REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

O directoare de şcoală premiată pentru lupta anti-Mafia a fost arestată pentru corupţie în Sicilia

O directoare de şcoală premiată pentru lupta anti-Mafia a fost arestată pentru corupţie în Sicilia

Valentina CAMARA 22 aprilie 2023 | 00:00 262

Directoarea unei şcoli din Palermo - şcoală al cărei nume este dedicat faimosului judecător Giovanni Falcone, asasinat de Mafia Cosa Nostra - care fusese premiată pentru angajamentul ei în lupta contra Mafiei, a fost arestată vineri pentru deturnare de fonduri şi corupţie, plus furt din alimentele şcolare, relatează agenţia EFE.

O directoare de scoala premiata pentru lupta anti-Mafia a fost arestata pentru coruptie in Sicilia

Daniela Lo Verde, care a primit ordinul "Cavalerul de Merit al Republicii Italiene" în urmă cu trei ani pentru activităţile sale desfăşurate împreună cu elevii din şcoala sa într-un cartier din Parlermo, se află în prezent în arest la domiciliu în urma unei investigaţii a Carabinerilor coordonată de Parchetul european (EPPO). Au fost de asemenea arestaţi directorul adjunct al şcolii şi o angajată a unei companii care comercializează calculatoare, scrie Agerpres.

Investigaţia se referă la gestionarea unor fonduri europene alocate şcolii, dar pe care directoarea le-ar fi folosit pentru "interese cu caracter pur personal", şi la "nerespectarea procedurilor de achiziţie şi furnizare a alimentelor destinate cantinei şcolii", potrivit Parchetului european.

Ea şi adjunctul său ar fi falsificat cererile de ofertă pentru proiecte şcolare finanţate cu fonduri europene, "certificând în mod fals prezenţa elevilor în şcoală inclusiv în afara orelor de studiu sau pentru a justifica proiecte care de fapt nu au fost realizate niciodată ori au fost realizate parţial".

Alte acuzaţii se referă la "încredinţarea permanentă, fără niciun fel de concurs de oferte, a furnizării de material tehnologic de la o singură companie", plus însuşirea unor tablete electronice care erau destinate elevilor. Interceptările au relevat că directoarea şi-a însuşit inclusiv alimente destinate cantinei şcolare, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468