REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Nicușor Constantinescu a contestat completul de 4 judecători al Curții Supreme

Nicușor Constantinescu a contestat completul de 4 judecători al Curții Supreme

Replica API 7 martie 2019 | 14:16 304

Nicușor Contantinescu

Inculpații din dosarul lui Radu Mazăre, privind terenurile din Mamaia și municipiul Constanța retrocedate ilegal, nu se resemnează cu ideea că vor sta următorii ani după gratii. Așa că fac tot posibilul să scape de pedeapsă. După Georgică Giurgiucanu, și Nicușor Constantinescu, care a ”bifa” în acest dosar 5 ani cu executare, a contestat un act administrativ, la Curtea de Apel Constanța, al Colegiului de conducere din cadrul Inaltei Curți de Casație și Justiție. Cel mai probabil este vorba despre constituirea completului de judecători de 4 judecători.

Acțiunea a fost depusă marți, 5 martie. Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, este încarcerat deja la penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de cinci ani pentru abuz în serviciu, în dosarul Centrului Militar Zonal.

Reamintim că în dosar au fost cercetați zeci de inculpați acuzați de restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).

Astfel, au fost trimişi în judecată următorii inculpaţi: Membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul primăriei Constanţa: Mazăre Radu Ştefan - primarul municipiului Constanţa, Constantinescu Nicuşor Daniel – fost consilier municipal, Racu Constantin – fost director al Direcţiei Administraţie Publică, - Dospinescu Daniela Ramona - directorul Direcţiei Patrimoniu, Marica Ion – directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Miron Dan - fost consilier municipal şi consilierii juridici Tălpău Cristian, Chircă Nora Alina şi (fost) Ghiţulescu Bogdan; Funcţionari din primăria Constanţa: Sozanski Andrei, Rusu Graţiela, Radu Gabriela, Cealera Claudia ; Funcţionare în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa (OCPI): Călătoru Luminiţa şi Stanciu Silvia; Mandatari: Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Tudorache Răsvan Mircea şi Nejloveanu Nicula; Notari publici: Andrei Aurel-Jean, Budei Cristina şi Darie Ruxandra-Luminiţa; Moştenitori ai persoanelor îndreptăţite: Ştefănescu Elena şi Leşe Laura Mariana; Cesionarii cumpărători de drepturi succesorale: Pană Viorel, Ionescu Valentin Gheorghe, prin firma sa „Habitat şi Ambient” SA, Borcea Cristian şi Camboianu Mihai, Sandu Bogdan Gabriel, prin SC „Holland Development Group” SA, şi Ene Daniel, Puşcaşi Marius, Puşcaşi Carmen şi Ceacîreanu Mihai Sergiu, ca persoană fizică şi prin firma sa „New Home Construct” SA; Interpuşii: Barbu Paraschiva, Şerban Alexandru Octavian şi

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul.

Astfel patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan în valoare de 114 milioane euro dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi de 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Citesc commenturile de mai jos si imi dau seama cat de iubit de constanteni este Nicusor Porcusor ! La multi ani in mititica !
3
0
eu nu stiu sa fie necostitutionale completele de 1, de 2, de 3 de 4, de 6, de 7 de... n judecatori. eu stiu ca numai completele de 5, ca asa a avut nenea Dragnea, asa ca stai la puscaroaica.
5
0
bobu de mazare are sentinta cu executare si .............. si nimic...........
5
0
Ma nesimtitule tu cand ai de gand sa dai inapoi bani pe care i-ai furat de la statul Roman de la noi toti adica.Intai plateste porcule dupa aia poti sa grohai.
8
1
Nea Nicu ai grija mare la baie sa nu scapi sapunu pe jos.
6
0
Porcu Sa putrezeasca in puscarie
9
0
A avut cocoselul bolnav si mi-a fost greu.. Acum cu el la parnaie am reusit sa cunosc o gramada de cocosei...
9
0
pe viata cretinule, haita completa a ciumatilor iti vor tine , cat de curand, companie- logic, tot pe viata
8
1
Nicule Nicule , tot la pouscarie ?
8
0
Fratii lui de furaciuni zburda liberi in politica si el plateste pentru toti. O merita. A fost un porc.
12
0
Bietul om incarcerat pentru telefoane neplatite !.,.,!? . A facut mult bine judetului inclusiv in handbal.Constantenii onesti te apreciaza.Sanatate domnule.
2
8
parca era sa moara, acum nu mai are nici pe dracu', iese de acolo si de bucura de tot ce a pus pe numele tatarului Husein Ozghen
9
0
Daca stai in puscarie poti sa contesti cat vrei!Desi ma indoiesc ca traiesti in conditii rele la inchisoare,totusi ar trebui sa ti se confiste averea.Tu,Mazare,Capatana si toata sleahta voastra de infractori ati secatuit orasul si judetul asta,erati jupani,nimeni si nimic nu va statea in cale!
12
1
lasa ca ii face bine inchisoarea ca acum 4-5 ani avea cancer in stadiu terminal .acum e vioi ca porcul scapat de craciun
14
3
Mai traieste javra asta? Parca era halit de cancer in faza terminala!!!
16
2
Porcii cu patru picioare au viata scurta,porcii cu doua picioare ai punem la ingrasat, ce zici porcule ai inceput sa grohai nu-ti mai place mancarea ??
17
1
Putin cinci ani ! Si nu-i bine ca face doar vreo trei .Averile confiscate pana la al cincilea neam.Daca era Ceausescu era mort de mult !
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272