REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Nu se mai construieşte parcul de miniaturi în Tăbăcărie!

Nu se mai construieşte parcul de miniaturi în Tăbăcărie!

Replica API 11 iunie 2019 | 00:13 457

Mult discutatul proiect al Primăriei Constanța, respectiv intenția de a amenaja în parcul Tăbăcăriei un parc de miniaturi, nu va mai fi realizat! Motivul: cele două hotărâri de Consiliu Local privind aprobarea plăţii contribuţiei ce îi revine municipiului din costurile eligibile aferente proiectului "Joint Romanian -Bulgarian Cultural and Historical heritage Miniature Park”, respectiv aprobarea indicatorilor tehnico- economici aferenţi obiectivului în faza documentaţie tehnico-economică au fost anulate de Tribunalul Constanța, atât de instanța de fond, cât și cea de recurs. Luni, Curtea de Apel a respins recursul Consiliului Local.Decizia este definitivă.

La instanță, fiecare și-a susținut punctul de vedere. Reprezentanții Asociației Constanța Altfel au arătat că cele două hotărâri au fost adoptate în lipsa avizului Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice si de arhitectura, a cărei opinie/al cărui aviz este obligatoriu potrivit legii, față de obiectivul urmărit și "pașii" presupuși de atingerea acestuia.

Prin amenajarea celor 20.000 mp din interiorul Parcului Tăbăcăriei, sunt încălcate dispoziții imperative ale Legii nr. 247/2007: "Este interzisă schimbarea destinației, reducerea suprafețelor ori strămutarea spațiilor verzi definite de prezenta lege. Prin excepție, se pot amplasa pe un spațiu verde: alei pietonale, mobilier urban, amenajări pentru sport, joc și odihnă, construcții pentru expoziții și activități culturale, construcții ușoare cu caracter provizoriu pentru activității de comerț și alimentație publică,grupuri sanitare, spatii pentru întreținere, dar numai în baza unei documentații de urbanism pentru întreaga suprafață a spațiului verde și cu obligația ca suprafața cumulată a acestor obiective să nu depășească" 10% din suprafața totală a spațiului verde", spune legea mai sus menționată.

La rândul lor, Reprezentanții USR, prin cererea depusă la instanță, au arătat ca Primăria Constanța a procedat, pe de o parte, la diminuarea suprafaței verzi a parcului, demers interzis în mod expres de lege, iar pe de altă parte, a fost încalcată obligația de adoptare a unei documentații de urbanism care să studieze întreaga suprafață a Parcului Tăbăcăriei, să integreze noile amenajări în ansambul amenajărilor acestui parc și să verifice că nu este depășită limita maximă de 10% de suprafață construită raportată la întreaga suprafață a Parcului Tăbăcăriei; promovarea unei astfel de documentații de urbanism ar fi generat de la sine o dezbatere publică (obligatorie pentru această categorie de documente), care

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu-mi place Fagadau dar cei care nu vreti sa se faca lucruri noi pe care nu le-ati mai vazut sunteti niste incuiati ca sa nu spun altfel. In Constanta trebuie construite locuri noi care sa atraga turistii si unde copii Constantei pot sa invete ceva. Nu trebuie sa fie neaparat in zona verde a Tabacariei. Poate s-ar putea face in locul Gravity Park!
0
0
Fagadau nu ai nimic sfant faci tot neamul armanesc de rusine ! Ai invatat doar sa acaparezi bani si putere ...PS : nu mai umbla ca prostu n targ la costum ...nu meriti cravata omule ! Curand vei avea interzis sa o porti , asa ca ... lasa scamatoriile !
1
1
CUM SA PUI POZA CU PODUL DE ACUM 20 DE ANI? CATA IPOCRIZIE?
3
0
Fagadau ti se ineaca toate corabiile si iti pica toate proiectele. Asta e abia inceputul CONSTANTENII PE CAREI-AI MINTIT SI INSELAT AU PRIND CURAJ SI AU INCEPUT SA TE DEA IN JUDECATA MASIV VA URMA UN TSUNAMI DE HOTARARI JUDECATORESRI IMPOTRIVA TA INCOMPETENTULE
7
0
BRAVO FAGABOULE , INCA O REALIZARE MAREATA IN MANDATUL TAU ! ANALFABETULE O SA INFUNZI PUSCARIA SI TU SI TOTI SPAGARII DIN PRIMARIA AIA INFESTATA DE ANALFABETI CU STAMPILA IN MANA
16
0
e bun pt copii cu autism
3
1
Foarte bine. Fagabou vrea sa distruga si ceea ce a mai ramas din parcul Tabacarie. Felicitari celor care s-au implicat. Rusine celor care au aprobat.
30
2
Mai spera si Fagadau sa faca un parc de makete, sa se simta si piticul de el ca un om normal cand se plimba printer ele si oamenii astia rai I-au luat si bucuria asta. Fagadau, fii cuminte si poate iti cumpara tanti Merla un trenulet electric, sa-l pui la tine acasa in baie si sa te simti si tu conducator pe ceva.
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212