REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Vin., 2 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6382
25.7° Constanța Vineri, 2 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6382

O chelneriță americană supărată foc după ce a primit bacșiș prea mic

O chelneriță americană supărată foc după ce a primit bacșiș prea mic

Ana Maria LIPAN 27 martie 2023 | 00:00 455

O ospătăriță de la un restaurant din Statele Unite s-a declarat „profund indignată” de bacșișul de doar 70 de dolari lăsată de niște turiști europeni care consumaseră de 700 de dolari. Chelnerița americană s-a plâns pe platforma socială că n-a primit bacșiș adecvat de la un grup de turiști europeni.

O chelnerita americana suparata foc dupa ce a primit bacsis prea mic

„Această masă tocmai a lăsat 70 de dolari la o factură de 700 de dolari, după ce a stat la răcoare ore întregi”, a spus utilizatoarea de Twitter @madison_tay.

Angajata nemulțumită a povestit că, ulterior, managerul restaurantului le-a explicat turiștilor că bacșișul obișnuit în SUA este de 20% din valoarea consumației, potrivit stiripesurse.ro.

„Ei au spus: OK. Și au plecat", a relatat chelnerița.

Postarea ei, făcută pe 20 martie, a primit peste 28.600 de aprecieri și a fost citată pe Twitter de peste 11.000 de ori, stârnind adevărate dezbateri despre cutuma bacșișului în SUA, în comparație cu restul lumii. În Statele Unite se practică bacșișuri între 15 și 20% din nota de plată. Mulți lucrători din industria ospitalității consideră că un bacșiș sub 20 la sută este unul slab și poate fi interpretat ca un semn că ceva nu a fost în regulă cu serviciul lor. Concret, în cazul chelneriței nemulțumite, la o notă de plată de 700 de dolari, bacșișul așteptat, de 20%, ar fi însemnat 140 de dolari în plus. Pentru angajații din industria ospitalității din SUA, bacșișurile sunt șansa de a avea un salariu decent. Proprietarii de restaurante plătesc un salariu minim pe oră de doar 2,13 USD.
„Cum se poate aștepta cineva ca străinii să înțeleagă?”

Reacțiile la postarea femeii au arătat că mulți americani consideră că vizitatorii străini ar trebui să lase bacșiș în funcție de obiceiul locului pe care îl vizitează. Au fost și unii care și-au exprimat confuzia cu privire la transformarea în regulă a obiceiului a de a lăsa un bacșiș de cel puțin 20%.

„Aici este problema. Nici măcar americanii nu se pot pune de acord asupra regulilor de bacșiș. Cum se poate aștepta cineva ca străinii să înțeleagă?", a spus un comentator.

Una dintre concluziile exprimate în cadrul dezbaterii a fost că problema este salariul minim scăzut cu care sunt plătiți lucrătorii din industria ospitalității, nu bacșișul, uneori  prea mic, lăsat de clienți. Președintele SUA, Joe Biden, a semnat anul trecut, un ordin executiv pentru a majora salariul minim federal pentru lucrătorii federali și contractori la 15 dolari pe oră. Pentru ca salariul minim să ajungă la acest nivel, la scară largă, legea ar trebui să treacă prin Congres, potrivit CNBC. Angajații din restaurante au spus că majorarea salariilor lor ar duce la scăderea bacșișului și, în cele din urmă, la reducerea venitului lor net, a relatat la vremea respectivă Washington Post.

Deocamdată salariile personalului depind foarte mult de bacșișurile clienților. Așadar, dacă plănuiți o vizită în SUA, nu uitați că în restaurantele și pub-urile americane, bacșișul obișnuit este 20 la sută.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bacșișul consideră cârciumarii sa fie 1/5 din valoarea bonului.De ce adaosul comercial nu este la fel la cârciumile de același rang. Patronii pot să pună adaosul comercial pe care îl vor iar bacșișul va fi pe măsură.Bacșișul pe care îl da clientul trebuie sa reflecte calitatea mâncării,starea de c*rățenie în local,timpul de așteptare pana vine comanda,modul de comportare al ospătarului.Eu dau bacșiș dacă sunt mulțumit de serviciile oferite ,de pomană dau la cerșetori.
4
0
Eu nu înțeleg de ce sa las bacșiș, în final el își face meseria, este în timpul programului și ca atare sa fie retribuit de cel/ cei pentru care aduce venit! Și eu lucrez si nu vine nimeni sa îmi lase bacșiș!
6
0
Proprietarii de restaurante plătesc 2,13 USD / ora și clienții trebuie sa achite un bahciș între 15-20% din consumație!!!! Dacă stau la masa 2 ore și servesc ce am comandat, și nota de plata este de 100 USD , trebuie sa las bahciș 15-20 de USD!!!! Bă nebunilor pai eu sant cel ce asigur salariul ospătarului? Tu îi dai 2,13/ ora și eu îi dau 7,5-10 USD / ora? Mărițile salariile și noi vom lasă bahciș cât dorim.
11
0
Cat este nivelul spagii in tarile care spun despre Romania ca e corupta.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
6413317213
5/49
2412404187
joker
144239344515