REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nouă destinaţii de excelenţă vor fi prezentate la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României

Nouă destinaţii de excelenţă vor fi prezentate la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României

Replica API 19 februarie 2020 | 00:00 305

Cele nouă destinaţii de excelenţă din România care au ocupat locul I în cadrul concursurilor EDEN vor fi prezente în cadrul Târgului de Turism al României ce va avea loc la Bucureşti în perioada 20 - 23 februarie, a anunţat, luni, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), într-un comunicat, scrie Agerpres.

Conform datelor MEEMA, destinaţiile europene de excelenţă care au ocupat primul loc în cadrul celor nouă ediţii ale concursurilor EDEN sunt: Depresiunea Horezu, Parcul Natural Apuseni, Staţiunea Geoagiu - Băi, Ţinutul Buzăului, Municipiul Alba Iulia, Jurilovca, Mărginimea Sibiului, Municipiul Suceava şi Tăuţii Măgherăuş.

"În cadrul Târgului de Turism al României va fi organizat şi un seminar care are scopul de a prezenta Proiectul EDEN şi Destinaţiile Europene de Excelenţă winner (locul I) desemnate până în prezent în ţara noastră, ca parte integrantă a Proiectului Romania EDEN Destinations Promotion. Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni şi este finanţat de Comisia Europeană", precizează sursa citată.

Proiectul EDEN - Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană (CE), cu scopul dezvoltării turismului durabil, decongestionării destinaţiilor clasice, reducerii sezonalităţii, redirecţionării fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale şi încurajării pentru crearea de reţele între participanţii la proiect.

Ţările participante organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinaţiilor de excelenţă ale ţării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european.

În urma concursurilor organizate, are loc desemnarea Destinaţiilor Europene de Excelenţă - winner (locul I) şi runners-up (locurile II-IV), având ca bază procedura agreată de Comisia Europeană.

România a participat la toate ediţiile, fiind desemnate în prezent 39 de Destinaţii Europene de Excelenţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108