REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O clădire fantomă de pe faleza din Eforie Sud „strigă“ și nu o „aude“ nimeni!

O clădire fantomă de pe faleza din Eforie Sud „strigă“ și nu o „aude“ nimeni!

Ana Maria LIPAN 19 iunie 2023 | 00:00 2379

Stațiunile din sudul litoralului și-au recăpătat în ultimii ani popularitatea, ajungând unele dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, în perioada verii. Printre cele care au reintrat în topul turiștilor se află și Eforie Sud, unde se desfășoară și un proiect de lărgire a plajelor, cu finanțare europeană. Aspectul falezei, reamenajată și gata să primească vizitatori, este însă umbrită de imaginea dezolantă a unei clădiri fantomă. 

O cladire fantoma de pe faleza din Eforie Sud „striga“ si nu o „aude“ nimeni!

Eforie Sud a ajuns în anii recenți din nou în topul destinațiilor preferate de români, pe perioada sezonului estival. Plajele au fost lărgite, gata pentru primirea turiștilor, iar faleza, reamenajată, oferă o experiență completă vizitatorilor, care vor să se bucure de frumusețea litoralului. 

O cladire fantoma de pe faleza din Eforie Sud „striga“ si nu o „aude“ nimeni!

Aspectul zonei este însă umbrit de imaginea dezolantă a unei clădiri lăsate în paragină. Imobilul de patru etaje pare rupt dintr-un film horror, aflându-se într-un stadiu avansat de degradare. Vegetația a pus stăpânire pe curte, iar zidurile sunt pe punctul de a se prăbuși. 

O cladire fantoma de pe faleza din Eforie Sud „striga“ si nu o „aude“ nimeni!

Unul dintre pereții exteriori a cedat, lăsând la vedere interiorul clădirii, iar geamurile sparte întregesc tabloul post-apocaliptic. 

Proprietar necunoscut

Reporterii Replica au luat legătura cu reprezentanții Primăriei Eforie, pentru a afla cine este proprietarul acestei clădiri. Așa am aflat că aceasta a funcționat în trecut ca și Club de Tineret al Mării Negre, care nu se află sub administrarea orașului, ci a Ministerului Tineretului și Sportului. Potrivit informațiilor noastre, clădirea a fost, sau încă este, a Comitetului Olimpic Român. Arhitectul șef al orașului nu a putut însă să ne confirme dacă această clădire încă se află în patrimoniul acestuia. 

O cladire fantoma de pe faleza din Eforie Sud „striga“ si nu o „aude“ nimeni!

Rămân astfel detalii neștiute despre clădirea ajunsă una dintre fantomele care bântuie stațiunile. Uitată de timp și de proprietari, aceasta nu poate fi însă ignorată, aducând o pată asupra aspectului zonei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auziti, Republica, dar de hotelul pe care il ridica nevasta primarului Robert Serban? Nimic ? De unde au astia bani ? Nu de alta, dar acest primar, care face afaceri cu pui vii in cadrul Primariei Eforie, te ameninta cu Politia Locala, daca ii aduci la cunostinta faptul ca in Eforii se construieste fara autorizatii. Roberte Serban, cate amenzi de 25.000 de RON ai dat tu, fiindca ti se cere sa respecti legea si in satul pe care, cat de curand, il treci pe numele tau ? Se spunea despre Brailoiu, ca, construieste hoteluri fara numar, dar acum, Roberte Serban, vrei sa il depasesti cu hotelurile? Ca faci pe parlitul, nici pe benzina nu dai bani, umbli ca masina Primariei.
1
0
E a lu Roby face hotel cu Coja
4
0
Se poate afla proprietarul de la firma de paza care pazeste atat aceasta cladire cat si micuta casa din apropiere. Ar fi foarte bine daca s-ar face ceva, macar sa fie acoperita sa-i astupe hidosenia...
2
0
Ce mai întrebați și voi clădirea este a lui Robert toate sunt ale lui hoteluri fără nr Măgura etc deja este proprietar pe ambele Eforii la întrecut pe Vecinu demult
5
0
Confirmam si noi ca acea cladire este in eforie sud, pe faleza, arata ca si cand ar fi fost bombardata de putinisti, dar se pare ca este pusa la pastrare.Trece timpul, se uita dosarul, apoi o tranzactie discreta, urmata de o noua revanzare si, Hocus pocus, apare investitorul din neant, culmea chiar vecinul de peste strada, consilier local.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468