REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Nicușor Constantinescu a scăpat, definitiv, de un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu!

Nicușor Constantinescu a scăpat, definitiv, de un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu!

Mirela PASCAL 4 mai 2023 | 00:00 3171

Nicușor Constantinescu a scăpat de unul din dosarele instrumentate de DNA, de abuz în serviciu. Este vorba despre unele infracţiuni din perioada 2009 – 2010, în legătură cu încheierea unor contracte „ocolind” procedurile legale cu privire la organizarea licitaţiilor. Mai exact, Constantinescu, în calitate de preşedinte şi reprezentant al CJC, ar fi încheiat contracte de publicitate, plătite din bugetul instituţiei, deci din bani publici, cu un trust media la care era acţionar.

Nicusor Constantinescu a scapat, definitiv, de un dosar in care era acuzat de abuz in serviciu!

În 2021, a fost achitat, întrucât fapta nu se încadrează legii penale, iar procurorii au formulat apel. Miercuri, 5 mai, Curtea de Apel Constanța a dispus încetarea procesului penal. Decizia pronunțată miercuri, 5 mai, de Curtea de Apel Constanța este definitivă. Judecătorii i-au ridicat măsura asigurătorie a sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa nr. 255/P/2016 din data de 11 aprilie 2018 a DNA, asupra bunurilor.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, Nicuşor Daniel Constantinescu, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale în materie, ar fi achiziţionat şi ar fi plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei, sumă ce ar fi reprezentat un prejudiciu adus bugetului Consiliului Judeţean Constanţa, concomitent cu obţinerea de către firma prestatoare a unui folos necuvenit în acelaşi cuantum. În perioada respectivă, Consiliul Judeţean Constanţa ar fi achiziţionat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral 12 facturi fiscale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai smecher din Dobrogea
0
0
Eu am furat sute de milioane din judetul vostru de p****i si acum ma bucur de ei
0
0
Hehehhh
0
0
Sa va dau salamul prin gura zdrentelor!
2
1
Cine e Irina asta
1
0
a furat pe fata, l-a vazut toata lumea dar fapta nu exista !!! Mwie cu kkt justitiei dar si porcului obosit !!!
6
2
Bravo Porcule poate reusesti sa iesi viu din cimitirul unde esti. Oricum nu o sa mai fii acelasi om, o sa ai sechele de puscarias imputit
17
6
Precum in sah, se pare ca se pregateste rocada mare si anume Lupu ii va lua locul Porcusorului. Speram totusi sa va intalniti la Poarta Alba ca sa aveti ce va povesti unul altuia. Tu Nicusoare sa-i povestesti de Irinuca, tu Lupule sa-i spui ca e de moda veche, ca acum se poarta turcoaicele. Si sa stati voi doi asa la taclale inca vrea 40 de ani de acum in coace.
18
3
Procurorii sunt cei care fac scapati infractorii. Ei fac spectacol la inceput cu tot felul de arestari, dupa care isi primesc atentiile si tin dosarele la sertar pana intervine prescriptia.
16
4
Nicule iubitule, Toate paparudele, Bine s au mai aranjat. Numai eu purcelule, Tare rau am mai picat. Sunt și cheală și falită. Mă simt chiar nedreptățită. Câtă mwie tu mi ai dat. Pe sub birou și prin pat. Noi doi uite ce am ajuns: Tot pe jos, niciunul sus. Hai te pupă cheala ta la cuc.
13
5
atat procurorii cat si judecatorii sunt specialisti in drept cu facultati si concursuri destul de dificile din cate am inteles, pe posturi absolvite; cat de complicate, aberante si incomplete pot fi legile, codul penal si procedurile judiciare din tara asta pentru ca cativa specialisti in drept sa ajunga la concluzii atat de flagrant contradictorii cum este asta “fapta nu se încadrează legii penale” sau se incadreaza in conceptia procurorilor ? un nespecialist ca mine se gandeste in mod natural imediat la spagi, interese si influente politice pentru ca pare singura explicatie de bun simt; dar pentru ca sa aflu daca este vorba de procurori sau judecatori trebuie sa dau cu banul; toate astea pornind de la prezumtia de nevinovatie pentru escrocul si infractorul de c-tinescu prezumtie care in cazul lui pare o gluma p*****a
13
3
fura pesedeii,justitia de hoti ii albeste si noi platim.ce bine e in romania.cind se racoresc hotii astia?????
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468