REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O agenţie de turism din Rusia a anulat rezervările de vacanţă din Bulgaria

O agenţie de turism din Rusia a anulat rezervările de vacanţă din Bulgaria

Replica API 27 iulie 2011 | 00:00 144

Turişti speriaţi de cazurile de toxiinfecţii alimentare

Turişti speriaţi de cazurile de toxiinfecţii alimentare

Întotdeauna presa va avea partea ei de vină dacă turiştii nu dau năvală spre o destinaţie turistică sau alta. Este un comentariu "născut" din criticile pe care hotelierii, agenţiile de turism sau autorităţile le-au lansat de-a lungul vremii la adresa presei care a relatat că marea poate fi verde, mâncarea prea scumpă sau serviciile proaste. E drept că, dincolo de articolele justificate ale presei, privind anumite realităţi ale turismului, au existat şi exagerări - cel mai haios "incident" a fost acum câţiva ani, când un post de radio transmitea că la mare, pe litoralul românesc, tună, fulgeră şi plouă, însă în realitate constănţenii se topeau de căldură şi nici urmă de nor nu se vedea pe cer! Trecând dincolo de spaţiul mioritic, mai exact la bulgari, şi hotelierii de aici au ajuns la concluzia că... presa le sperie turiştii! Aproape că ne bucurăm răutăcios, că, cine ştie, poate turiştii speriaţi se încumetă şi vin în România.

Revenind la situaţia vecinilor bulgari, preşedintele Asociaţiei Patronilor de Hoteluri şi Restaurante din Nord Estul Bulgariei, Dimitar Dimitrov, a anunţat, extrem de supărat, că o agenţie de turism din Rusia a anulat rezervările pentru vacanţele unor grupuri de copii, relatează novinite.com. Motivul pentru care ruşii au renunţat să-şi mai trimită copiii pe litoralul bulgăresc îl constituie faptul că în presa din Bulgaria au fost relatate, pe larg, mai multe cazuri recente de toxiinfecţii alimentare, a spus Dimitrov. Acesta a mai precizat că reacţia turiştilor ruşi a afectat serios activitatea din nordul oraşului Kranevo, unde taberele de vară din zona plajelor constituie principala resursă de venit. Dimitrov a mai punctat, conform novinite.com, că reacţia părinţilor este de înţeles, întrucât nimeni nu vrea să-şi pună în pericol proprii copii. Pe de altă parte, Dimitrov susţine că taberele şi facilităţile din Kranevo, dar şi din alte zone, sunt în regulă, la standarde, chiar dacă există şi cazuri de agenţi economici care vor profit rapid pe seama copiilor.

În timp ce presa bulgară era "urecheată" pentru ştirile negative, autorităţile anunţau închiderea unei unităţi alimentare

Revenind la presă, Dimitrov a criticat insistenţa ziarelor de a publica incidentele negative, fapt care a condus la situaţia mai-sus arătată. Preşedintele Asociaţiei Patronilor de Hoteluri şi Restaurante din Nord Estul Bulgariei a continuat seria de comentarii, mai arată novinite.com. Însă, adaugă acelaşi site de ştiri din Bulgaria, în paralel cu aceste declaraţii, Agenţia pentru Siguranţa Alimentară anunţa că a verificat toţi cei 99 de copii cazaţi în perioada 13-20 iulie. Una dintre unităţile de alimentaţie care deservea aceşti copii a fost închisă şi 440 de kilograme de alimente au fost confiscate. Cele mai frecvente încălcări ale normelor în domeniu constate au fost: lipsa etichetării corespunzătoare, igienă precară, depozitare inadecvată şi alimente folosite după data expirării acestora, conform novinite.com.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108