REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Noul șef al ANSVSA participă la acțiunea de salvare a oilor de pe nava scufundată din Portul Midia

Noul șef al ANSVSA participă la acțiunea de salvare a oilor de pe nava scufundată din Portul Midia

Replica API 27 noiembrie 2019 | 00:25 816

Primul-ministru Ludovic Orban, prin decizie, a numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu rang de secretar de stat, pe Robert Viorel CHIOVEANU. Acesta îl înlocuiește pe Geronimo Brănescu, demis de ministru, care se va întoarce la DSV Constanța, pe funcția de conducere.

sursa foto: cotidianulagricol

Președintele ANSVSA participă la acțiunea de salvare a oilor aflate pe nava eșuată în portul Midia

Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, alături de toate forțele implicate, la acțiune de salvare a oilor aflate în nava eșută în portul Midia.

În seara zilei de 26 noiembrie, președintele Autorității s-a deplasat în portul Midia, unde, alături de medicii veterinari aflați la fața locului și împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a participat efectiv la acțiunea de salvare a animalelor aflate pe navă.

Totodată, s-a dispus detașarea de medici veterinari oficiali din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județele limitrofe și a fost solicitată și prezența unor medici de liberă practică, pentru a asigura asistența veterinară animalelor salvate.

Pe parcursul nopții, s-a reușit salvarea unui număr de 70 de animale, în condiții dificile, din cauza vremii nefavorabile, a stării de agitație a animalelor, care a necesitat sedare, și a culoarului îngust prin care puteau fi extrase oile. Starea de sănătate a animalelor salvate a fost evaluată de medicii veterinari aflați la fața locului și, acolo unde a fost cazul, li s-a administrat tratament de susținere.

Ulterior, oile au fost transportate într-un adăpost care asigură condiții de bunăstare, inclusiv cele de microclimat și sunt supravegheate în permanență de medici veterinari, care continuă evaluarea și administarea tratamentelor necesare.

Facem precizarea că, animalele salvate se află sub restricție sanitară veterinară, nu vor părăsi adăpostul, nu vor fi transferate către centre de colectare a animalelor și nici dirijate către abator pentru sacrificare.

În momentul de față, se poartă discuții cu reprezentanții asociațiilor de protecția a animalelor, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru acestea.

Medicii veterinari colaborează îndeaproape cu reprezentanții autorităților locale, ai celorlalte instituții implicate în acțiune, dar și cu reprezentanți ai asociațiilor de protecția a animalelor.

“Principala preocupare a serviciilor veterinare și toate eforturile noastre se îndreaptă acum către salvarea unui număr cât mai mare de animale, spre adăpostirea în condiții de bunăstare și tratarea celor salvate”, a afirmat președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu.

De asemenea, președintele Autorității a anunțat că va demara imediat o anchetă internă, pentru a verifica modul în care a fost gestionată această situație.

Președintele ANSVSA, dr.Robert Chioveanu, după finalizarea ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență la care participă, se va reîntoarce în portul Midia, pentru a lua parte, alături de ceilalți medici veterinari la operațiunea de salavare a animalelor, aflată în derulare.

Update:

Se vor efectua alte 2 decupaje în puntea superioara a navei pentru a facilita accesul personalului de interventie, apoi se vor evacua restul de ovine rămase în viață. La ora actuală, sunt 6 medici veterinari(3 voluntari si 3 din cadrul ANSVSA) la bordul epavei care tranchilizează ovinele pentru a putea fi scoase de salvatori rapid, apoi sunt predate și transportate cu ambarcațiuni la mal.

Oile evacuate de pe nava eșuată sunt depozitate temporar pe cheiul din portul Midia în țarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ASVSA le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje, apă și în momentul în care își revin, se transportă cu mijloc de transport autorizat la ferma de proveniență, de unde nu pot pleca fără aprobarea ANSVSA.

În sprijin, la fata locului sunt reprezentanți ai Politiei de Frontieră cu o ambarcațiune cu polițiști de frontiera care asigura zona și intervin la solicitare.

De asemenea, la fața locului sunt și 3 remorchere de la Arsvom cu 30 de oameni și 9 scafandri.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina sfertodocul de la arsvom , doar el este capabil sa-l scoata , doar el este cel mai bun , destept , frumos , si capabil chiar daca are creier de furnica .
0
12
Pai pilotu cum sa dea vina pe remorchier ca la tras si il vedea ca se banda nu poate da vina pe remorchier doarece e firma lu MIRONESCU care va fi viitorul director ANR care nu lasa ziaru rubrica de coment ca sa nul mascareasca lumea.
0
16
Bravo! Felicitari ! Salvati acele biete animale!
5
16
il demite da vine ca sef la constanta, dar luati-l voi acasa pe geronimo,
5
15
Ce cauta Iusco in echipa de salvare? Vrea director, doar e pe bune cu Chioveanu...
21
9
Poate il demite si pe borfasul de gero si la pachet limbricul de gheba
7
33

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108