă în cel de-al şaselea sezon al serialului, care fi şi ultimul), Charles se căsătoreşte cu Camilla. Atunci când prinţul Charles a urcat pe tron, luna trecută, în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a II-a, Camilla a devenit regină consoartă.

La începutul acestei săptămâni, actriţa Judi Dench a transmis jurnaliştilor de la The Times o scrisoare publică în care a criticat platforma Netflix şi în care a spus că serialul "The Crown" ar trebui însoţit de un mesaj clarificator la începutul fiecărui episod. Legendara artistă britanică a mai spus că noul sezon al acestui serial american este "cumplit de nedrept" faţă de Familia Regală a Marii Britanii şi că promovează un "senzaţionalism grosolan". AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Gabriela Badea)

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212