REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Noi precizări privind desfăşurarea Bacalaureatului. Cum stăm la Constanţa!

Noi precizări privind desfăşurarea Bacalaureatului. Cum stăm la Constanţa!

Replica API 18 mai 2020 | 00:00 1344

Elevii care vor susține în acest an Evalurea Națională și Bacalaureatul primesc precizări în fiecare săptămână din partea Ministerului Educației și din partea inspectoratelor școlare județene în legătură cu modalitatea de desfășurare a examenelor în condiții de siguranță. Mai mult, s-a decis ca aceștia să primească câte două măști de persoană la intrarea și la ieșirea din unitatea de învățământ, în timpul orelor de pregătire din perioada 2-12 iunie, dar și în timpul susținerii examenelor.

Pentru a afla mai multe în acest sens și pentru a știi care este situația la nivelul județului Constanța, am luat legătura cu inspectorul școlar general, Sorin Mihai, cel care a comunicat elevilor ce vor susține examenele naționale în perioada următoare care sunt măsurile luate la nivel național și regional.

Elevii izolați sau confirmați cu noul coronavirus vor avea parte de proceduri speciale

Sorin Mihai a vorbit despre cum vor susține examenele naționale elevii izolați la domiciliu sau confirmați cu COVID-19. „S-a stabilit ce se va întâmpla cu elevii care sunt izolați sau confirmați cu COVID-19. Aceștia vor susține probele în urma unor proceduri speciale, care va fi elaborată de către Ministerul Educației și Cercetării. Pentru elevii care solicită Comisia Națională și primesc bineînțeles, acordul pentru susținerea probelor pentru subiectul de rezervă se va organiza proba scrisă după susținerea ultimei probe la Evaluarea Națională, adică cea la Matematică”, a spus inspectorul școlar general.

Elevii vor primi câte două măști de persoană: la intrare și la ieșire

Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, a mai punctat faptul că elevii, profesorii și personalul auxiliar vor primi câte două măști de persoană în perioada de pregătire și la examenul propriu-zis. „Se vor oferi câte două măști de persoană, la intrarea și la ieșirea din unitatea de învățământ pentru terminarea programului din perioada 2-12 iunie, aceasta fiind perioada de pregătire pentru examenele naționale. Aceste măști vor fi împărțite atât elevilor, cadrelor didactice, cât și personalului auxiliar. Aceste măști vor fi oferite gratuit, în fiecare zi de activitate. La intrarea în unitatea de învățământ se va verifica temperatura corporală, astfel încât să nu depășească 37,3 grade Celsius. Cadrele didactice îi vor prelua pe elevi de la intrarea în unitatea de învățământ și îi va conduce către sală, pe un traseu stabilit anterior și marcat clar. Toata această activitate din perioada 2-12 iunie se va derula conform unei proceduri specifice, care va fi elaborată la nivelul unității de învățământ și care va fi monitorizată și verificată de către Inspectoratul Școlar. Vom avea asistent medical sau medic în fiecare unitate de învățământ. Deja am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică pentru a asigura cadrele medicale necesare pentru această perioadă. Vor fi maximum 10 elevi în sală și vom asigura distanțarea. În sală trebuie să existe un loc liber în față, în spate, dar și în stânga și dreapta. Fiecare elev va beneficia de 4 metri pătrați”, a mai declarat el.

Sorin Mihai a mai vorbit și despre o noutate în ceea ce privește Evaluarea Națională dar și Bacalaureatul. „Pentru Evaluarea Națională, elevii pot depune contestațiile online. Ele vor fi însoțite de o declarație conform căreia se va menționa că au luat la cunoștiință că nota de la contestație poate modifica nota inițială. Perioada alocată contestațiilor se întinde pe 2 zile: 22 și 23 iunie. În vederea Bacalaureatului s-a renunțat la competențele orale, doar că nu avem modificările pe metodologie, transmise oficial ca să putem face vorbire despre acestea”, a mai spus inspectorul școlar general.

1000 de litri de hipoclorid de sodiu, sponsorizare primită de ISJ Constanța

Sorin Mihai a mulțumit profesorilor și directorilor, iar nu în ultimul rând și unui agent economic, care a dăruit ISJ Constanța o cantitate mare de dezinfectant. „Trebuie să le mulțumesc cadrelor didactice, care s-au organizat exemplar. Directorilor trebuie să le mulțumesc pentru că în această perioadă am evoluat rapid, ne-am adaptat. Se vede un spirit de solidaritate în tot județul, nu doar la nivelul municipiului Constanța. La nivelul Inspectoratului Școlar am primit o sponsorizare din partea unui agent economic de 1000 de litri de hipoclorid de sodiu. Am distribuit deja această cantitate către unitățile de învățământ care au nevoie”, a încheiat Sorin Mihai.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Franta o tara mult mai bogata a gasit solutia sa nu cheltuie banii si sa supuna elevii profesorii si familiile acestora la risc echivaland examenele. Romania are bani de cheltiut sau interese si vrea sa sustina examenele cu orice risc.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108