REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O companie americană va vinde zboruri private spre Lună, cu 1,5 miliarde de dolari pentru două persoane

O companie americană va vinde zboruri private spre Lună, cu 1,5 miliarde de dolari pentru două persoane

Replica API 9 decembrie 2012 | 00:00 164

Foşti înalţi responsabili ai Agenţiei spaţiale americane (NASA) au anunţat crearea unei companii private care va vinde, pentru prima dată, zboruri spre Lună, inclusiv pentru persoane particulare, relatează AFP.

Un zbor dus-întors pentru doi pasageri cu o plimbare pe Lună va costa 1,5 miliarde de dolari, au precizat fondatorii într-un comunicat.

"Golden Spike Company este prima companie care intenţionează să ofere regulat expediţii de explorare pe suprafaţa Lunii şi asta până la sfârşitul deceniului", au indicat ei.

Compania mizează pe existenţa de lansatoare şi pe apariţia de nave spaţiale de transport de persoane în sectorul privat, care ar reduce considerabil costurile zborurilor comerciale de explorare selenară, au explicat aceşti antreprenori, al căror anunţ a fost făcut în ajunul celei de 40-a aniversări a ultimei misiuni pe Lună, Apollo 17.

Preţurile propuse sunt de acelaşi ordin cu bugetele deja consacrate de ţări misiunilor robotice pe Lună, au subliniat iniţiatorii.

"Obiectivul Golden Spike este de a optimiza lansatoarele existente şi de a-şi vinde sistemul către ţări, indivizi sau societăţi ale căror obiective şi ambiţii sunt explorarea selenară", se menţionează în comunicat.

Golden Spike este creată de foşti reprezentanţi de marcă ai lumii spaţiale. Preşedintele director general al companiei este Alan Stern, fost director adjunct al NASA pentru ştiinţă, în timp ce preşedintele consiliului de administraţie este Gerry Griffin, care a fost director de zboruri în timpul programului Apollo şi şef al centrului spaţial Johnson de la Houston, în statul Texas (sudul SUA).

Compania mai are, printre consilieri, personalităţi politice printre care fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich şi Bill Richardson, fost ambasador american la ONU şi ex-secretar pentru energie al fostului preşedinte Bill Clinton.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108