REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O casă SIMBOL al Constanței se DEGRADEAZĂ pe ZI ce trece!

O casă SIMBOL al Constanței se DEGRADEAZĂ pe ZI ce trece!

Replica API 2 iulie 2021 | 14:49 2301

Casa Manicatide, o clădire simbol al Constanţei, amplasată în zona Peninsulară, a ajuns astăzi o ruină. Înconjurată de bălării, cu geamurile sparte şi zidăria afectată de trecerea vremii şi lipsa reparaţiilor capitale, monumentul istoric zace în paragină. Amintim, de asemenea, că imobilul cu o vedere impresionantă la port a fost scos la vânzare, în urmă cu ceva timp, pe fabuloasa sumă de 520.000 de euro. Mai precizăm că proprietarul monumentului istoric a fost amendat pentru nerespectarea legii privind protejarea monumentelor istorice. De atunci şi până acum nimic nu s-a schimbat, iar clădirea se află în aceeaşi stare avansată de degradare.

În clădire a funcţionat AJOFM

Casa Manicatide, situată pe strada Nicolae Titulescu nr. 36, este un monument istoric care se află în paragină. Imobilul a aparținut comerciantului Take Manicatide. Proiectată în anii 1900, în stil eclectic, cu elemente de decorație clasicizantă, clădirea are trei nivele: subsol, parter și etaj. Cu o priveliște impresionantă către port, imobilul se degradează pe zi ce trece.

Pe post de geamuri, au fost amplasate plăci de lemn, tencuiala a căzut în anumite locuri, iar scările şi balcoanele sunt la un pas de a se prăbuşi. Într-o vreme, în acest imobil a funcționat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța. În 2017, proprietarul monumentului istoric a fost amendat de poliţiştii constănţeni cu 13.000 de lei pentru nerespectarea legii privind protejarea monumentelor istorice.

Imobilul a fost scos la vânzare pe o sumă uriaşă

Imobilul emblematic din zona Peninsulară a Constanţei a fost scos, în urmă cu ceva vreme, la vânzare pe suma de 520.000 de euro. Terenul pe care este situată casa are deschidere la două străzi.

Acesta are o suprafaţă construită desfășurată de 931 mp, formată din: subsol cu şapte camere şi două holuri; parter cu cinci camere, o sală şi patru holuri; etajul 1 cu cinci camere, două săli şi trei holuri. Imobilul mai dispune de trei băi, patru balcoane şi o terasă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In 1979 a fost um 02133 am facut army acolo
0
0
pai nu s a tavalit in instante mostenitorul ca vrea averea masii, bunicii etc? acu ca o are, nu are cu ce s o intretina? fmm!
1
0
Si Directia de Cultura ce face cand sefa ei nu se plimba prin urbe shoulder by shoulder cu Teo Hira?
0
0
faceti un bloc frumos de lucs acolo he he
3
0
Hai s-o repare primaria pe bani publici,precum cazinoul,si s-o ia un machi moca,s-o exploateze.Banii aoa,in buzunarul lui.Buna afacere.
6
0
In acea cladire a avut sediul si Intreprinderea cinemnatografica Constanta. Cine sa se ocupe de aceste frumuseti daca nu primaria.
7
1
Pai sa o restaureze fiisu lu Chitac, ca restaureaza cladiri, sai faca tasu o mangla cu primaria si gata
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212